Za manje vidljive bore oko očiju

U njima se ocrtavaju svi naši osjećaji, od najveće radosti do najdublje tuge. A kao da sve to nije dovoljno, nježno područje oko očiju posebno je osjetljivo na klimatske uvjete, sunčeve zrake, smog, oštar vjetar, da i ne govorimo o tome kako se neprestano miče dok trepćemo, smijemo se, mrštimo…

Dvorske dame na balovima skrivale su oči iza maski sigurne da će tako svi njihovi nestašluci ostati neprimijećeni… Mi imamo kremice uz koje će dragocjeno područje oko očiju uistinu dobiti novo ruho, postati svježije, blistavije i, sretnih li nas, mlađe. No prije nego što posegnete za svojom savršenom kutijicom, saznajte sve o tom delikatnom području.

Pogled prvi otkriva godine

Područje kože oko očiju znakove starenja počinje pokazivati prije svih ostalih dijelova lica, već u kasnim 20-ima, a razlozi su u samoj građi lica i fizičkim karakteristikama ovog područja. Prije svega, koža oko očiju je i do 10 puta tanja od ostatka lica, što je čini podložnijom dehidraciji, jer ima smanjen udio elastina i kolagena, kao i nedovoljno punoće da bi zadržavala vlagu. To delikatno područje zbog toga je svakodnevno izloženo dehidraciji koja dovodi do preuranjenog stvaranja bora, finih linija, ali i obješene kože s efektom jastučića. Uzmemo li u obzir kako je riječ o području koje je konstantno izloženo izvanjskim faktorima poput UV zračenja, vjetra ili pak grijanja, jasno je da nježna koža prva “na udaru” znakova starenja.

Okoloočna regija sadrži šest mišića koji rade gotovo neprestano, a procjenjuje se kako dnevno naprave i do 100.000 pokreta. Treptanje te stalna i ponavljajuća mimika koju neprestano koristimo u komunikaciji zahtijevaju korištenje mišića i pomicanje kože koja ih prekriva. Svaki od tih ponavljajućih pokreta kožu oslabljuje, razvlače i smanjuju elastičnost, što dovodi do rapidno bržeg starenja kože nego na ostatku lica. Rezultat je nažalost više nego vidljiv – koža postaje naborana, podočnjaci natečeni, a vanjski kut oka prekriven sitnim borama koje se više ne pojavljuju samo kad se smješkamo, već postaju sastavni dio odraza u ogledalu.

Važno je početi na vrijeme

Kako starimo, oko očiju se mogu razviti dvije vrste bora. Dinamičke nastaju zbog kontrakcije mišića ispod površine kože. Sjetite se samo bora smijalica ili kako ih nazivaju crow’s feet koje se pojavljuju kada se smiješite. S vremenom, dinamičke bore mogu postati statičke, koje su rezultat prirodnog procesa starenja i čimbenika poput pušenja, sunca, smoga i stresa. Bez obzira na to kakvu vrstu bora imate, ako želite smanjiti njihov izgled, počnite na vrijeme brinuti o području oko očiju. 

U kategoriji Anti-age njega ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2022, naš ocjenjivački sud smjestio je potkategoriju Najbolji proizvod za područje oko očiju i nominirao specijalce koji znaju kako brinuti o tom delikatnom području. 

Filorga Global-Repair Eyes and Lips

Najosjetljivije regije na licu definitivno su usne i područje oko očiju – a obje svojim djelovanjem „pokriva“ Filorga Global-Repair Eyes&Lips krema za područje oko očiju i usana. To je, dakle ciljana njega s dvostrukim djelovanjem za ciljani učinak na konture očiju i usana. Sadrži srž Global-Repair formule: intenzivne obnavljajuće faktore – tri izrazito hranjiva sastojka koja, djelujući u sinergiji, koži vraćaju gipkost i vitalnost – te aktivatore mikrocirkulacije i zaglađivanja, duo moćnih aktivnih sastojka biljnog porijekla za ciljnu anti-age njegu područja oko očiju i usana.

Koje biljne sastojke sadrži? Kao takozvani “eye boosteri” ovdje su ekstrakt tuberoze koji aktivira mikrocirkulaciju za intenzivni učinak pomlađivanja okoloočnog područja, kojem vraća sjaj te umanjuje podočnjake, podbuhlost i bore oko očiju. Lipboosteri su pak ekstrakt sjemena sezama koji potiče skladištenje lipida kako bi se zagladile i redefinirale konture usana: nazolabijalni nabor i bore iznad usana.

BioNike Defence My Age Renewing eyes & lips

I regija oko očiju zaslužuje posebnu pozornost, posebice u zrelim godinama, kad ovo delikatno područje pokazuje očite znakove starenja – koža postaje suha i prepuna borica… BioNike Defence My Age Renewing eyes & lips serum – intenzivni serum za područje oko očiju i usana temelji se na Skin Resiliency Complexu, koji je zaslužan za poboljšavanje elastičnosti kože i poticanje njezine prirodne sposobnosti umanjivanja učinaka uzrokovanih hormonskim promjenama, a obogaćen je karite maslacem i biljnim voskom koji hrane kožu i vraćaju joj elastičnost. 

Posebno dizajniran porculanski aplikator omogućuje lakše nanošenje, a ujedno masira, hladi i relaksira kožu oko očiju i usana. Koža postaje glatka, blistava i elastična. Na očišćenu kožu oko očiju, na kapke i oko usana možete ga nanijeti ujutro i navečer uz lagano masiranje porculanskim vrškom na tubi.

Pročitajte još i ...