Ljetna zaštita i hidratacija: najnoviji trendovi u njezi kože

Ljeto je konačno stiglo, donoseći sa sobom tople sunčane dane, duge šetnje uz obalu i bezbroj trenutaka za provod na otvorenom. Kako biste maksimalno uživali u svim ljetnim čarima, neophodno je brinuti o svojoj koži, pružajući joj hidrataciju i zaštitu koju zaslužuje.

Sunce je blagotvorno, ali njegova UV zračenja mogu biti štetna za kožu. Zaštita od sunca ključna je za održavanje zdrave kože tijekom ljeta, a pronašli smo je među Avène body SPF proizvodima. Avèneova Narančasta linija formulirana je za osjetljivu kožu i nudi vrlo širok spektar UVA-UVB zaštite.

Intense Protect 50+

Ovaj proizvod za zaštitu od sunca ultra širokog spektra prilagođen najintenzivnijim uvjetima, kao i najosjetljivijoj koži. Njegova hibridna tekstura omogućuje upijanje u kožu u 3 sekunde, pruža intenzivnu hidrataciju tijekom 8 sati i ne isušuje kožu.

Na koži ostavlja transparentan, nevidljiv završetak bez bijelih tragova, čak i na tamnim tipovima kože. Iznimno je vodootporan i otporan na znoj. Prije izlaganja suncu nanesite dovoljnu količinu, primjerice dva prsta proizvoda za podlakticu.

Sprej SPF 50+

Sprej SPF 50+ nudi vrlo visoku zaštitu od sunca za osjetljivu kožu izloženu intenzivnom suncu. Prilagođen licu i tijelu, njegova hidrantna tekstura pruža trenutan i dugotrajan osjećaj ugode, djeluje protiv isušivanja i osigurava hidrataciju tijekom šest sati.

Fotostabilni filteri za zaštitu od UVB-UVA zraka bore se protiv štetnog djelovanja sunčevih zraka. Sadrži antioksidanse i pomaže u zaštiti stanica od slobodnih radikala. Vodootporan je, štiti kožu od štetnih utjecaja sunca čak i tijekom plivanja i hidrira gornje slojeve kože.

Krema za zaštitu od sunca s mineralnim filterom mnogima je favorit jer je prikladna za netolerantnu kožu i kožu sklonu alergijama. Mineralna krema SPF 50+ nudi vrlo visoku zaštitu od sunca prilagođenu koži netolerantnoj na kemijske filtre i mirise, kao i osjetljivoj koži odraslih i djece. Nanesena na lice, njezina bogata, kremasta formula hidrira i štiti kožu.

Mineralno mlijeko SPF 50+ nudi vrlo visoku zaštitu od sunca prilagođenu koži netolerantnoj na kemijske filtere i parfeme, kao i osjetljivoj koži odraslih i djece. Naneseno na tijelo, obavija kožu kremastom teksturom koja je hidrira i štiti.

Fluidi za kožu lica

Za ljetnu makeup podlogu idealni su lagani fotoprotektivni fluidi, koji će pružiti dobru zaštitu, ali i hidrirati i matirati kožu te ujednačiti ten. Fluidi (emulzije) su isto što i kreme, ali su lakše i rjeđe teksture. Sadrže vodenu i uljnu komponentnu, a sadrže još i aktivnu komponentu, najčešće antioksidanse i seboreugulatore. Lagani tonirani fluidi su često bolji izbor za makeup ljeti  zbog njihove lagane teksture, hidrirajućih svojstava, SPF zaštite i prirodnog izgleda koji pružaju.

Eau Thermale Avène Visoka zaštita Ultra fluid nevidljivi SPF50

Nevidljivi fluid je već u prvoj sekundi od nanošenja, neprimjetan na koži. Pruža svakodnevni visoki stupanj zaštite od sunca. Ultra lagana tekstura ostavlja matirani, neljepljivi završetak. Koža je zaštićena od staničnog oštećenja i fotostarenja uzrokovanog izlaganju UVB, UVA zračenja i plavom sunčevom svjetlu. Formulirano kako bi se rizik od alergijskih reakcija smanjio na minimum.

Eau Thermale Avène Vrlo visoka zaštita Ultra fluid tonirani SPF50+

Tonirani ultra fluid, koji se svojom nijansom prilagođava svakom fototipu, sužava pore te ujednačava ten. Pruža koži visoki stupanj zaštite od sunca. Svakodnevna zaštita od UVB, UVA, plave svjetlosti i onečišćenja. Tonirana, lagana i prozračna formula stapa se s kožom za poboljšan i sjajan ten. Pore su sužene i tekstura kože je pročišćena za lijepu i zaštićenu kožu.

Avène termalna voda

Poznata po svojim umirujućim i antiiritacijskim svojstvima i bogata silicijevim dioksidom, ova termalna voda pruža mekoću i udobnost za trenutni osjećaj ugode pri svakom nanošenju. Može ju koristiti cijela obitelj, i to svakodnevno. Odličan je dodatak nakon čišćenja lica, za uklanjanje zaostalih nečistoća. Idealna je za smirivanje kože nakon sunčanja, brijanja ili depilacije. Osvježava i hidrira kožu, čineći je mekšom i glađom.

Avene proizvode možete pronaći u ljekarnama i bolje opremljenim drogerijama. Svaka od njih nudi širok izbor proizvoda prilagođenih vašim potrebama za zaštitom i njegom kože.

Pročitajte još i ...