Kišni dani: kako održati kosu sjajnom bez obzira na vremenske uvjete

Zamislite ovo: upravo ste završili s feniranjem kose i postigli onu savršenu frizuru koju ste priželjkivali. Međutim, čim ste zakoračili van, počinje padati kiša i zrak je pun vlage, a vaši pramenovi postaju neposlušni i naelektrizirani. No, ne brinite — s pomoću nekoliko pametnih trikova i proizvoda dizajniranih za zaštitu od vlage i kiše, možete sačuvati frizuru i uživati u besprijekornom izgledu cijeli dan.

Zaštitite svoju frizuru

Vlaga u zraku može uzrokovati da kosa upija vodu iz okoline, što dovodi do njezina napuhavanja i promjene u teksturi. Kada je zrak vlažan, kosa može postati neuredna, teža i manje podatna za stiliziranje. Ovo je posebno vidljivo kod ljudi s kovrčavom ili valovitom kosom, koja može postati neposlušna i teško se održava u željenom obliku. Uvjeti visoke vlage također mogu uzrokovati da kosa izgubi oblik i glatkoću, što može dovesti do frustracije i stalnog ponovnog stiliziranja.

Kiša, poput visoke vlage, također može imati negativan učinak na kosu. Kapi kiše mogu dodatno povećati razinu vlage u zraku, što pojačava probleme s frizzy efektom i otežava zadržavanje frizure. Osim toga, mokra kosa je sklonija oštećenju i lomljenju, osobito ako se ne suši pravilno. Kiša može uzrokovati da kosa postane teža i manje upravljiva, što može biti dodatni izazov za one koji žele održati svoju frizuru tijekom kišnih dana.

Kérastase Discipline Fluidissime Sprej

Dizajniran za zaglađivanje i kontrolu neposlušne kose, ovaj sprej sadrži aktivne sastojke koji pomažu u zaštiti kose od vlage te osiguravaju dugotrajno zaglađivanje i mekoću. Njegova formula uključuje Morpho-Keratine™ kompleks, koji rekonstruira vlakna kose, čineći ih glatkima i lakšima za upravljanje. Stvara zaštitni sloj oko vlasi, što pomaže u odbijanju vlage iz okoline, smanjujući rizik od pojave frizz efekta.

Discipline Fluidissime sprej – Beauty Store

Osim toga, štiti kosu od topline do 180°C, što ga čini idealnim za upotrebu prije feniranja ili peglanja kose, uz pružanje sjaja i lakšeg oblikovanja, čineći kosu podatnom, glatkom i zaštićenom od vanjskih utjecaja.

Kiehls Smoothing Oil-Infused Conditioner

Ovaj regenerator štiti kosu od vlage zahvaljujući svojoj formulaciji koja sadrži bogata ulja, poput ulja argana i ulja babassu. Ova ulja pomažu u stvaranju zaštitnog sloja na vlasi, koji djeluje kao barijera protiv vanjske vlage iz zraka. Time sprječava upijanje prekomjerne vlage iz okoline, što je čest uzrok neposlušne kose.

CONDITIONERS KIEHL'S SMOOTHING OIL-INFUSED CONDITIONER

Osim što zaglađuje kosu, ovaj regenerator održava kosu hidratiziranom iznutra, osiguravajući kontrolu vlage, a kosa ostane mekana, sjajna i glatka čak i u uvjetima visoke vlage.

Leonor Greyl Sérum De Soie Sublimateur

Ovaj serum osmišljen je za svakodnevnu njegu kose, posebno za one koji traže laganu kontrolu i sjaj bez otežavanja kose. Ključni sastojci seruma, poput prirodnih proteina svile, dubinski njeguju kosu i daju joj svilenkastu teksturu, dok biljna ulja poput ulja jojobe i ulja sjemenki suncokreta pomažu u hranjenju i zaštiti vlasi.

Osim zaštite od vlage, ovaj serum također pomaže u raščešljavanju kose, olakšavajući oblikovanje i sprječavajući lomljenje tijekom češljanja. Pogodan je za sve tipove kose, posebno za tanku do srednje gustu kosu, jer pruža prirodan sjaj i glatkoću bez osjećaja težine ili masnoće.

Keune Style Humidity Shield

Ovaj lagani sprej koji pruža učinkovitu zaštitu kose od vlage, sprječava famozni frizz efekt na kosi i napuhavanje frizure u vlažnim uvjetima. Njegova nevidljiva formula stvara zaštitni sloj koji štiti kosu bez da je otežava ili čini ljepljivom, omogućujući prirodan izgled i fleksibilan pokret.

Pogodan je za sve tipove kose i idealan kao završni korak nakon stiliziranja, uz dodatnu prednost zaštite od topline. Može se koristiti tijekom dana kao brzo osvježenje frizure, osiguravajući postojanost i glatkoću kose u svim vremenskim uvjetima.

Pročitajte još i ...