Zlatni tonovi jeseni: zašto koristiti lagane i prozračne tekuće pudere

S dolaskom jeseni, vrijeme je da prilagodimo svoju beauty rutinu – dok se priroda oblači u bogate, zlatne tonove, vaša koža također može zahtijevati promjene u načinu na koji je njegujete i u načinu na koji se šminkate, počevši od baze; jesen je idealno vrijeme za prelazak na lagane, prozračne pudere koji donose prirodan i osvježavajuć izgled, idealan za svjež i elegantan jesenski make-up.

Tekući puderi su ključni za postizanje ujednačenog tena i prirodnog izgleda kože. Postoje različite vrste tekućih pudera prilagođene različitim potrebama i tipovima kože. Matirajući puderi su idealni za masnu i kombiniranu kožu jer pomažu u kontroliranju sjaja i smanjenju vidljivosti pora. S druge strane, hidratantni puderi, koji sadrže sastojke za održavanje vlage, su pogodniji za suhu kožu i pružaju prirodan sjaj, a ključno je odrediti svoj tip kože i potražiti odgovarajuće formulacije kako bi osigurali savršen ten koji traje cijeli dan. S obzirom na promjene koje se događaju s kožom tijekom godišnjih doba, važno je prilagoditi svoj izbor pudera kako biste odgovarali uvjetima koji dolaze s jeseni.

Sezonska prilagodba

Kako se sezona mijenja i temperature padaju, vaša koža može doživjeti promjene. Jesensko vrijeme često donosi suhoću i manje vlage u zraku, što može uzrokovati da koža postane suha i dehidrirana. Ova sezonska promjena može utjecati na to kako se puder ponaša na vašoj koži, stoga je važno odabrati tekući puder koji će vašoj koži pružiti dodatnu hidrataciju i glatkoću.

Umjesto pudera koji su previše matirajući i mogu dodatno isušiti kožu, potražite proizvode koji pružaju prirodni sjaj. Puderi s laganim formulacijama i prirodnim sastojcima mogu dodati blagi sjaj koji simulira prirodnu vlažnost kože, čime se izbjegava umoran i suhi izgled. Kako se vaš ten mijenja s promjenom godišnjeg doba, možda ćete trebati prilagoditi nijansu svog pudera – jesen donosi dublje tonove i više zlatnih podtonova zbog tamnjenja kože nakon dugog ljeta, pa može biti potrebno odabrati nijansu koja se bolje uklapa u promijenjeni ton vaše kože.

Odabir pravog tekućeg pudera za jesen može značajno poboljšati izgled i osjećaj vaše kože. Fokusirajte se na hidratantne formule koje nude srednje do potpuno prekrivanje s prirodnim sjajem kako biste osigurali da vaša koža izgleda zdravo i njegovo kroz cijelu sezonu. Podesite nijansu prema promjenama u tonu vaše kože i uživajte u besprijekornom izgledu bez obzira na sezonske izazove.

Giorgio Armani Luminus Silk

Formuliran s mikro-sferičnim česticama, ovaj puder pruža savršenu ravnotežu između pokrivenosti i prirodnog izgleda, stvarajući besprijekoran, svjetlucavi završetak. Njegova lagana, svilena formula omogućava lako nanošenje, što ga čini idealnim za postizanje glatke, ujednačene kože s prirodnim sjajem. Trenutno maskira sitne nepravilnosti, poput pigmentacijskih mrlja, crvenila ili tragova poslije akni. ARMANI Luminous Silk Foundation | DOUGLAS

