Spas za plavuše – linije proizvoda specijaliziranih za njegu blond vlasi

Sigurno ste bezbroj puta čuli čuvenu izreku „plavuše se bolje zabavljaju“. Osmislila ju je daleke 1956. pionirka u američkom oglašavanju Shirley Polykoff kao reklamni slogan za blond nijansu boje za kosu brenda Clairol. Kampanja je počela riječima:  “Je li ona… ili ne? Boja kose tako prirodna, samo njezin frizer zna sigurno”, a poentirala završnom rečenicom: „Je li istina da se plavuše više zabavljaju?“ Rezultat je bio nevjerojatan: nakon što je emitirana čak 413 posto više žena odlučilo obojiti kosu u plavo, a Shirley Polykoff je zaslužila svoje mjesto u marketinškoj Kući slavnih.

Je li zaista istina da se plavuše više zabavljaju teško je odgovoriti, ali činjenica je da je blond oduvijek bila i ostala najomiljenija i najtraženija boja kose. Na to je vjerojatno 60-ih godina prošlog stoljeća utjecala i fatalna plavuša Marilyn Monroe, čija su dva platinasta pramena koja je darovala fanovima svojevremeno prodana na aukciji za čak 70.000 dolara.

Spas za suhe i lomljive plave vlasi

Svaka ljubiteljica blond vlasi ima svoju omiljenu nijansu. Ima ih svakakvih – od baby blond i neutralnih prirodnih tonova do hladne platinaste i pepeljaste te toplije zlatne i bež. No jedna stvar svima je zajednička – plava kosa zahtijeva  specijalnu njegu, bila prirodna ili obojena. U ovom drugom slučaju, pogotovo ako imate prirodno tamne vlasi, put do savršene plave nijanse često je vrlo zahtjevan i nije najzdraviji izbor za kosu.

Zbog konstantnog izbjeljivanja  i tretiranja toplinom kosa postaje tanka, suha, lomljiva i bez sjaja – što je razlog više da uložimo u njezinu njegu. Ljeti je to posebno vidljivo, kad je kosa dodatno izložena suncu, morskoj vodi i kloru iz bazena pa se zna dogoditi da  promijeni boju i izgleda poput žute slame na glavi. Tada je spasiti mogu samo specijalne linije proizvoda za njegu plave kose, koje sadržavaju sve – od ljubičastih neutralizatora žutila u šamponu do zaglađujućih regeneratora i hranjivih maski.

Donosimo vam najbolje među njima.

Keune Care Blonde Savior linija

S obzirom na to da je plava kosa posebno podložna oštećenjima i gubitku boje, Blonde Savior ideja je kreirana upravo da bi podržala prirodnu strukturu vlasi i s vremenom izgradila čvrstoću kose iznutra. Znanstveno je formulirana za poroznu kosu i kosu nakon dekolorizacije.

Osim što popravlja oštećenja nastala u procesu skidanja i izbjeljivanja boje, savršeno uravnotežena kombinacija ovih proizvoda rezultira boljim izgledom i zdravijom, snažnijom kosom u budućnosti. Kada se upotrebljavaju u 3 koraka, Shampoo, Mask i Leave-in Treatment popravljaju oštećenja nastala od izbjeljivanja za 64 % te čine kosu 7 puta snažnijom uz 96 % manje pucanja kose. Nije riječ samo o kosi koja trenutačno izgleda sjajno, već o kosi koja postaje zdravija u svojoj unutrašnjoj strukturi.

Authentic Beauty Concept Cool Glow linija     

Prirodni sastojci ove linije proizvoda – datulja i cimet savršeno naglašavaju obojenu kosu, čineći je sjajnom na neodoljivo prirodan način. Datulja i cimet su poznati po toniranju, vraćanju energije, učvršćivanju te hidrataciji i njezi.

Glow šampon čisti kosu, štiti pigmente boje, hidratizira i zatvara kutikulu. Učinkovitost katonskog guara olakšava raščešljavanje i ostavlja kosu mekom i sjajnom. Bez sulfatnih surfaktanata, silikona i parabena, ovo je šampon s laganom bisernom konzistencijom koji naglašava učinak vibrantnosti boja i sjaj. Za potpunu njegu, nakon pranja kose šamponom, najbolje je koristiti regenerator i masku Authentic Beauty Concept iz linije Cool Glow.

Kerastase Blond Absolu linija

Inspiriran formulama za njegu kože, Kérastase je stvorio izuzetno jak i moćan kompleks aktivnih sastojaka – hijaluronske kiseline, cvijeta runolista i ljubičastih neutralizatora, koji njeguju i obnavljaju tretiranu blond kosu istovremeno čuvajući postojanost boje.

Linija Kérastase Blond Absolu sastoji se od šest proizvoda – dvije komplementarne kupke Bain Lumiére i Bain Ultraviolet, njege u tubi Cicaflash i maske Ultraviolet te seruma Cicaplasme i boostera Cicafibre za regeneraciju kose. Cicafibre je dio personalizirane Fusio Doseusluge ekskluzivno u salonima Kérastase.

 

 

Pročitajte još i ...