Želite postići vitku figuru i riješiti se celulita do ljeta? Otkrivamo tajnu Zagrepčanki

U svijetu u kojem nas svakodnevno opsjedaju poruke o „idealnoj figuri“, brzim formulama za mršavljenje s kojima u mjesec dana možemo skinuti 10 kila ili pak čarobnim pripravcima koji nam pomažu da ušutkamo onaj glasić u glavi koji žudi za slatkom i brzom hranom – napokon nam je postalo jasno da rješenja „preko noći“ jednostavno nema.

Put do rezultata često je pun izazova

Kao i svi aspekti života vrijedni truda, i zdrava tjelesna težina – kao i željeni odraz u ogledalu, zahtijevaju disciplinu, vrijeme i čvrstu odluku, ali i – proces učenja.

Dok je nekima genetika podarila prirodnu vitkost i manekensku građu, bez obzira na način prehrane i količinu tjelesne aktivnosti, većina nas se ipak za zadovoljstvo pri odrazu u ogledalo mora odlučiti na brojne promjene u životnom stilu. A s obzirom na to da taj put može biti zaista izazovan, važno je kraj sebe imati osobu koja će čitav proces olakšati – a upravo su takvu osobu pronašle brojne Zagrepčanke, i to u jedinstvenom holističkom centru naziva Koncept pet elemenata.

Pristup s daleko većim benefitima

Dr. Jeannette Gjurić na domaćoj je sceni poznata već dugi niz godina, a od kolega se od samih početaka izdvajala drugačijim pristupom – gledajući svaku osobu individualno i trudeći se pacijentima donijeti novitete koji su na ovim prostorima bili tek u povojima. Holistički pristup temelj je njene filozofije već dvadesetak godina, prije nego što smo termin „holističkog“ u kontekstu zdravlja i ljepote uopće upotrebljavali. Upitamo li doktoricu Gjurić što u njenom vokabularu ova riječ točno znači, odgovor je jednostavan:

„Zašto bismo rješavanju problema i postizanju balansa u organizmu pristupali samo iz jednog aspekta, kad nam sinergija moderne zapadnjačke medicine, tradicionalnih istočnjačkih učenja, nutricionizma, alternativnih metoda i cjelovitog pristupa tijelu može donijeti mnogo više benefita?“. Upravo je ovaj odgovor glavna okosnica centra u kojem čak i borba s viškom kilograma, tvrdokornim masnim naslagama, celulitom i kroničnim umorom postaje mnogo jednostavnija.

Pripreme za ljeto počinju – sada

Iako bismo o tijelu trebali brinuti tijekom cijele godine, većini nas se upravo početkom proljeća izgled tijela i borba s kilogramima nađe pri samom vrhu liste prioriteta. No, otkud krenuti? Dr. Gjurić prava je stručnjakinja kad je u pitanju kreiranje cjelovitog plana za transformaciju tijela – a kako ističe, ovaj izazovan put započinje promjenom prehrambenih navika.

„Ulogu prehrane spoznale su već i drevne civilizacije – jer loše prehrambene navike mogu stajati iza mnogih ne samo fizičkih, već i psihičkih poremećaja i bolesti, poput problema s krvnim tlakom, viškom kilograma, nedostatkom energije i koncentracije, probavnim sustavom, ali i hormonskim balansom. Želimo li dugoročno riješiti problem viška kilograma, masnih naslaga i celulita, glavni korak je upravo prehrana – a individualne programe zdrave prehrane kreiramo temeljem nutricionističkog savjetovanja u kombinaciji s dijagnostikom biorezonance. U obzir uvijek uzimam zdravstveno stanje, trenutne navike, razinu fizičke aktivnosti – kao i rezultate koje želimo postići“, objašnjava naša sugovornica, vlasnica centra Koncept pet elemenata. Dodaje i kako promjena prehrane dovodi i do suzbijanja sve češćeg problema – nekontroliranog razmnožavanja gljivice Candida albicanis, koja uzrokuje probleme u probavnom sustavu, pojavu umora, nedostatak snage i hormonske smetnje.

Da je ključ zdravog metabolizma upravo u probavnom traktu, nije potrebno ni naglašavati, no ono što je svakako potrebno istaknuti jest – u borbi protiv celulita i viška kilograma često nam je neprijatelj i narušena crijevna flora, pa dr. Gjurić u program uključuje i terapiju probioticima.

Detox i limfne drenaže – uklonite nečistoće iz tijela i ubrzajte metabolizam

Među najtvrdokornijim problemima kad je u pitanju estetika je tijela je – većini nam dobro poznat celulit. Probijanje potkožne masnoće kroz mrežu vezivnog tkiva rezultira karakterističnim izgledom „narančine kore“, a kvržice i udubine zapravo su rezultat oslabljenih vezivnih vlakana. Iako na nastanak celulita velik utjecaj ima i genetika, dr. Jeannette Gjurić ističe kako na mnoge rizične faktore zapravo možemo bitno utjecati.

