Zašto je baš sada idealno vrijeme za ovaj ultrapopularni tretman

Zima je pasivno godišnje doba, složit će se svi osim – skijaša. No, dok oni sa strepnjom čekaju vijesti o otvaranju skijaških staza, mi samo možemo utvrditi da je zima u periodu pandemije posebno pasivna… Ali za neke je stvari ipak – savršena. Čak i ako su vam se ostale aktivnosti svele na boravak između četiri zida – a vanjske aktivnosti na šetnju psa, đir po gradu s djecom, izlazak do dućana ili samo na „mentalno prozračivanje“ – angažirati se možete u beauty segmentu.

Zima je, naime, idealno vrijeme za estetske tretmane koji svoj učinak baziraju na svojevrsnom oštećivanju kože – kako bi se potaknuo rast novih stanica i boostanje kolagena. Nakon što se površinski sloj kože na neki način ukloni ili se naprave sićušne rane, potaknut je fantastičan proces svojstven zdravom organizmu – a to je samoobnova. Mikrotraume, naime, potiču kožu na ubrzane procese prirodne regeneracije pa se ona nakon ovakvih tretmana doista „ponaša mlađe“. No, zato se oni izbjegavaju tijekom ljeta, kad je sunce jako i posebice štetno za mladu kožu. Dakle, siv zimski period ima barem jednu prednost – idealan je za beauty obnovu.

Kemijski pilinzi, laseri i – microneedling

U tu kategoriju tretmana ubrajaju se, primjerice, kemijski pilinzi, neki laseri i microneedling.

Znamo da je jedan od najučinkovitijih načina za prirodno stvaranje novog kolagena upravo fizička stimulacija – koža na svako oštećenje, svaku traumu, čak i onu najmanju, reagira stvaranjem povećanih količina novog kolagena kako bi oštećeno mjesto na koži što brže zacijelilo. S godinama se proizvodnja kolagena i elastina prirodno smanjuje, a postojeća vlakna vezivnog tkiva postaju sve tanja i slabija te sve lakše pucaju, što neizbježno dovodi do opuštanja kože, stvaranja bora i gubitka tonusa na licu.

Upravo je stoga microneedling postao jedan od najpopularnijih dermatoloških tretmana na svijetu, a činjenica da postoji kućna varijanta – Dermaroller HC 902 – posebno će u ova pandemijska vremena razveselite sve ljubiteljice blistavog tena i inovativnih tretmana. Naravno, kućna varijanta je nježnija i manje invazivna od one koju koriste dermatolozi – pa za njezinu uporabu ne treba nikakvo posebno predzanje.

Pročitajte i kako se pripremiti za kemijski piling.

Moćni gadget – savršeno oružje protiv znakova starenja

Ovaj maleni valjak prekriven stotinama sitnih iglica iznimno je učinkovito oružje u borbi protiv znakova starenja, ali i protiv grube teksture kože, sitnih bora, ožiljaka od akni, pa čak i neujednačene teksture tena. Upravo će iglice dugačke samo 0,2 milimetra, nježnim rolanjem po koži, djelovati na sve glavne vrste stanica zaslužne za sintezu kolagena i faktora rasta.

Izvrsna je vijest da pritom neće doći do narušavanja vanjskog sloja kože koji je nužan kao zaštita od UV zračenja i ostalih nepovoljnih faktora iz okoliša. Ovaj je tretman iznimno koristan i kao nadopuna klasičnom skincare režimu, jer ne djeluje samo kao izvrsna stimulacija za poboljšanje kvalitete kože, već i dokazano poboljšava apsorpciju hranjivih tvari i aktivnih supstancija iz krema i seruma koje svakodnevno koristimo.

Pixelformula womenswear ready to wear prÃ"t a porter Winter 2017-2018 Street Fashion Maison Margiela Paris//Z-PIXEL-FORMULA_H_020/Credit:PIXELFORMULA/SIPA/1703020016, Image: 322976840, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

Još jedna od velikuh prednosti ove kućne verzije popularnog tretmana je što izrazito tanke, kratke i nježne iglice neće oštetiti melanocite – zbog toga se ovom beauty gadgetu mogu radovati i osobe tamnije puti: naime, rizika od nastanka posttretmanskih hiperpigmentacija gotovo da i nema. Dermaroller za kućnu upotrebu HC 902 vrlo će učinkovito potaknuti procese samoizlječenja i zacjeljivanje, a prilikom postupka na površini kože stvorit će se mikro kanalići kojima će aktivne supstance iz topikalnih proizvoda lakše doprijeti u kožu.

Otkrijte koja će vam krema pomoći da koža brže zacijeli.

Puniji i mladolikiji izgled kože

Kućni se Dermaroller najčešće koristi kao nadopuna terapiji Medicinskim Dermarollerom®, odnosno kao „after-care“, no preporučuje se svim osobama koje žele poboljšati teksturu kože, apsorpciju i djelotvornost aktivnih tvari iz kozmetike te stimulirati stanice na bržu proizvodnju novog kolagena.

Jessica Chastain attending the Chanel Haute Couture Fall/Winter 2016-2017 show as part of Paris Fashion Week on July 5, 2016 in Paris, France., Image: 293292304, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Koristiti se može na licu, vratu, trbuhu, bedrima te na svim ostalim dijelovima tijela na kojima postoje bore, strije, ožiljci i gruba tekstura kože, a najveći se benefiti očituju u povećanju debljine i čvrstoće gornjeg sloja kože te postizanju punijeg i mladolikijeg izgleda kože.

Pročitajte još i ...