Vrsni dermatolozi omogućili besplatne preglede akni u Solinu, Zadru i Makarskoj

Dostupnost pravovremene liječničke pomoći iznimno je važan faktor u prevenciji, ali i ranom tretiranju mnogih bolesti, pa tako i akni. S obzirom na to da je riječ o najčešćoj bolesti kože, koja se javlja u gotovo 80% adolescenata i 30% odraslih, jasno nam je kako je potreba za specijaliziranom stručnom pomoći iznimno velika.

Iz tog smo razloga pokrenuli nacionalnu akciju #pokazise, u okviru koje smo, u suradnji s gotovo 60 dermatologa u čak 19 gradova Hrvatske organizirali više od 220 besplatnih pregleda akni.

Danas vam predstavljamo vrsne dermatologe iz Zadra, Solina i Makarske te njihove dermatološke poliklinike i ordinacije koje su se odazvale i pokazale svoje veliko srce u borbi protiv najraširenije kožne bolesti – kako bi svatko imao priliku na stručnu pomoć, koja borbu protiv ovog problema znatno olakšava.

Derma Tošić – Ordinacija dr. Sniježana Nakić Tošić, Makarska

Ordinacija dr. Sniježana Nakić Tošić privatna je dermatovenerološka ordinacija otvorena 1. svibnja 1997. godine kao prva takve specijalnosti u Makarskoj i širem području od Splita do Dubrovnika. Besplatne preglede akni u ovoj ordinaciji u Makarskoj omogućila je njena vlasnica, dr. Sniježana Nakić Tošić. 

Uz kompletne dermatološke preglede djece i odraslih, posebnu brigu pridaje preventivnim pregledima kože sa svrhom ranog otkrivanja kožnih tumora, osobito najzloćudnijeg, malignog melanoma.

dr. Sniježana Nakić Tošić

U ordinaciji, od doktorica Nakić Tošić i Tošić Jukić, osim dijagnostike i tretiranja problema akni i drugih kožnih bolesti, možete dobiti savjete o njezi kože te obaviti i antiage tretmane. Tijekom 25 godina rada ordinacije doktorice su pohađale brojne kongrese, simpozije i radionice, u Hrvatskoj i u svijetu (New Orleans, Paris, London, Beč, Barcelona, Firenza, Thessaloniki..) u svrhu pružanja što bolje skrbi  svojim pacijentima.

Poliklinika Pablo, Solin

U Poliklinici Pablo u Solinu besplatne preglede su osigurale Dr.sc. Lina Mirić Kovačević i Dr. Danica Kesić.

Dr.sc. Lina Mirić Kovačević, spec. Dermatovenerologije, svakodnevno se bavi pacijentima s problematičnom kožom, uvodi terapiju te daje savjete o primjeni medicinske kozmetike. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Splitu gdje je i 2015. godine stekla akademsku titulu doktora znanosti. Svoju karijeru na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC-a Split započela je kao znanstveni novak, gdje i danas radi kao specijalist dermatologije i venerologije. Njeno uže područje interesa je dermatološka onkologija i dermatopatologija. Odnedavno odlučila je svoje iskustvo primjenjivati u dinamičnom okruženju poliklinike Pablo. Autor je i koautor brojnih stručnih članaka te sudionik brojnih domaćih te međunarodnih kongresa, seminara i edukacija.

Dr.sc. Lina Mirić Kovačević

Dr. Danica Kesić, specijalizant dermatovenerologije, u svom radu uvijek stavlja naglasak na zdravlje i ljepotu kože kombiniranjem terapijskih i kozmetičkih opcija. Specijalizaciju iz dermatologije i venerologije obavlja na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC-a Split te svoje iskustvo gradi i primjenjuje u Poliklinici Pablo.  Svoju ljubav i strast prema estetskoj dermatologiji i dermatokirurgiji počela je graditi odmah po završetku pripravničkog staža te je od tada sudjelovala na brojnim edukacijama, stručnim skupovima i kongresima. Srdačan i individualizirani pristup svakom pacijentu smatra osnovom liječenja i poboljšanja kvalitete života svakog svog pacijenta.

Dr. Danica Kesić

Poliklinika Pablo osnovana je 2008.  godine. Od samog početka svog postojanja jedan od primarnih ciljeva poliklinike je osigurati najbolju medicinsku skrb za svakog pacijenta.

Poliklinika Diva, Zadar

U Poliklinici Diva iz Zadra besplatne preglede akni omogućila je dr. Željka Juko Kasap, spec. dermatologije i venerologije i vlasnica Poliklinike Diva. 

Ova je liječnica 1998.g. diplomirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, od 2005-2009.g. boravi na specijalizaciji iz dermatovenerologije u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Zagreb. Tijekom specijalizacije završila je i stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Od 2009. do 2015. radila je na Odjelu za dermatovenerologiju Opće Bolnice Zadar, a 2015.g. otvara svoju privatnu specijalističku ambulantu za dermatologiju i venerologiju u Zadru.

dr. Željka Juko Kasap

Prije dvije godine postaje vlasnicom Poliklinike Diva koja uz usluge iz područja dermatologije sada nudi i usluge iz ultrazvučne dijagnostike. Članica je Hrvatskog  dermatovenerološkog društva (HDVD) i Europske akademije za dermatovenerologiju (EADV). Licencirana je od strane Hrvatske liječničke komore. Redovito sudjeluje na tečajevima trajne edukacije organiziranih od strane HDVD-a i EADV-a te prisustvuje raznim kongresima iz struke.
Uže područje interesa su joj alergologija, dermatoskopija madeža, melanom i estetska dermatologija.

Pročitajte još i ...