Tajna mladenačkog izgleda poznate zagrebačke dermatologinje

Kad poznata dermatologinja prizna da i sama koristi neki tretman, onda znate da tu nema sumnje – sigurno djeluje. Zato smo zamolili dr.sc. Željanu Bolanču da nam otkrije male tajne svog mladenačkog izgleda: što si je sve napravila u 2024. i što planira napraviti do kraja godine. Popularna dermatologinja ističe da je, neovisno o tretmanima, jako važna kvalitetna anti-age njega lica, a u njezinom slučaju to znači korištenje Vichy proizvoda.

dr. sc. Željana Bolanča

Ujutro su to Mineral 89, Liftactiv Niacinamid serum,  Liftactiv Collagen Specialist krema i krema sa SPF 50+, a  navečer Mineral 89 serum, Niacinamid Liftaciv B3 serum i Collagen Specialist B3 retinol krema. Također otkriva kako za bore između očiju i na čelu redovno koristi Vistabel (botulinum toxin tip A).

Skinbooster Volite za vraćanje hidratacije kože

Skinboosteri su omiljeni preparati brojnih dermatologa, a iznimka nije niti naša sugovornica, koja je ove godine napravila već tretman Volite, a još jedan planira za jesen. “Skinboosteri licu ne dodaju volumen poput klasičnih filera, njihova je namjena hidrirati kožu, vratiti stanicama vlagu i postići efekt revitalizacije. Koža se nakon ovog tretmana zaglađuje i postaje elastična, sitne borice se smanjuju, a površinska tekstura je poboljšana. S obzirom na to da nadoknađuje vrijednu hijaluronsku kiselinu, lice će izgledati odmornije i manje namreškano, a fibroblasti će biti stimulirani na proizvodnju novog kolagena – tako da je efekt svakim danom sve bolji”, ističe dr. sc. Željana Bolanča.

Doktorica ističe kako su joj omiljeni skinboosteri Juvederm Volite, jer koži daju prekrasan sjaj i izvanrednu hidrataciju. Ono što je specifično za Juvederm Volite je da, osim što odlično hidratizira kožu, potiče i sintezu akvaporina,  proteina u staničnoj membrani koji formiraju kanaliće koji omogućuju prolazak vode. Voda je neophodna za normalno funkcioniranje stanica. Osim što je koža dobro hidrirana i ima sve uvjete za sintezu kolagena, spremna je za obranu od svih štetnih stvari kojima smo izloženi izvana, kao što su UV zračenje, fine čestice u zraku, smog, dim cigarete… Volite se preporučuje aplicirati 1-2 puta godišnje, 2 ml po tretmanu. Traje  sigurno 6-9 mjeseci.

Lumecca –  moćni IPL za uklanjanje hiperpigmentacija

Jedan od problema koji nas najčešće muči nakon ljeta su vidljive hiperpigmentacije i kapilare – i to na područjima koja su najviše vremena izložena suncu – na licu, dekolteu i ramenima. Naša sugovornica za tretiranje hiperpigmentacija pacijentima preporučuje novitet – Lumecca IPL fototerapiju, koju će i sama napraviti najesen. Lumecca je trenutno najintenzivniji IPL tretman, namijenjen tretiranju pigmentacija i vaskularnih promjena na koži. Nakon samo jedne sesije, poboljšanja na koži su zamjetna. Za uklanjanje kapilara je potrebno više tretmana nego za uklanjanje hiperpigmentacija, otprilike 3-6 tretmana. “Ovaj postupak djeluje na ujednačenost tena, reducira nepravilnosti poput mrlja, crvenila i vidljivih kapilara, a koža s vremenom postaje i manje sklona nastanku nepravilnosti.

Nježna fototerapija ugodna je na koži te ne zahtijeva posebne pripreme ili oporavak, a izvrsne rezultate pokazuje i na tretiranju staračkih pjegica na licu, rukama i dekolteu. Uspješno se bori i s crvenilom uzrokovanim rozacejom te brojnim oštećenjima kože uzrokovanim suncem”, objašnjava dermatologinja.

Morpheus8 kombinira microneedling i radiofrekvenciju

Između svih tretmana 1x tjedno radi LED terapiju za poticanje sinteze kolagena, a u tu će svrhu ove će zime napraviti tretman uređajem Morpheus8, koji je postao nezamjenjiv u anti-age medicini. Riječ je o  uređaju koji se koristi najnovijom i najboljom tehnologijom koja kombinira microneedling i radiofrekvenciju. Iglicama se potiče intenzivna produkcija kolagena, a koriste se za poboljšanje kvalitete kože, uklanjanje bora i sužavanje pora. Inače, kad je riječ o tretmanima uređajem Morpheus8, vrijedi istaknuti da je odličan i za tretiranje ožiljaka, bilo kako kirurških ili onih od akni te uklanjanje podočnjaka.

 

Pročitajte još i ...