Zašto Zagrepčanke na filere žele baš kod ove estetske liječnice

Zagrebačka Poliklinika Sara osnovana je kao spoj dviju djelatnosti – ginekologije i estetske medicine – koje njezina osnivačica i vlasnica mr. sc. Sandra Kovačević s velikim entuzijazmom i strašću godinama stručno nadograđuje. Njezino iskustvo i praksa pokazuju se kao savršena kombinacija brige za zdravlje i ljepotu, što su prepoznale i brojne njezine klijentice koje joj se prepuštaju u ruke s punim povjerenjem.

I to ne samo zbog prekrasnih, prirodnih rezultata koje postiže beauty korekcijama – možete ih čekirati na njezinom Instagram profilu – nego i zbog iznimno prijateljskog pristupa i te neke tople ženske energije koja ukloni svaku tremu prije tretmana filerima.

 

Specijalizirali ste ginekologiju – kako se i kada rodila vaša ljubav prema estetskoj medicini?

Radim sa ženama 23 godine i jako dobro poznajem psihologiju svih generacija. Žene su izložene hormonskim disbalansima, kako u patološkim stanjima, tako i fiziološki. Od mladosti do menopauze krivulja raspoloženja, osjećaja i očekivanja prema samima sebi i drugima fluktuira. Osim propisivanja hormonske terapije prilagođene svakoj dobi, osjetila sam i potrebu za cjelovitim pristupom problematici žena. Estetika je moja ljubav unazad 15 godina, kada sam i krenula na edukacije iz tog područja. Suvremene žene žele biti zdrave i lijepe. Veseli me što im mogu ponuditi usluge s oba područja.

Je li suvremenu ženu strah starenja ili samo želi izgledati najbolje što može? Kako danas žene percipiraju estetsku medicinu?

Rekla bih oboje pomalo. Svaki estetski zahvat se i izvodi da bi se bolje izgledalo, a samim tim i bolje osjećalo. Starenje ne možemo izbjeći, ali ga možemo usporiti i ublažiti njegove znakove. Danas su zaista dostupne izvrsne metode neinvazivne estetike i ako se racionalno koriste, mladolikost se može dugo sačuvati. Važno je težiti prirodnom izgledu. Ja uvijek kažem pacijenticama da su na dobrom putu ako ih okolina nakon zahvata pita jesu li se naspavale ili zaljubile!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Sara (@poliklinika.sara)

Po meni je najljepši rezultat svježina koju svi primijete, ali nitko nije siguran na koji način ste do nje došli. Estetika je još na neki način lagani tabu, mislim da su tome pridonijeli neprirodni rezultati koje viđamo u medijima i na ulici. Primjećujem da žene dosta skrivaju svoje zahvate i tretmane, kako od partnera, tako i od prijateljica i poslovnih suradnika. Objašnjenje koje dobivam većinom je da ne žele da ih se percipira kao površne i umjetne. To me zaista rastužuje, jer govori u prilog tome da se ne shvaća bit estetike, a to je održavanje prirodnog, svježeg izgleda, a ne stvaranje verzija pretretiranih medijskih ličnosti. Jako je važno kome ćete se dati u ruke. Zadatak pravog estetičara je da vaše nerealne zahtjeve pretvori u realna očekivanja i da vam pomogne da dođete do najbolje verzije sebe.

Sjajne rezultate povećanja usnica pogledajte OVDJE.

Zbog čega vam najčešće dolaze 30-godišnjakinje, a zbog čega dame koje se bliže pedesetima?

Mlade žene uglavnom dolaze na tretman povećanja usnica. Veseli me da dobar dio njih želi, uz korekciju asimetrije, zadržati prirodnost, uz dodatak senzualnosti. U srednjim i kasnim tridesetima žele naglasiti i jagodice, popuniti nazolabijalne bore i poboljšati kvalitetu kože skinboosterima te korigirati podočnjake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Sara (@poliklinika.sara)

Dame u srednjim četrdesetim i pedesetim godinama koriste filere za kompletan face approach, od jagodica, nazolabijalnih bora i linije čeljusti, vode brigu o kvaliteti kože pa koriste stimulirajuće biomodulatore, tretmane tijekom kojih se potiče sinteza vlastitog kolagena i elastina. Sada se koriste i niti za nekirurški face lifting.

Nije toliko realna dob koliko genetika, životne navike i njega ono što odrv eđuje godine koje vam daju ljudi kada vas vide. Danas je jako teško procijeniti koliko godina netko ima, što nam govori da je estetika ipak ušla u našu rutinu.

