Esplanade obojan u ružičasto povodom obilježavanja globalne inicijative Mjeseca ružičaste vrpce

Po uzoru na mnoge svjetske destinacije, osvijetljenim pročeljem zagrebačkog hotela Esplanade, službeno je započela kampanja obilježavanja globalne inicijative Mjeseca ružičaste vrpce, posvećene podizanju svijesti o prevenciji raka dojke, koja traje mjesec dana i uključuje niz akcija usmjerenih na podizanje svijesti o važnosti ranih pregleda.

Svojom prisutnošću i podrškom sinoćnju svečanost uveličali su pokrovitelji – Hrvatski zavod za javno zdravstvo, ispred kojeg je bila Andrea Šupe Parun, liječnik, genetičar i forenzičar te predsjednički kandidat Dragan Primorac, saborska zastupnica i predsjednička kandidatkinja Marija Selak Raspudić, dr. Trpimir Goluža, dr. Krešimir Martić, dr. Davor Kust, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC Zagreb Ana Ljubas, kao i mnoge osobe iz javnog života: Tihana Harapin Zalepugin, Ivana Delač, Lana Banely, Lana Klingor, Ivana Prizrović, Petra Perkov, Karlo Rusan, Mirna Maras Batinić, Nikolina Minovska, Samra Menzilović, Matea Vanjorek te mnogi drugi. Sve u namjeri da se priključe plemenitom cilju i pošalju snažnu humanitarnu poruku.

 

„Četvrtu godinu zaredom pridružili smo se svjetskim organizacijama osvjetljavanjem pročelja ružičastim svjetlom. Time simboliziramo borbu protiv raka dojke i pružamo podršku onima koji se bore s tom opakom bolesti. Hvala hotelu Esplanade i njegovoj upravi na tome što su prepoznali važnost ideje i projekta te željeli biti dio Pink priče. Želimo naglasiti da smo usmjereni na prevenciju bolesti, ali i na pomoć zdravstvenom sustavu, stoga promičemo nacionalne programe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, izjavila je predsjednica udruge Nives Moric. Konkretno, u donacijama to iznosi nešto više od 265.000 eura (više od 2.000.000 kuna) tijekom proteklih 5 godina djelovanja.

Na svečanom koktel-domjenku održanom na terasi Oleander okupili su se i brojni uzvanici iz javnog života da bi pružili podršku ovoj plemenitoj inicijativi, a udruga P.I.N.K. life predstavila je nadolazeće akcije i istaknula važnost prevencije, osobito s obzirom na porast broja oboljelih žena mlađe dobi. Događaj je, uz govor oboljele članice udruge P.I.N.K. life, obilježio i glazbeni nastup sestara Ivane Husar Mlinac i Marije Husar Rimac.

„Raduje nas što se hotel Esplanade i ove godine priključio akciji i posvetio cijeli listopad obilježavanju Mjeseca ružičaste vrpce. Naše posebno izdanje ružičastog popodnevnog čaja proteklih je godina privuklo brojne dame na aktivno sudjelovanje i podizanje svijesti o ranim pregledima putem društvenih mreža. Vjerujem da ćemo svojim angažmanom pridonijeti ovom plemenitom cilju. S udrugom P.I.N.K. life ostvarili smo divnu suradnju, a ovim putem zahvaljujem i brojnim sponzorima koji nam pomažu u podizanju svijesti”, izjavila je Sanda Sokol, direktorica za odnose s javnošću i marketing hotela Esplanade.

Tijekom cijelog listopada, popularni popodnevni čaj u Esplanade 1925 Baru posluživat će se u prigodnom ružičastom izdanju, a 10% prihoda od svake narudžbe donirat će se udruzi P.I.N.K. life. Chefica Ana Grgić Tomić i glavna slastičarka Mirjana Špoljar osmislile su posebne ružičaste delicije kojima su uz vrhunski čaj pretvorile ovo događanje u posebno iskustvo.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, još jednom je naglašena važnost ranih pregleda i prevencije, a hotel Esplanade izrazio je svoju podršku borbi protiv raka dojke. Ova suradnja s udrugom P.I.N.K. life ostaje važan dio Esplanadina društveno odgovornog poslovanja posvećenog zdravlju i dobrobiti žena.

Pročitajte još i ...