Serumi s antioksidansima koji instant osvježavaju lice

Svakodnevno smo izloženi slobodnim radikalima, nestabilnim molekulama koje oštećuju DNA u stanicama našeg tijela. Kad je razina slobodnih radikala u tijelu previsoka, nastupa oksidativni stres koji može uzrokovati trajna oštećenja stanica. Posljedica su ubrzano starenje kože, izražene bore, suha i lomljiva kosa, umor i bezvoljnost, a nažalost i brojne bolesti.

Ali s antioksidansima, našim vjernim saveznicima, možemo smanjiti štetan oksidativni utjecaj na našu kožu i naše zdravlje. Oni štite stanice od oksidacijskog djelovanja slobodnih radikala koji narušavaju zdravlje i ubrzavaju starenje.

Što su antioksidansi?

Antioksidansi su molekule koje se bore protiv slobodnih radikala u vašem tijelu. Slobodni radikali su spojevi koji mogu uzrokovati štetu ako njihova razina postane previsoka u vašem tijelu, a povezani su s brojnim bolestima, uključujući dijabetes, bolesti srca i rak.

Vaše tijelo ima vlastitu antioksidacijsku obranu koja kontrolira slobodne radikale. Međutim, razinu antioksidansa možemo i povećati – prije svega, prehranom. S obzirom na to da je riječ o vitaminima poput C i E, možemo ih unijeti i hranom, posebno voćem, povrćem i drugom cjelovitom hranom biljnog podrijetla.

Osim u “superhrani” na našim tanjurima, antioksidansi su prisutni i u našim omiljenim serumima i kremama, a savršeno su rješenje za blistavost i optimalno zdravlje kože.

Kreme i serume s antioksidansima možete početi koristiti već sredinom dvadesetih godina. Tako ćete kožu oboružati za borbu s izazovima modernog života, kao što su: stres, brza hrana, onečišćenje zraka i UV zračenje. Osim toga, usporit ćete nastanak prvih bora.

Antioksidansi u kozmetici

Neki od najčešće korištenih antioksidanasa u kozmetici uključuju:

Vitamin C: Djeluje kao snažan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i posvjetljuje kožu.

Vitamin E: Hidrira kožu i štiti je od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem.

Koenzim Q10: Pomaže u smanjenju vidljivosti finih linija i bora.

Resveratrol: Antioksidans koji se nalazi u crnom vinu i grožđu, koji ima anti-ageing svojstva.

Beta-karoten: Antioksidans koji se pretvara u vitamin A u organizmu i pomaže u obnavljanju stanica kože.

Korištenje proizvoda s antioksidansima može pomoći u održavanju zdrave i sjajne kože, kao i u prevenciji starenja kože i oštećenja izazvanih vanjskim faktorima. Također, potiču i proizvodnju kolagena, poboljšavaju regeneraciju kože, štite od UV zračenja i pomažu zacijeliti štetu nastalu UV zračenjem te usporavaju nastanak hiperpigmentacija.

Antioksidansi u serumu

Najvažnije je pronaći serum koji odgovara vašem tipu kože i ispuni cilj koji ste mu zadali. Ako želite sjajniju i svjetliju kožu, odaberite serum s vitaminom C, koji će potaknuti proizvodnju kolagena, ključnog za njezinu elastičnost i čvrstoću. Birajte niacinamid želite li pomoć kod balansa sebuma.

Mnogi anti-age serumi sadrže vitamin A, dok oni s hijaluronskom kiselinom ili glicerolom zadržavaju vlagu u koži. Također, ako vam je cilj obnova oštećenih stanica i hidratacija kože, birajte serume s vitaminom E.

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum vam garantira blistavost kože.

Inovativna sinergija koja spaja 15 % čistog vitamina C, vitamin E, polifenole bora i čistu hijaluronsku kiselinu u serum radi pojačavanja djelovanja antioksidativnih zaštitnih mehanizama kože. Za blistaviju i zdraviju kožu. Serum sadrži veliku koncentraciju čistog vitamina C za intenzivniji sjaj kože.

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

Snažno antioksidantsko djelovanje proizvoda The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid štiti kožu od izloženosti slobodnim radikalima i održava cjelokupno zdravlje kože.

Formula kombinira vrlo visoke koncentracije dva najmoćnija antioksidansa u njezi kože, resveratrol i ferulinsku kiselinu. Resveratrol je prirodni fenol koji možemo naći u nekoliko biljaka. Resveratrol za ovaj proizvod potječe iz japanskog dvornika. Ferulinska kiselina je fitokemijski antioksidans visokog potencijala iz stijenki biljnih stanica. Ova formula bez vode, ulja, silikona i alkohola može se miješati s drugim tretmanima kako bi se poboljšao njihov antioksidantski kapacitet.

Olival Vitaminski serum RA

Uz astaksantin, lipidni kompleks bioidentičnih ceramida i ceramidnih prekursora, bisabolol, alantoin i aloe veru, Vitaminski serum RA djeluje izuzetno antioksidativno, prevenira i ublažava fotooštećenja kože, obnavlja hidrolipidnu barijeru te doprinosi uravnoteženju lučenja sebuma, elastičnosti i svježijem izgledu kože. Emulzija je vrlo lagane, gelaste teksture i svilenkaste konzistencije i preporučuje se u kombinaciji s kremom.

Koncentrirana serumska emulzija pomaže reteksturiranju kože i prevenciji preuranjenog starenja. Retinaldehid u moćnoj koncentraciji od 0,1% djeluje protiv akni, komedona i prištića, ublažava vidljivost hiperpigmentacijskih i postupalnih mrlja. Dugoročno pomaže u ublažavanju bora i finih linija.

SkinCeuticals C E Ferulic® with 15% L-Ascorbic Acid

C E Ferulic serum sadrži visoko učinkovitu antioksidativnu formulu. Ona je sastavljena od 15% L-askorbinske kiseline [vitamin C], 1% vitamina E i 0,5% ferulinske kiseline.

Ovi sastojci jačaju prirodnu barijeru kože, a ako se serum koristi svako jutro, rezultate možete vidjeti za samo nekoliko tjedana.

Pročitajte još i ...