Besprijekoran ten i zaštićena koža bez kapi pudera ovo ljeto!

Ljeti smo svi djeca, napisao je F. Scott Fitzgerald. I to je divno, ta opuštenost, bezbrižnost, prepuštanje trenutku… Tako se tijelo odmara, a duh puni snagom za nove izazove. Istina je, znamo pretjerati u izlascima, delicijama, ali ljeto je i sve nam je oprošteno. Osim grijeha koje počinimo prema svojoj koži. Ti znaju biti neispravljivi. 

Koža je zlopamtilo

Počesto, naime, u želji za preplanulom puti, provodimo sate i sate na plaži, zaspemo, zaboravljamo zaštitni faktor, a koža je najveće zlopamtilo. Zato, uz omiljeno ljetno štivo i sve one divne planove, zapišite sebi i pravila kada je riječ o koži. Ne brinite, pomoći ćemo vam šalabahterom!

Koristite kremu za sunčanje: Krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom (SPF) je ključna. Trebali biste odabrati kremu za sunčanje s širokospektralnom zaštitom, što znači da štiti od UVA i UVB zraka. SPF treba biti barem 30, a trebali biste ga nanositi na sve dijelove tijela izložene suncu, uključujući lice, vrat, uši i ruke.

Zaštitite kožu od plave svjetlosti. Plavu svjetlost, koju emitiraju digitalni uređaji, odašilje i sunce. Štoviše, može biti čak 1000 puta jača od one s ekrana naših uređaja. Dugoročno, plava svjetlost uzrokuje oštećenja stanica, što ubrzava pojavu bora i starenje kože, aktivira melanocite, pogoršavajući dermatoze povezane s melaninom kao što su melazma i postupalna hiperpigmentacija te potiče pojavu tamnih mrlja na koži.

Nanosite kremu za sunčanje pravilno: Kremu za sunčanje treba nanijeti 15-30 minuta prije izlaska na sunce. Također, kremu za sunčanje treba ponovno nanositi svaka dva sata, ili češće ako plivate ili se znojite. Također, nosite zaštitnu odjeću. Šeširi širokog oboda, sunčane naočale i dugih rukava mogu pružiti dodatnu zaštitu od sunčevih zraka.

Izbjegavajte najjače sunce

Sunce je najjače između 10 sati ujutro i 4 sata popodne. Ako je moguće, pokušajte ostati u hladu tijekom ovih sati. Budite oprezni čak i kad je oblačno. Do 80% UV zraka može proći kroz oblake, pa je važno koristiti kremu za sunčanje čak i kad je oblačno.

Pazite na odraze: Voda, pijesak i snijeg mogu reflektirati sunčeve zrake i pojačati njihovu snagu, tako da je važno biti oprezan i kada ste blizu ovih površina.

Posebnu pažnju posvetite licu

Koža lica je tanja i osjetljivija od ostatka tijela, što je čini sklonijom oštećenjima prouzročenim UV zrakama. Zbog konstantne izloženosti suncu, lice je posebno podložno fotostarenju, što uključuje pojavu bora, pigmentacijskih mrlja i gubitak elastičnosti. Upotreba formula s visokim SPF-om pomaže u zaštiti kože od tih štetnih posljedica.

Najbolje formule: Fluidi sa SPF-om su lagane teksture koja se brzo upija u kožu i, za razliku od teških i masnih proizvoda, neće začepiti pore, dovesti do pojave akni i ostaviti neugodan osjećaj na koži. Lagana formula fluida omogućava ugodno nošenje tijekom cijelog dana bez osjećaja težine na koži.

Odlični za sve tipove kože

Također, za razliku od mnogih krema za sunčanje, fluidi sa SPF-om obično ne ostavljaju masni film na koži. Ovo je od ključne važnosti za osobe masne ili mješovite kože koje žele izbjeći dodatno mašćenje lica. Nemastan završni sloj fluida također omogućava bolju kompatibilnost sa šminkom, čineći ga idealnom podlogom za svakodnevni make up.

Tekstura fluida je univerzalno pogodna za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, suhu, masnu i mješovitu kožu. Mnogi fluidi su formulirani bez iritansa, što ih čini sigurnim za upotrebu čak i kod najosjetljivijih koža. Osim toga, mnogi fluidi dolaze s dodatnim hidratantnim i umirujućim sastojcima koji njeguju kožu dok je štite.

Hidriraju, matiraju, štite

Avène je ove godine predstavio nove Ultra fluide iznimno laganih tekstura s hidrirajućim i matirajućim učinkom: Nevidljivi koji je već u prvoj sekundi od nanošenja, neprimjetan na koži te Tonirani ultra fluid, koji se svojom nijansom prilagođava svakom fototipu, sužava pore te ujednačava ten. Nanošenje ljetnog make upa s Avènovim ultra fluidnim podlogama, od sada može biti jednostavno, sigurno i ugodno! 

Ultra fluid tonirani SPF 50+ osigurava vrlo visoku svakodnevnu zaštitu od UVB-UVA zraka i plave svjetlosti kako bi se spriječilo fotostarenje i pojava tamnih mrlja.

Lagana hidrirajuća tekstura ostavlja nježan matirajući završetak, sužava pore te poboljšava teksturu kože. Formula štiti od onečišćenja i štetnih utjecaja iz okoliša. Tekstura kože je profinjenija, a ten ujednačen i blistav, što ga čini savršenom podlogom na make up.

Izvrsna podloga za make up

Ultra fluid nevidljivi SPF 50 pruža visoku svakodnevnu zaštitu od UVB-UVA zraka i plave svjetlosti Ultra fluidna matirajuća tekstura pruža potpuno nevidljiv završetak odmah nakon nanošenja, pružajući čak 4 sata hidracije. Brzo se upija, neljepljiv je i nemastan što ga također čini izvrsnom podlogom za make up.

Avènovi ultra fluidi predstavljaju ultra savršenu, sigurnu i ugodnu svakodnevnu rutinu za primjenu tijekom cijele godine, a možete ih pronaći u ljekarnama i bolje opremljenim drogerijama.

Pročitajte još i ...