Vaša su specijalnost usne – biste li svoj rad mogli prepoznati u šetnji gradom na nekoj klijentici?

Kada oblikujem usnice pratim njihov prirodni oblik, korigiram asimetriju i usklađujem njihov izgled s cijelim licem. To je poprilično individualiziran pristup i nema uniformiranosti. Po mojim radovima možete vidjeti da usnice nisu jednake. One su jedinstvene, kao i žene čije su.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Sara (@poliklinika.sara)

Ne, ne mogu na ulici prepoznati svoj rad, mogu samo vidjeti lijepe usne za koje ne mogu biti sigurna jesu li korigirane ili nisu. Upravo to je moj cilj, da svi vide ljepotu, ali da nitko nije siguran je li to priroda ili mala pomoć čudesne neinvazivne estetike.

Proučavajući vaš Instagram profil, primijetili smo da su vam rezulati jako atraktivni, ali pritom vrlo prirodni. Je li to vaš potpis?

To ste jako lijepo rekli. Drago mi je da Vam se sviđaju moji radovi i da ste ih doživjeli kao atraktivne i prirodne. To mi govori da sam postigla ono što sam željela. Moj potpis je individualni pristup, a ne štancanje identičnih, prepoznatljivih usnica.

Koja je tajna savršenih usana, a koje je usne najteže „popraviti“?

Kada mi žena dođe na tretman povećanja usnica, prvo što kaže je da ne želi izgledati neprirodno i ne želi patkasti izgled. Većinom znaju što ne žele, ali ne i u potpunosti što žele. Obično im kažem da stanu pred ogledalo i gledaju u svoje usnice kada naprave pokret kao da će puhnuti u pero ili kao da spavaju pa pućkaju. To što vide je najbolji volumen usnica za njihovo lice. To se, naravno, odnosi na klasični oblik usana. Kod asimetrija i izrazito tankih usnica potrebno je postupno oblikovanje, i to na vrlo oprezan način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Sara (@poliklinika.sara)

Dosta je zahtjevno korigirati usne na kojima je već netko radio, posebice ako je filer otišao u nadusnicu, nastale su kvržice koje ne prolaze mjesecima i godinama i prisutno je nezadovoljstvo već postojećim oblikom. Tada je najbolje otopiti filer u usnicama i krenuti ispočetka. Savršene usne su one koje ne mijenjaju izgled cijelog lica, imaju očuvani prirodni obris s definiranim rubom i volumizacijom koja ih ne deformira.

Kako se može poboljšati kvaliteta kože?

Kvaliteta kože najbolje se održava skinboosterima koji prodiru u dublje slojeve i nadomještaju hijaluron koji  se s godinama gubi te tako poboljšavaju tonus  i teksturu kože. PRP je prirodni tretman s plazmom iz vlastite krvi koji potiče prirodnu obnovu kože. Kemijski pilinzi otklanjaju odumrle stanice, ujednačavaju boju kože i umanjuju nepravilnosti. Mezotetapijom se u površinski sloj kože unose aktivni sastojci prilagođeni onome što koža treba i potiču dubinsku reparaciju.

Kako oblikovati bradu i riješiti se podbratka?

Koji tretman ima najveći wow učinak?

Moj favorit za trenutačni wow efekt je Red Carpet Peeling dr. Obagi, na koji odlaze holivudske zvijezde na dan dodjele Oscara. Ta činjenica otkriva da postupak nije agresivan. Radi se o kombinaciji salicilne, mliječne i citratne kiseline koja pomlađuje kožu, ublažava vidljive bore i hiperpigmentacije, učvršćuje kožu i stimulira njezinu obnovu.

Kojim tretmanima vi održavate mladolikost?

Volim Profhilo jer s jednim proizvodom dobivam učinak čak triju tretmana: mezoterapije, skinboostera i filera. Potaknuta je proizvodnja kolagena i elastina u koži, a učinak je potpuno prirodan.

Imate li kakav savjet za ljeto za naše čitateljice?

Prije izlaganja suncu svakako treba napraviti piling da se odstrane mrtve stanice. Koristiti kremu sa zaštitnim faktorom 50, oprezno se izlagati UV zrakama te piti dovoljno tekućine da koža ne dehidrira.

Klijentice koje koriste botoks i filere trebaju voditi računa da najmanje mjesec dana prije odlaska na godišnji odmor planiraju aplikaciju –  da se izbjegne nastanak bijelih crta nakon sunčanja. Također, bitno je birati termostabilne filere poput Neauvije – jer se kod nekih brendova zbog visokih temperatura filer brže razgrađuje.

Pročitajte još i ...