Noćni i moćni serum s ultrastabilnim vitaminom C uz koji će mrlje nestati, a koža zablistati!

Svaki dan se probudite i štreberski slijedite sve korake kako bi vaša koža bila odmorna i blistava. Ali nakon radnog dana, lijeni ste posvetiti se večernjoj rutini njege. Razumijemo vas, ali imamo lošu vijest – jutarnji rituali nisu dovoljni i definitivno vam trebaju noćni saveznici. Jer koža je tijekom dana izložena oksidativnom stresu prouzročenom zagađenjem okoliša, UV zrakama, nezdravim životnim navikama… A poznato je da oksidativni stres uzrokuje prerano starenje. Također, poznato je i da tijekom sna tijelo prolazi proces popravljanja koji uključuje mišiće, organe i kožu. 

Večernja njega – više od rituala

Dakle, koža noću prolazi kroz vrlo specifične promjene koje su usklađene s prirodnim biološkim ritmom tijela. Cirkadijalni ritam, unutarnji 24-satni biološki sat, ne kontrolira samo naše spavanje i budnost, već i ključne procese regeneracije kože. Zbog toga je večernja rutina njege više od pukog kozmetičkog rituala – ona je esencijalni dio održavanja zdravlja kože. Istraživanja su pokazala kako poremećaj cirkadijalnog ritma može značajno utjecati na stanje kože, dovodeći do ubrzanog starenja, dehidracije i upalnih procesa.

Prema istraživanju Yale School of Medicine, UV oštećenja na koži ne prestaju kada se sklonite sa sunca. U stvarnosti, više od polovice oštećenja DNK nastaje nakon sunčanja. Dakle, čak i kada napustimo plažu, naša koža nastavlja “osjećati” posljedice izlaganja UV zrakama. A popravak tih stanica događa se noću. Dakle, ono što radite za kožu prije spavanja uvelike utječe na to kako će ona izgledati ujutro. 

Kako cirkadijalni ritam utječe na kožu?

Tijekom dana koža je fokusirana na obranu od izvanjskih agresora – zagađenja, UV zračenja i slobodnih radikala. Dok spavamo, prolazi kroz nekoliko važnih procesa obnove. Ulazi u fazu intenzivnog popravljanja oštećenih stanica, sinteze kolagena i elastina. Također se povećava protok krvi u koži, što omogućuje bolju apsorpciju hranjivih sastojaka. Taj je proces ključan za smanjenje znakova starenja i održavanje zdrave, sjajne kože. 

Studije su također otkrile da je noć vrijeme kada koža postaje propusnija, što znači da  noćni proizvodi za njegu prodiru dublje i djeluju učinkovitije. Nije, dakle, slučajnost da većina noćnih krema i seruma sadrži snažne aktivne sastojke i antioksidanse koji djeluju zajedno s prirodnim biološkim procesima kože kako bi potaknuli proizvodnju kolagena, hidrataciju i smanjili vidljivost finih linija i bora. Među njima je vitamin C definitivno superjunak. On je kao mala crna haljina, adut u svim prigodama!

Junak s misijom pomlađivanja

Za početak, vitamin C ključan je za proizvodnju kolagena, proteina koji održava kožu čvrstom i elastičnom. Srednji sloj kože (dermis) proizvodi i kolagen i elastin, koji zajedno rade kako bi koži osigurali čvrstoću i elastičnost. Ali kako starimo, koža ih proizvodi sve manje zbog čega se razvijaju bore. Međutim, uz redovitu upotrebu proizvoda s vitaminom C, koža može zadržati mladenačku čvrstoću i elastičnost. 

No, tu nije kraj benefitima. Prema istraživanjima, vitamin C koji se svakodnevno nanosi na kožu može osjetno smanjiti hiperpigmentacije prouzročene oštećenjima od sunca. Postoji samo jedan problem – vitamin C je nestabilan i u kozmetičkoj formuli može izgubiti svoju moć prije nanošenja na kožu, a čak i kad je stabilan, malo ga je “nezgodno” dostaviti koži. To je zato što najudaljeniji sloj kože, epidermis, djeluje kao barijera za vodu. Budući da je vitamin C topiv u vodi, to može otežati “put” proizvodu koji će unijeti vitamin C u kožu. 

Odgovor na sve probleme 

Upravo zato smo sretni kada otkrijemo formulu koja je “doskočila” svim problemima vezanima uz vitamin C te je  ultrastabilna i bioraspoloživa, ali i savršena za noćni rad. Dermalogica BioLumin-C Night Restore serum definitivno je nova zvijezda obožavane BioLumin-C linije, namijenjene učvršćivanju, zaglađivanju i posvjetljivanju kože lica. Ovaj noćni serum zadužen je za obnovu kožne barijere te postizanje dugotrajne blistavosti i hidratacije. 

Osim ekstremno stabilnog vitamina C, Dermalogica BioLumin-C Night Restore serum sadrži vitamin D, koji se uglavnom povezuje s danom i sunčevom svjetlosti, no koristan je i u noćnoj njezi jer pomaže u regeneraciji i izmjeni stanica, djeluje protuupalno i pomaže u održavanju hidratacije. Uz to sadrži papain i traneksamičnu kiselinu, koji daju instantni glow efekt; opunciju i zelenu mikroalgu koje umiruju iritacije i smanjuju oštećenja nastala tijekom dana, te 10% glicerina i ester jojobe – za dubinsku hidrataciju i pomoć pri obnovi kožne barijere.

Za kraj, vraćamo se na početak, na cirkadijalni ritam jer BioLumin-C Night Restore funkcionira u skladu s njim. I zato, ne zaboravite, nakon čišćenja i tonika, navečer nanijeti 3-4 kapi BioLumin-C Night Restore seruma ravnomjerno na lice i vrat, izbjegavajući područje oko očiju. 

Uz kupnju BioLumin-C Night Restore seruma, Dermalogica daruje Daily Microfoliant u pakiranju od 13 g – što je dovoljno za mjesec dana nježnog pilinga lica. Sinergija tih dvaju proizvoda rezultirat će blistavim, glatkim i posvijetljenim tenom. 

Pročitajte još i ...