Tvrdokorne masne naslage i višak kilograma – spas u zadnji čas prije kupaćih kostima

Visoko na popisu estetskih problema koje žene nominiraju kao one koji ima najviše smetaju je celulit, potkožne naslage masnog tkiva koje muče čak 85% žena. Ta masnoća prolazi kroz oslabljeno vezivno tkivo ili mrežu kolagenskih vlakana i izbija u površinski sloj kože, najčešće na stražnjici, bedrima, nadlakticama i trbuhu. Uzrok mogu biti hormoni, nedostatak tjelesne aktivnosti i slabog mišićnog tonusa ili pak loša cirkulacija. I, da, moguće je da ste naprosto genetski skloniji toj mrskoj narančinoj kori.

Ne trebamo posebno isticati da većinu nas zanima kako se riješiti celulita ili ga barem učiniti manje vidljivim. Težak je to zadatak jer su, kako smo već spomenuli, njegova prisutnost, ozbiljnost i mjesto uvelike određeni hormonima i genetikom, ali to ne znači da nećete dati sve od sebe.

Prehrana, tjelovježba, suplementi, kreme

Dakle, kombinacija zdrave prehrane i tjelovježbe smanjit će sloj masnog tkiva ispod kože, čineći celulit manje vidljivim. Zdrava prehrana također može poboljšati kožu i vezivno tkivo, čineći ih jačima i zdravijima, dok će održavanje hidratacije i odabir pravih namirnica spriječiti zadržavanje vode koje pogoršava pojavu celulita… I, kao zadnje, ali ne manje važno – tu su dodaci prehrani i proizvodi, sjajni saveznici u borbi s masnim naslagama i celulitom izvana i iznutra.

Sve nominirane proizvode i kategorije te detalje o članovima žirija i ocjenjivanju, možete pogledati OVDJE

OMNi-BiOTiC® metabolic

OMNi BiOTiC® metabolic razvijen je u posebnom petogodišnjem istraživanju o uklanjanju neuravnoteženosti između bakterija koje nas čine mršavima (bakteroidi) i onih koje talože masne naslage (firmikuti). Tri milijarde aktivnih pomagača pobrinut će se da zaboravite na jo-jo efekt. Proizvod sadrži isključivo bakterije ljudskog probavnog sustava – 7 sojeva bakterija s minimalno 3 milijarde (3 X 109) CFU po uzimanju.

Ovaj proizvod je biološkog podrijetla, bez glutena, bez GMO-a, bez šećera, bez životinjskih proteina,  pogodan za  dijabetičare i djecu te imunosuprimirane bolesnike. Preporučuje se uzimanje ujutro prije doručka ili navečer prije spavanja: 1 x dnevno 1 vrećicu proizvoda OMNi BiOTiC® metabolic (=3 g) umiješajte u 1 dl vode, pričekajte rok za aktivaciju otisnut na pakiranju, ponovno promiješajte i popijte.

Yasenka Skinage Active Body

Kako bi se s povećanom tjelesnom masom, nepravilnim rasporedom masnih naslaga, usporenim metabolizmom ali i osjećajem nadutosti uhvatili u koštac prije nego što se razviju zdravstveni problemi Yasenka Skinage Active body donosi kombinaciju sastojaka koji omogućuju detoksikaciju organizma, odnosno čišćenje i obnovu jetre, brže uklanjanje toksina iz tijela, smanjenu razinu kolesterola, bolju probavu, brže sagorijevanje kalorija, smanjen osjećaj nadutosti, ubrzan metabolizam, pridonose osjećaju lakoće i poletnosti, povećavaju energiju, daju osjećaj sitosti i povećavaju učinkovitost vježbanja i izdržljivosti.

Preporuča se: za detoksikaciju jetre i cijelog organizma, za aktivaciju metabolizma i bolju probavu, kod problema s visceralnom debljinom (masne naslage na području trbuha i bokova), kod problema zadržavanja vode i nakupljanja celulita te za povećanje učinkovitosti vježbanja i brže gubljenje kilograma i suvišnih centimetara

Solgar Thermogenic Complex

SOLGAR THERMOGENIC COMPLEX je specijalna formulacija biljnih komponenti i nutrijenata koji pridonose normalnom metabolizmu. Mješavina sadržava sastojke poput kroma koji pridonosi normalnom metabolizmu makronutrijenata (ugljikohidrata, proteina i masti), te kolina koji pridonosi normalnom metabolizmu lipida.

Osim ključnih nutrijenata, ova formulacija sadržava ekstrakte biljaka – zelene kave, zelenog čaja, crvene paprike i crnog papra. Preporučena doza su dvije kapsule na dan čime se osigurava unos mješavine nutrijenata i biljnih komponenti, kao potpora normalnom metabolizmu.

Dr. Vivian’s Silhouette krema za tijelo

Ova emulzija za tijelo namijenjena tretiranju područja stražnjice, trbuha, struka, bedara i listova kroz inovativnu formula na bazi smeđih i crvenih algi (Phyllacanta Fibrosa, Laminaria Digitata, Gelidium Cartilagineum).

Aktivni sastojci pospješuju proces topljenja masnih stanica, pridonose smanjenju celulita, sprječavanju zadržavanje vode te ciljano djeluju protiv mlitave i opuštene kože. Ugodnog je mirisa te se preporuča svakodnevno nanošenje kreme na željena područja, umasiravanjem u kožu nježnim kružnim pokretima. Oni koji su je isprobali kažu kako su prvi rezultati vidljivi već mjesec dana nakon korištenja.


Pokrovitelj kategorije TIJELO u Estetica Premium Product 2023 je Philips Lumea

Philips Lumea serije 9000 najbrže je i najučinkovitije Philips IPL rješenje do sada. Uz Philips Lumeu oslobodite se svakodnevne rutine brijanja s kojom ćete glatkoću poput one iz salona jednostavno i bezbolno postići iz udobnosti svoga doma. Budite spremne u svakom trenutku i uz Philips Lumeu očekujte više –  6 mjeseci glatke kože bez dlačica, crvenila i iritacija, te do 92 % manje dlačica već nakon 3 tretmana. Osim toga, aplikacija Lumea IPL pruža kontinuiranu podršku i personalizirano vođenje tretmana. Lumea IPL serije 9000 dizajnirana je da razumije vašu kožu, prepoznavajući nijansu vaše kože – čak i ako sezonsko sunce promijeni vašu boju – i birajući najugodniju postavku svjetla za tu nijansu. Četiri pametna nastavka prilagođavaju programe za svako područje tijela.


Pokrovitelj kategorije Suplementi u natječaju Estetica Premium Product 2023 je Nutrilife centar.

Nutrilife centar je nutricionističko-dijagnostički centar za zdrav životni stil i prehranu. Osnovala ga je 2016. magistra nutricionizma Ivana Barišić, s ciljem da pomogne ljudima u prevenciji različitih kroničnih nezaraznih bolesti modernog doba. Predstavlja #wellbeing pristup temeljen na znanju i iskustvu tima nutricionista s velikim iskustvom. Pristup temelji na medicini i poznavanju ljudskog metabolizma kreirajući optimalna rješenja za klijente u obliku personaliziranih programa prehrane koje je lako pratiti. Njeguje boutique pristup prema svakom klijentu. To znači da svakom klijentu pristupaju individualno i potpuno posvećeno. Vjeruju da je prehrana dio osobnog identiteta svakog od nas. Pružaju kompletan „customer service“, što znači da vas na putu do vašeg cilja i promjena vode od početka do kraja. #nutritionisselfcare

Pročitajte još i ...