Bez “duck face” efekta: kako do idealno oblikovanih usana?

Pune usne nikako da nestanu s trona najpoželjnijih ženskih obilježja. Danas je, nasreću, postizanje punih usana vrlo lako. Postupkom koji traje 15-ak minuta, usne se mogu popuniti filerima, može se naglasiti njihov rub i povećati volumen.

U rukama stručnjaka, rezultati su vrlo prirodni, međutim, što je pošlo po krivu u slučajevima u kojima viđamo „patkaste usne“ („duck lips“)?

Doziranje

„Patkaste usne“, odnosno usne gdje je gornja usna vidljivo veća od donje ili je preklapa, ili se pak radi o slučaju da je usna previše „isturena“ prema van, često nastaju zbog prevelike doze apliciranog materijala. Tada gornja usna nije napravljena u skladu s donjom, a rezultat su neprirodne usne.

Pogrešno apliciranje

Ponekad problem nastaje zbog pogrešnog apliciranja filera, odnosno pogrešne procjene mjesta na kojem bi filer trebao biti apliciran. Za to je ključna vještina i iskustvo liječnika. Odaberite osobu od povjerenja i prije odluke pogledajte njegove/njezine radove.

Ukoliko imate posebne želje, istaknite ih liječniku. Vješta ruka, dugogodišnje iskustvo i dobar materijal put su do prirodnih usana.

Sept. 25, 2015 - Milan, ITALY - Aigner. EYES N MOUTHS LIPS MODEL ON BACKSTAGE, MILAN FASHION WEEK 2016 WOMEN READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, RTW, PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER, MAILAND, MILANO.MILPAPSS16, Image: 263107325, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Materijal kojim se radi

Iako izbor hijaluronskog filera ovisi od liječnika do liječnika, ako razmišljate o povećanju usana, bilo bi dobro da ste upoznati s brandovima dostupnima na tržištu. Naime, za povećanje usana najbolji su fileri koji se lako oblikuju i stapaju, što znači da bi trebali biti mekše teksture. Tada se postiže potpuno prirodan rezultat.

S druge strane gusti se filer oblikuje teže, zbog čega su i rezultati na usnama manje prirodni. O idealnom fileru za vaše usne savjetovat će vas liječnik koji će filer aplicirati, a na vama je da se informirate o dostupnim brendovima, poput Neauvie, Restylanea, Juvederma, Belotera i drugih.

OR EDITORIAL USE ONLY. Milly Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2016. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305007534, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Želje pacijenata/pacijentica

U nekim se slučajevima ne radi o pogrešnom apliciranju, već jednostavno o željama pacijenata/pacijentica. Usprkos savjetima liječnika, ponekad se događa da pacijent/ica zahtijeva određeni izgled, a na liječniku je hoće li ga pristati ostvariti.

Priroda usana

Postoje slučajevi u kojima fileri nisu najbolji izbor povećanja usana jer se efekt „patkastih usana“ ne može izbjeći čak ni najstručnijim apliciranjem. Naime, kada je gornja usna vrlo male površine, ubrizgavanjem filera ona se nema prostora širiti vertikalno, već se isključivo popunjava „prema van“, čime se dobiva efekt neprirodnih usana.

Nerijetko se upravo pretankim usnama volumen nastoji dodati pretjeranim količinama filera, međutim, to je pogrešno rješenje. Jedino rješenje koje će dati dobre rezultate tada je lip lif – metoda podizanja i repozicioniranja gornje usne kojom se smanjuje prevelik razmak između gornje usne i nosa.

Tako se povećava površina usne koja se potom može popuniti filerima uz prirodne rezultate, bez efekta patkastih usana.

Popunjavanje usana filerima dostupno je u većini estetskih poliklinika i dermatoloških ordinacija, a samo neke od njih su: Poliklinika Dermalife, Poliklinika Bagatin, Poliklinika dr. Jelena Jakić, Poliklinika Duduković, Ordinacija estetske kirurgije MM Medestetica, Poliklinika Milojević, Poliklinika Arcadia i druge.

Pročitajte još i ...