Dostupan je u širokom rasponu nijansi, prilagođenih različitim tonovima kože, a njegova dugotrajnost i otpornost osiguravaju da koža izgleda svježe i blistavo tijekom cijelog dana, a njegova je prekrivna moć nadogradiva – tako da sami birate intenzitet prekrivanja, ovisno o tome treba li vam tek lagano ujednačavanje tena ili pak mnogo jače prekrivanje.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Ovaj je puder poznat po svojoj izvanrednoj pokrivenosti i postojanosti. Nudi prirodni mat završetak koji traje do 24 sata, čime osigurava da koža izgleda svježe i ujednačeno tijekom cijelog dana. Formuliran je s tehnologijom koja pomaže u kontroliranju sjaja i smanjenju vidljivosti pora, dok pruža udobnost bez osjećaja težine na koži. Ekskluzivna kombinacija posebnih polimera i pigmenata (EternalSoft Polymer & Soft pigments) pruža savršeno j dugotrajno pokrivanje.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation | DOUGLAS

Dostupan je u širokom spektru nijansi kako bi se prilagodio različitim tonovima kože, a njegova hipoalergena formulacija pogodna je za sve tipove kože, uključujući osjetljivu. Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation je idealan za postizanje dugotrajne, besprijekorne ljepote s minimalnim potrebama za popravcima tijekom dana.

Dior Forever Natural Nude

Zahvaljujući formuli obogaćenoj s 96% sastojaka prirodnog podrijetla i koncentriranom cvjetnom njegom, ovaj puder na licu ostavlja savršeni prirodni osjećaj te postiže prirodan i sjajan efekt. Sadrži SKIN-REVIVING COMPLEX – koncentriranu cvjetnu njegu čija je jezgra sastavljena od ekstrakata triju blagotvornih cvjetova: potočarke, maćuhice i hibiskusa.

Dior Forever Natural Nude Foundation: Natural Perfection | DIOR LU

Puder pruža tehnologiju koja pomaže u kontroliranju sjaja i smanjenju vidljivosti pora, čime se stvara glađi izgled. Njegova lagana, kremasta tekstura omogućava jednostavno nanošenje i blendanje, a paleta nijansi je pomno je osmišljena kako bi pristajala svakom tonu kože.

Jane iredale Beyond Matte Liquid Foundation 

Posebno formuliran za kontrolu viška sebuma i smanjenje sjaja, ova formulacija čini idealno rješenje za masnu i mješovitu kožu. Sadrži lagane, nemasne sastojke koji omogućavaju koži da diše dok istovremeno prekriva nesavršenosti i ujednačava ton. Pigmenti se prilagođavaju svakom tenu i garantiraju pronalaženje idealne nijanse. Njegova formula obogaćena je prirodnim mineralima i antioksidansima, koji ne samo da poboljšavaju izgled kože, već i pružaju dodatnu zaštitu od vanjskih agresora.

Dermacare | Beyond Matte Liquid Foundation

 

Ekstrakt sjemenki celera i sjemenki lana smanjuju vidljivost pora i neželjeni sjaj, te stvaraju dojam glatkog ujednačenog tena, dok ekstrakt tamarinda osigurava elastičnost kože, zaglađuje je i hidratizira. Puder nudi srednje do potpunu pokrivenost, s mat finišem koji pomaže u smanjenju vidljivosti pora i nepravilnosti.

Chanel Les Beiges Fond de Teint

Ovaj puder je dizajniran za postizanje svježeg i zdravog izgleda kože, bez osjećaja težine. Formulacija je obogaćena hidratantnim sastojcima i mikro-pigmentima koji ujednačavaju ton kože i daju joj prirodni sjaj. Les Beiges Fond de Teint pruža prozračnu teksturu koja se lako stapa s kožom, omogućujući joj da diše i ostane svilenkasta na dodir.

Amazon.com : Les Beiges Healthy Glow Foundation - BD11 by Chanel for Women - 1 oz Foundation : Beauty & Personal Care

Njegova formulacija je pogodna za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, i pomaže u postizanju prirodnog, zdravog izgleda uz dugotrajnu postojanost i hidrataciju. Zahvaljujući prilagodljivoj pokrivnosti i formuli duge postojanosti, koža je blistava tijekom 12 sati, a idealan je za one koji žele nježan, osvježavajuć i blistav izgled s minimalnim naporom.

Pročitajte još i ...