„Gene koje smo naslijedili ne možemo birati, no gotovo sve ostalo možemo. Na pojavu celulita značajno utječu dehidracija, nezdrava prehrana, usporen metabolizam, manjak fizičke aktivnosti, hormonska neravnoteža, previsok postotak tjelesne masnoće te sjedilački način života. Osim uvođenjem zdravih prehrambenih navika i tjelovježbe, borbu s celulitom i masnim naslagama u Konceptu pet elemenata počinjemo kombinacijom detox programa i limfne drenaže“, objašnjava naša sugovornica. Individualno prilagođen detoks program usmjeren je na uspostavljanje ravnoteže u tijelu te usklađivanje probavnog, živčanog i hormonskog sustava, a potiče i izlučivanje štetnih tvari putem bubrega, jetre i crijeva.

Eliminiranjem i neutralizacijom nakupljenih toksina koji se vežu za masti, uspostavljamo pravilan rad i sposobnost regeneracije organizma te istovremeno potičemo cirkulaciju, ubrzavamo tok limfe, poboljšavamo metabolizam te djelujemo na zaglađivanje kože i olakšanu eliminaciju celulita“, ističe dr. Gjurić. Detoks program u Konceptu pet elemenata pravo je iskustvo za sva osjetila, a sastoji se od pomno osmišljene kombinacije masaža toplim uljima i unutrašnjeg nauljivanja organizma, nakon kojih slijede swedanam ajurvedska sauna koja potiče izbacivanje toksina te terapija u infracrvenoj sauni.

Biostimulacija oblikuje tijelo poput liposukcije – do ljeta bez masnih naslaga i celulita

Jednom kad pravilna prehrana, tjelovježba i detoks tretmani počinju pokazivati svu svoju moć, put do mršavljenja, topljenja masnih naslaga i uklanjanja celulita postaje osjetno lakši. S obzirom na to da je njena filozofija usmjerena na poticanje vlastitih sposobnosti tijela, i u aspektu oblikovanja tijela dr. Gjurić pronašla je komplementarne metode s kojima do željene figure dolazite bez liposukcije i drugih invazivnih zahvata.

Prva od njih je biostimulacija – aparativni tretman uređajem Ultratone Dreamshaper, koji poboljšava strukturu kože i popravlja njen tonus, a zasniva se na kombinaciji električnih impulsa i terapije svjetlošću i bojom. Specijalne elektrode djeluju na dubinsku stimulaciju mišića i poticanje prirodne regeneracije, kao i na zatezanje kože i uklanjanje masnih naslaga.

„Ova nam metoda omogućuje eliminaciju masnih stanica s tretiranog područja, kao i smanjenje obujma tijela te zatezanje kože i aktivaciju mišića. Zahvaljujući velikom broju dostupnih programa, tretman individualno prilagođavamo svakom pacijentu, ovisno o stanju i željenim rezultatima“, objašnjava naša sugovornica.

Kao „točku na i“ doktorica ističe Endospheres terapiju, koja kompresivnim mikrovibracijama niske frekvencije vidno smanjuje celulit, snažno djeluje na mišiće te povoljno djeluje na kožu i limfni sustav. Iako je riječ o najmoćnijem sredstvu u njenom „arsenalu“ boraca protiv masnih naslaga i celulita, dr. Gjurić ističe kako je ključ upravo u sinergiji tretmana, tjelovježbe, prehrane i detoks programa – jer je priprema tijela ključna kako bismo iz ovog moćnog tretmana izvukli maksimum.

„Masno tkivo je slabo prokrvljeno, a metabolizam zbog toga sporiji. S obzirom na to da su na područjima na kojima su prisutne masne naslage i celulit adipociti povećani, a stupanj fibroze među stanicama visok, kompresivna mikrovibracija ubrzava cirkulaciju te potiče stvaranje novih krvnih žilica – što dovodi do bolje prokrvljenosti i smanjenja celulita. Uz to, Endospeheres terapijom možemo konturirati pojedine dijelove tijela, potaknuti stvaranje kolagena i zatezanje kože, smanjiti natečenost i ubrzati protok tekućine, ali i ubrzati metabolizam i stimulirati aktivnost mišića“, objašnjava doktorica.

Sve što možemo zaključiti je – za zategnuto, vitko tijelo bez celulita definitivno nije kasno – pogotovo ako ste u pravim rukama!

Za više informacija možete se javiti OVDJE.

Pročitajte još i ...