Zagrebački kirurg koji ženama vraća samopouzdanje

Samopouzdanje – riječ u koju stane toliko pojmova, da je često ne znamo niti opisati. U svojoj srži ono je dojam koji imamo o samima sebi i vjera u vlastite sposobnosti u svakodnevnom životu.

Na razinu samopouzdanja, ali i samopoštovanja mogu utjecati brojni čimbenici – od poslovnih uspjeha, zadovoljstva obiteljskom situacijom, materijalnih ostvarenja pa sve do zadovoljstva vlastitim izgledom i tjelesnim mogućnostima osobe.

Problem koji može ozbiljno narušiti samopouzdanje

Kad su u pitanju žene, mnogima je samopouzdanje narušeno nezadovoljstvom intimnom regijom – bilo da se susreću s estetskim ili pak funkcionalnim problemima. Neke su teme sve do prije 20-ak godina bile tabu – a estetika intimne regije svakako je među njima – no povećana svijest i demistifikacija ženskog intimnog zdravlja i estetike dovela je do šireg prihvaćanja tematike pomlađivanja intimne regije.

Dok neke žene žele korigirati urođene nesavršenosti, poput veličine i oblika stidnih usana ili pretjerano istaknutog Venerinog brežuljka, druge se susreću s problemima pretjerane suhoće, slabljenja vaginalnih mišića ili pak bolnih spolnih odnosa. Jedno im je zajedničko – o ovoj temi često ne razgovaraju otvoreno.

Vrijeme je da intimna estetika prestane biti tabu

Nezadovoljstvo izgledom ili pak funkcionalnim problemima intimne regije žene ponekad ne dijele niti s partnerom, a za njihov manjak samopouzdanja u ovom segmentu zna jedino estetski kirurg kojem su na konzultacijama otkrile problem koji ih godinama muči.

Srećom, stiglo je doba u kojem se o estetskim zahvatima na intimnoj regiji zaista može razgovarati bez tabua – svjedočanstva milijuna ljudi su nam na raspolaganju nakon nekoliko trenutaka „guglanja“, a nekako nam je i krug tema o kojima razgovaramo s prijateljicama s godinama postao širi i – lišen osjećaja srama i nelagode.

Nejednake stidne usne, vaginalna suhoća ili bolni spolni odnosi?

Činjenica je kako su nejednake ili preizražene stidne usne, vaginalna suhoća, bol, nelagoda i iritacije podjednako psihološki, estetski i funkcionalni problem – jer mogu onemogućiti spolne odnose, ali i brojne fizičke i sportske aktivnosti. Neka su istraživanja pokazala kako se oko trećine žena na estetske zahvate intimne regije odlučuje iz estetskih razloga, trećina iz funkcionalnih smetnji, a trećina – zbog oba razloga. Važno je napomenuti kako se velik broj žena susreće s estetskim i funkcionalnim problemima intimne regije nakon trudnoće i poroda – osim slabljenja mišićnih stijenki i povećanja stidnih usana uslijed fizičke traume, dolazi i do brojnih hormonskih fluktuacija koje utječu na suhoću i elasticitet rodnice.

U svakom slučaju, ako ste pogođeni nekim od ovih problema, najvažniji korak je pronalazak liječnika kojem vjerujete – a kad su u pitanju Zagrepčanke, ne postoji traženiji stručnjak od prim. dr. sc. Zorana Veira.

Prim. doc. dr. sc. Zoran Veir, spec. kirurgije i subspec. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, vlasnik Poliklinike Veir

Ovaj je plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg mnogima prvi izbor kad su u pitanju kompleksniji zahvati poput abdominoplastike, povećanja i podizanja grudi, lipofilinga stražnjice i faceliftinga, no njegova ekspertiza je značajna i u području estetike intimnog područja.

Stručnjak za pitanja intimne estetike

U Poliklinici Veir individualni pristup svakom pacijentu glavna je okosnica, no kad je u pitanju intimna regija – ovakav je pristup još važniji. Upitali smo uglednog kirurga s kakvim se problemima njegovi pacijenti najčešće susreću, koje su se metode pokazale najučinkovitijima kad je u pitanju pomlađivanje i estetika intimne regije – te kakve rezultate mogu očekivati.

„Kod velikog broja pacijentica problem leži u oslabjelim mišićima rodnice – posebno kod žena koje su rađale. Zato je prvi korak vaginalna rejuvenacija novim uređajem INDIBA ACTIVE®. Riječ je o regenerativnom sustavu baziranom na radiofrekvenciji, koji emitira valove na točno definiranoj frekvenciji, kako bi ciljano izazvao regeneracijski proces u tkivu. Poticanjem prirodnih fizioloških procesa u mišićno-vezivnom tkivu, dolazi do prirodne regeneracije, poboljšane cirkulacije i prokrvljenosti tretiranog područja – a posebna sonda nam omogućava ciljanu vaginalnu rejuvenaciju“, objašnjava nam prim. dr. sc. Zoran Veir.

