Imate li već svoju omiljenu mirisnu kremu za tijelo? Ove su totalni ljetni hit!

Kažu da svaki dan treba vježbati sive stanice. U to ime, znate li što je zajedničko Vincentu Van Goghu, Vladimiru Nabokovu i Marilyn Monroe? Ne, odgovor nije da su svi poznati u svom području djelovanja, nego – svi su bili sinesteti. Ili, u prijevodu, osobe koje imaju nehotične veze između osjetila.

Ako taj pojam primijenimo na svijet mirisa, sinesteti mogu izjednačiti miris s drugim senzornim informacijama, primjerice, bojom i oblikom. Zapravo, ta “sposobnost” donekle se odnosi na većinu nas jer, prema nekim istraživanjima, svaka deseta osoba na planetu ima neki oblik sinestezije. 

Dakle, ne morate biti Kandinski da biste vidjeli svježe, pjenušave note citrusa ili osvježavajuće tonove tirkizno plave. Drugim riječima, miris se savršeno stapa s drugim osjetilima. Još nešto se sjajno sljubljuje sa svim osjetilima – ljeto. Volimo ga jer sa sobom nosi divnu lakoću postojanja, sunčeve zrake koje potiču sretne misli i dobro raspoloženje, preplanulu put koja sve čini glamuroznijim… Ovo godišnje doba ne slaže se s teškim mislima. Ni teškim mirisima!

Znamo da na svijetu (malo generaliziramo) postoje dvije vrste ljudi – oni koji hodaju omotani oblakom omiljenog parfema i oni koji vole decentne kapljice na strateškim mjestima. Kao i uvijek, istina je negdje u sredini. Jer ponekad treba probuditi divu u sebi i dominirati mirisnom pojavom. 

U svakom slučaju, ljeto je godišnje doba kada su zvijezde dana lagane note cvijeća, voća i citrusa, dok orijentalne, gurmanske, mošusne, zemljane i akorde mahovine, smole i ambre čuvamo kada padne mrak.

Ipak, zašto biste radili kompromise? Jednostavno, omiljeni parfem zamijenite kremom za tijelo. Dobit ćete dnevnu dozu njege i hidratacije i mirisati, doslovce, od glave do pete. A kad krenete u večernji izlazak, u priču uključite i omiljeni miris za savršen ménage à trois!  

J’adore Les Adorables Body Cream

Obogaćena voskom jasmina i ekstraktom pamuka, formula J’adore Les Adorables kreme za tijelo sadrži više od 90% sastojaka prirodnog podrijetla. Njeguje i hidratizira, a njena glatka, fina tekstura lako se upija i ostavlja kožu mekom i baršunastom, okupanom najsvježijim notama J’adorea cijeli dan.

Profinjena staklenka odražava legendarni oblik bočice J’adore, otkrivajući teksturu pilinga i njegovu blistavu bijelu nijansu obojenu zlatom.

YSL Beauty Mon Paris Body Lotion

Sanjate o luksuznom losionu koji će transformirati vašu svakodnevnu njegu u pravu francusku avanturu? Ne tražite dalje! YSL Beauty Mon Paris Body Lotion nudi nježan dodir senzualnosti, ostavljajući kožu besprijekorno hidratiziranom, glatkom i obavijenom čarobnim mirisom.

Lagana tekstura se lako nanosi i brzo upija ne ostavljajući masan trag, a senzualni cvjetni miris pratit će vas cijeli dan. Mon Paris Body Lotion je savršen za sve tipove kože, pa čak i za one osjetljive. Nježna formula ne iritira i pomaže u održavanju prirodne ravnoteže hidrolipida.

Diptyque Fleur de Peau Body Balm

Inspiriran mitom o Erosu i Psihi, ovaj balzam za tijelo oplemenjuje kožu, ostavljajući je mekšom i hidratiziranom. Opojna mješavina cvjetnih nota ruže i nerolija utjelovljuje strast i ljubav, dok mošus i sandalovina donose dubinu i mirnoću.

Njegova lagana formula brzo se upija bez masnih tragova, osiguravajući glatku i nahranjenu kožu tijekom cijelog dana. Obogaćen uljem karite maslaca i bademovim uljem, ovaj balzam nježno njeguje i štiti kožu, dajući joj neodoljivi miris.

Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops

Parfemska krema za tijelo Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream savršeno hidratizira i njeguje kožu cijelog tijela, istovremeno budeći osjetila.

Nakon nanošenja, koža ostaje meka na dodir i divno natopljena osvježavajućim mirisom zelenog čaja, sicilijanske mandarine, magnolije, lavande i mošusa. Ekstrakt zelenog čaja umiruje i osvježava, a med – hrani kožu i čini je mekom na dodir.

Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Body Creme

Obogaćena luksuznim uljima jojobe, kakaa i slatkog badema, ova krema hidratizira, hrani i omekšava kožu, dok pritom na njoj ostavlja neodoljiv mirisni trag istoimenog parfema. Miris kreme se otvara začinskom notom ambrette, sastojka koji je na granici drvenastog i cvjetnog, topao, sladak i pomalo orašast.

U srcu mirisa se nalazi morska sol, hrskave teksture i neodoljivog morskog mirisa koji u miris unosi dašak svježine. Bazna nota je kadulja, biljka koja odiše aromatičnim tonovima koji donose prirodnu dubinu ovoj kompoziciji.

Pročitajte još i ...