Što se može dogoditi koristite li pogrešne proizvode za njegu lica predugo?

Pronalaženje idealnog proizvoda za kožu pravi je pothvat za većinu žena. Ovisno o tipu kože koji imate, odgovarat će vam različiti proizvodi, a, osim toga, dodatnu poteškoću stvaraju promjene kože koje se događaju s vremenom zbog čega treba promijeniti proizvode na koje smo možda baš navikli. Kako znati da nam proizvod ne odgovara i da je vrijeme da ga zamijenimo?

Nastanak prištića

Logično, nastanak prištića alarm je da je proizvod koji koristite premastan za vašu kožu. Kod biranja proizvoda pripazite da je nekomedogen, odnosno da ne začepljuje pore.

Greška je uglavnom u tome što osobe dehidrirane kože koriste hranjive kreme koje sadrže ulja, umjesto da biraju kreme na bazi vode. Ulja su dobra za suhu kožu, a voda za dehidriranu.

Jason Wu RTW Spring Summer 2014 New York Fashion Week September 2013, Image: 187749320, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FirstView

Crvenilo kože

Ako na koži osjetite crvenilo ili osip, vjerojatno proizvod koji koristite sadrži neki od sastojaka na koje ste alergični. Pročitajte sastav i pokušajte otkriti koji vam sastojak smeta kako biste ga u budućnosti mogli izbjeći.

Zatezanje kože

Zatezanje kože uglavnom se javlja kod suhih tipova kože nakon korištenja proizvoda za čišćenje lica. Takvi proizvodi nerijetko sadrže sastojke koji isušuju kožu, stoga uglavnom nisu dobar izbor za one koji već imaju suhu kožu. U tom slučaju izaberite nježniji proizvod koji ne isušuje kožu.

Barbara Palvin (realbarbarapalvin / 04.12.2017), Image: 356887632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Mastan osjećaj na koži

Osjećaj premasne kože znači da se proizvod nije do kraja upio. To može značiti da je pretežak ili previše hranjiv za vaš tip kože. Takvi proizvodi začepit će pore i donijeti još jedan nepotreban problem kože. Radije izaberite lagani proizvod za hidrataciju kože koji neće ostati na površini i dati suvišan sjaj.

Šminka “ne sjeda” kako treba

Niste primijetili da s kožom nešto ne valja, ali se ona ponaša drukčije prilikom nanošenja makeup-a? Bilo da se radi o ljuskavim područjima oko kojih se skuplja puder ili o premasnoj koži na dodir, ove promjene koje ponekad primijetimo tek po nanošenju šminke, znače da proizvod koji koristite ne odgovara vašoj koži.

Brazilian fashion model Adriana Lima as ambassador for Maybelline 2017 collections., Image: 339498124, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pi

Koža postaje osjetljivija

Najčešće već osjetljiva koža korištenjem pogrešnog proizvoda postaje još osjetljivija. Ako ste primijetili da se sve češće javlja crvenilo kože, osipi ili svrbež, provjerite je li riječ o proizvodima koje koristite za njegu kože.

Ovakve se pojave mogu javiti zbog više razloga, uključujući i promjenu vremena, stoga ne brzajte sa zaključkom.

Stanje kože trebalo bi biti bolje, a pogoršava se

Ako se koža s vremenom nije popravila i ako proizvod nije ispunio svoju svrhu, primjerice, hidratantna krema ne hidrira vašu kožu, nemojte ga nastaviti koristiti iz navike ili samo zato što mislite da morate nanositi takav proizvod.

Radije uložite malo truda i nađite ono što odgovara vašoj koži i od čega će ona biti zdravija i izgledati bolje. Naposljetku, to je i svrha proizvoda za njegu kože.

Pročitajte još i ...