Nagrađivani tretman koji će licu vratiti svježinu i odmoran izgled

Vratili ste se s godišnjeg odmora, a lice vam izgleda svakako, samo ne odmorno i puno energije? Ili pak svojih nekoliko tjedana ljetovanja i opuštanja tek iščekujete – a umor je svakim danom sve očitiji? Dobra je vijest – niste jedini.

Umorna, dehidrirana i sivkasta koža ne mora biti trajno stanje

Nakon vrlo stresnog početka godine, ljeto nam je svima došlo kao „slamka spasa“ – šetnje u prirodi, izleti i boravak na otvorenom pomažu nam vratiti se u normalu, no visoke temperature i suh zrak, posebno nakon mjeseci provedenih kod kuće, mnogima su donijeli i brojne probleme kad je u pitanju koža.

Ako su umorna, dehidrirana koža i beživotan, sivkasti ten postali svakodnevni stanovnici vašeg lica, odgovor se gotovo sigurno krije u nedostatku dubinske vlage i ključnih komponenata koje ljeti pojačano gubimo.

Da su nam ponekad rješenja dostupnija nego što mislimo, dokazao nam je najnagrađivaniji hrvatski brend dermokozmetike – Nikel, čija je Hyaluron Energizirajuća maska +B+C vitamin proglašena najboljim prirodnim proizvodom po izboru čitateljica Cosmopolitan časopisa 2018.

Rezultat znanja, iskustva i ljubavi prema poslu – kvaliteta prepoznata diljem svijeta

U domaćim krugovima gotovo i ne postoji ljubiteljica kozmetike koja se s proizvodima ovog brenda nije susrela, a činjenica da iza svakog Nikelovog proizvoda stoji iznimno znanje koje se prenosi generacijama, samo je dodatna potvrda da se dobar glas daleko čuje – i to s dobrim razlogom. Inovativne formule s jedinstvenim kombinacijama pomno odabranih sastojaka prepoznate su i na hrvatskom, ali i na stranim tržištima, pri čemu se ovi proizvodi hrvatske proizvodnje mogu pohvaliti s više od 50 zlatnih medalja i priznanja diljem svijeta.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Akris Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Russian model Sasha Luss. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305009414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Kad je u pitanju Hyaluron Energizirajuća maska +B+C vitamin, ovaj je proizvod, baš kao i svi iz Nikelovog laboratorija, rezultat jedinstvene farmaceutske recepture sa 100% prirodnim aktivnim komponentama dokazane učinkovitosti, a kako joj i ime govori, vašoj će koži trenutno vratiti vlagu, energiju i blistavost.

Spas za umornu, dehidriranu kožu koja je izgubila sjaj

Stvorena je kao brzi spas za umornu kožu, oštećenu jakim suncem ili pak boravkom u klimatiziranim prostorijama, a njen je najveći adut iznimno bogat sastav, ciljano kreiran za oporavak dehidrirane kože bez prirodnog sjaja.

U svega desetak minuta ova će maska pomoći u obnovi oštećene hidrolipidne barijere te delikatnu kožu zaštititi od iritacija i gubitka vlage iz dubljih slojeva, sprječavajući tako površinsku, ali i dubinsku dehidraciju. Upravo je isparavanje prirodne vlage jedan od glavnih uzročnika preosjetljivosti, sivkastog tena, umornog izgleda lica, ali i nastanka preuranjenih znakova starenja – zbog toga i mag. pharm. Nika Brlečić Uroić, pharmacy manager brenda Nikel tvrdi kako je sprječavanje dehidracije glavni korak u postizanju glatkog, svježeg i zdravog tena.

Nika Brlečić Uroić, univ. mag. pharm, pharmacy manager brenda Nikel

Koji su iznimni sastojci zaslužni za instant „boost“ svježine?

Dobitna kombinacija prirodnih sastojaka zaslužna za izniman uspjeh Energizirajuće maske osigurava ne samo dubinsko vlaženje i obnavljanje stanica kože, već i pomlađujući učinak – koža postaje vidno punija i elastičnija, a sitne borice znatno manje vidljive.

Ceramidi se u ovom proizvodu nalaze u organiziranom liotropnom obliku tekućih kristala, a s obzirom na to da je riječ o formi kakva se nalazi u našoj koži, jedino u ovakvom obliku mogu biti zaista djelotvorni. Osim što zatvaraju pukotine u gornjem sloju kože, ceramidi u Nikel proizvodima, dobiveni iz biljnih ulja, učinkovito će obnoviti hidro-lipidnu barijeru te kožu zaštititi od daljnjih oštećenja i isušivanja.

Osim ceramida, druga „zvijezda“ ove nagrađivane formule je lecitin – mješavina fosfolipida neophodnih za biološke funkcije tijela, a zbog snažnog antioksidativnog djelovanja i povoljnog utjecaja na liječenje kožnih poremećaja, naziva ga se i zaštitnikom stanica. Kao treća, ali nimalo manje važna komponenta Energizirajuće maske ističe se Pantenol – provitamin pantotenske kiseline koja omekšava kožu, poboljšavanja njenu gibljivost i elastičnost te pomaže u skladištenju vode. Osim toga, ovaj će sastojak ubrzati epitelizaciju, pa čak i posvijetliti staračke pjege – listi njegovih benefita gotovo da se ne nazire kraj.

Za pojačani „glow efekt“ i bolji učinak – u rutinu uvrstite i piling

Skincare stručnjaci tvrde kako ponekad niti najkvalitetniji sastojci neće donijeti željeni rezultat, i to iz vrlo jednostavnog razloga – površina kože i njene pore prepune su mrtvih stanica, nečistoća i čestica iz okoline koje sprječavaju aktivno djelovanje sastojaka, ali i usporavaju prirodnu izmjenu stanica.

Iz tog bi se razloga u vašoj njegujućoj rutini, kao korak prije maske, svakako trebao naći i učinkovit piling prilagođen potrebama vaše kože. S obzirom na to da je sunčevo zračenje u ovim mjesecima još vrlo jako, ne preporučuje se podvrgavati agresivnim pilinzima baziranim na kiselinama – radije se odlučite na nježnu eksfolijaciju prilagođenu čak i najosjetljivijoj koži. Blagi piling s maslinom iz Nikela iznimno je nježan, a sadrži mikročestice koštice masline, koje vrlo učinkovito odstranjuju mrtve stanice, čiste pore i potiču prirodnu obnovu kože.

Imate li suhu kožu, eksfolijaciju će biti dovoljno napraviti jednom u dva tjedna, normalnoj i mješovitoj će koži ovaj nježan piling odgovarati svaki tjedan, dok se kod masne kože može napraviti i dva puta tjedno – a kao savršeni hranjivi nastavak njege odmah nakon ispiranja nanesite Energizirajuću masku. S obzirom na to da je ulje masline koncentrirani izvor nezasićenih masnih kiselina te vitamina E i polifenola, a na kožu ima snažan anti-age učinak – ne zaboravite pilingom i Energizirajućom maskom tretirati i područje vrata i dekoltea, kako bi „glow“ efekt bio potpun.

Pročitajte još i ...