Znate li koja je razlika između skinboostera i mezoterapije?

„Ja bih sa svojim licem napravila – nešto. Ne bih još zasad na filere, ali pod hitno moram poduzeti korake nakon kojih će mi koža zablistati, živnuti…“ Zvuči poznato?

Koliko god, naime, ulagali u outfit i frizuru, ako je lice „sumorne“ boje, pogled u zrcalo teško da će vas oduševiti. Kreme i serumi svakako mogu dati svoj doprinos, no ako vam treba malo žešći i malo brži „boost“, na raspolaganju su vam skinboosteri i mezoterapija, tretmani tijekom kojih se injektivnim putem u kožu unose aktivne supstancije – s naglaskom na hijaluronskoj kiselini – zaslužne za instant „glow efekt“.   

Hijaluronska kiselina je prirodni šećer iz naše kože, a najvažnija joj je funkcija vezivanje i prenošenje vode. S godinama ga tijelo sve manje sintetizira pa se ta sposobnost ubrzano smanjuje, što rezultira sve vidljivijim znakovima starenja – pojavljuju se bore, koža postaje grublja, slabijeg tonusa, gubi se elastičnost…

Profhilo – svojevrsni hibrid skinboostera, mezoterapije i filera

Dodavanjem hijaluronske kiseline koža će se hidrirati iznutra pomlađujući lice, vrat i dekolte bez dodavanja neprirodnog volumena. Dakle, ako vam lice nije „upalo“, samo je koža sivkasta i bez sjaja, skinboosteri i mezoterapija idealni su tretmani za vas.

Umrežena i neumrežena hijaluronska kiselina

No, brojne žene nisu posve sigurne koja je razlika između te dvije opcije…

„Glavna razlika između mezoterapije i skinboostera je način umreženja same hijaluronske kiseline na kojoj se preparati koji se koriste tijekom tretmana baziraju. Skinboosteri obično imaju veću količinu hijalurona i umreženi su, što znači da ostaju u koži kroz nekoliko mjeseci – ovisno o proizvođaču, najčešće između šest i devet mjeseci. I obično je dovoljan jedan tretman“, otkriva dr. Saida Rezaković, dermatovenerologinja iz zagrebačke Specijalne bolnice AGRAM.

Dr. Saida Rezaković iz Specijalne bolnice AGRAM: tretman podočnjaka mezoterapijom

„Mezoterapija pak sadrži neumreženu hijaluronsku kiselinu, što podrazumijeva i manji vijek trajanja, a obično se aplicira kroz nekoliko tretmana, ovisno o protokolu…“, govori naša sugovornica, kojoj i na mezoterapiju i na skinboostere redovito dolaze brojne žene različitih dobnih skupina – i s različitim problemima kože.

Neauvia skinboosteri

„Razlika se također očituje u činjenici da mezoterapijom možemo mnogo toga postići, ne samo hidratizirati kožu i dobiti mladenački sjaj. Ciljano se, primjerice, tretiraju pigmentacije, celulit, opadanje kose, akne, podočnjaci… Skinboosteri su s druge strane većinom rezervirani za dugotrajnu hidrataciju i neokolagenezu – proces stvaranja novog kolagena“, kaže dr. Saida Rezaković, koja kao idealnu opciju savjetuje kombinaciju tretmana – ovisno, naravno, o željama i potrebama klijenata.

Spoj mezoterapije i skinboostera posebno je dobar kad je riječ o koži koja zahtijeva jači stupanj njege i hidratacije, kao što je to slučaj kod atopijskog dermatitisa ili rozaceje. No, čak i ako nemate nijedan od spomenutih problema, nego vas muče samo sivilo kože i prvi znakovi starenja, ove će vam stimulativne injektibilne metode pomoći da postignete dugo željeni „glow“.

Skinboosteri

Skinboosteri su, dakle, savršena opcija za pomlađivanje kože bez dodavanja volumena, što je idealan tretman za zrelu i umornu kožu s istaknutim znakovima starenja. Prodiru duboko u kožu i nadomještaju izgubljenu hijaluronsku kiselinu, što poboljšava tonus i teksturu kože, umanjuje nepravilnosti te ten čini blistavim, osvježenim i vidno pomlađenim.

Restylane skinboosteri

Prodiranjem duboko u kožu skinboosteri stvaraju savršeno okruženje u kojem fibroblasti sami pojačano stvaraju kolagen, a samim se tim koži vraćaju gipkost i čvrstoća te poboljšava njezin tonus. Osim što će pomladiti zrelu kožu, intenzivno će hidratizirati umornu kožu i kožu pušača kojoj treba osvježenje, a koristi se i za ublažavanje preuranjenih znakova starenja poput bora i hiperpigmentacija, kao i za poboljšanje teksture kože i ublažavanje ožiljaka od akni. Osim na licu, mogu se primjenjivati na rukama, dekolteu i vratu, a već nakon jednog tretmana vidljivo je poboljšanje stanja kože.

Mezoterapija

Mezoterapija (o kojoj više možete pročitati OVDJE) je jedan od najuniverzalnijih i najkorisnijih tretmana za kožu, jer se preparat odabire u skladu s potrebama kože (njome se uspješno tretira i osjetljivo područje oko očiju, o čemu možete čitati OVDJE.) To je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstancije ubrizgavaju izravno u srednji sloj kože i ondje na aktivnost potiču fibroblaste, stanice dermisa koje proizvode glavne strukturne elemente odgovorne za čvrstoću i elasticitet – kolagen i elastin.

Pročitajte još i ...