Jedinstveni uređaj potiče prirodnu regeneraciju tkiva i pomlađuje rodnicu

Cilj je, ističe, djelovati na mišićno-vezivni sustav prije nego dođe do pogoršanja problema, jer će tijelo na prirodan način obnoviti oštećena mišićna vlakna i poboljšati cirkulaciju – kao i spriječiti brojne buduće poteškoće.

„Naš je prvenstveni cilj pacijentici osigurati prevenciju nastanka inkontinencije te prevenciju opuštanja mišića rodnice. Upravo nam to omogućuje tretman uređajem INDIBA. U cilju nam je tretirati rodnicu prije nego nastanu problemi s inkontinencijom i disfunkcijom vaginalnih mišića – ili prije nego se postojeći problemi pogoršaju“, objašnjava vlasnik Poliklinike Veir.

Rješenje za suhoću sluznice vagine

Dodaje kako, uz radiofrekvenciju, izvrsne rezultate postiže i PRP tretmanom – posebno kad je u pitanju suhoća sluznice vagine.

„Plazma obogaćena trombocitima i faktorima rasta dobiva se iz vlastite krvi pacijentice, a pokazuje snažne učinke u regeneraciji i revitalizaciji tkiva. Ne postoje komplikacije ili nuspojave tretmana, a iznimno dobro tretira probleme vaginalne suhoće, bolnih spolnih odnosa, čestih upala, bolnih ožiljaka nakon epiziotomije, pa čak i izostanka orgazma“, ističe prim. dr. sc. Zoran Veir.

Kad je u pitanju estetska komponenta intimne regije, kirurg kao jednu od opcije ističe i hijaluronske preparate, kojima može djelovati na volumen stidnih usana, ali i na hidratiziranost i punoću kože.

Estetski zahvati koji vraćaju samopouzdanje

Jedan od najčešćih estetskih problema intimne regije su prevelike ili nejednake stidne usne, a za taj je problem jedino kompletno rješenje – labioplastika. Kirurškom korekcijom stidne se usne mogu smanjiti ili preoblikovati, a zahvat se izvodi ambulantno, u lokalnoj anesteziji – i to u svega 30 minuta.

S obzirom na to da ovaj kirurg pri izvođenje labioplastike koristi resorptivne konce, nije ih potrebno uklanjati, a oporavak je relativno brz – neovisno o tome radi li se o korekciji velikih ili malih usmina.

„Još jedan od zahtjeva s kojim mi se pacijentice često obraćaju je smanjenje masnih jastučića na Venerinom brežuljku. U tim situacijama uvijek preporučujem liposukciju, jer jedino aspiracijom masnog tkiva možemo ‘izravnati’ navedeno područje i kreirati željeni estetski rezultat“, objašnjava kirurg.

Što kada su mišići rodnice previše opušteni?

U slučaju jače distrofije vaginalnog mišića, ističe naš sugovornik, optimalno rješenje je vaginoplastika, odnosno kirurška korekcija vagine. Na ovaj se zahvat odlučuje žene čiji su mišići rodnice iznimno opušteni te kada je potrebno jačanje vaginalne stijenke, najčešće nakon nekoliko poroda.

„Vaginoplastika nam omogućuje saniranje proširenja vagine, kao i ozljeda nakon poroda, a tehniku zahvata prilagođavamo svakom pojedinom slučaju“, ističe prim. dr. sc. Veir.

Kad govorimo o jačanju stijenke i sluznice vagine, kirurg kao izvrsno rješenje navodi i nanofat, odnosno nanolipofiling tretman – koji pruža čak i snažnije učinke od PRP tretmana. Dovođenjem matičnih stanica iz vlastitog masnog tkiva pacijentice, tretirana se regija mnogo brže regenerira, a rezultati su izvanredni.

Što je sa zahvatima u intimnoj regiji kad su muškarci u pitanju?

„Kod muških pacijenata najčešći nam je cilj jačanje mišića zdjelice, što postižemo također radiofrekvencijom. Osim toga, na raspolaganju nam je lipofiling penisa kojim postižemo povećanje debljine spolnog organa te takozvani ‘P-Shot’, aplikacija PRP tretmana u tkivo penisa, kojim se postiže bolja prokrvljenost, cirkulacija, a samim time i funkcija penisa. Kad su u pitanju kirurške opcije, riječ je o kirurškoj elongaciji, odnosno produljenju penisa, kojom se spolni organ može produžiti za 2 do 4 centimetra“.

Pročitajte još i ...