Tajna mladosti i hidratacije iz srca legendarne Diorove ruže

Starenje kože, dobro znamo, je kronološki, genetski određen proces koji se odvija s godinama. S vremenom, proizvodnja kolagena i elastina, dvaju ključnih proteina za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože, prirodno se smanjuje. Također, koža postaje tanja, smanjuje se broj znojnih i lojnih žlijezda, što dovodi do suhoće i smanjene sposobnosti zadržavanja vlage. Posljedica su fine linije, bore, smanjenje čvrstoće i elastičnosti kože. Kada svemu tome dodamo kako svakodnevne agresije, izvanjske (sunce, zagađenje…) i unutarnje (stres, manjak sna…), potiču nakupljanje štetnih molekula koje zasićuju kožu i uzrokuju upalu kožnog tkiva poznatu kao inflammaging, jasno je kako njega lica mora uključivati ozbiljnu strategiju i pomno birane sastojke.

Esencija nadahnuta prirodnim protokom vode

Dior Prestige, poznat po posvećenosti ljepoti i inovacijama, otkriva najnoviji dragulj u svojoj kolekciji – Dior Prestige La Lotion Essence de Rose. Ova jedinstvena esencija nadahnuta je prirodnim protokom vode u legendarnoj ruži, Rose de Granville, koja je dobro poznata po iznimnoj sposobnosti regeneracije i otpornosti na izvanjske utjecaje. Ruža iz Granvillea, simbol snage i ljepote, tijekom cijele godine održava optimalnu razinu hidratacije.

Njezine baršunaste latice, sastavljene čak 80% vode, elastične su i otporne na vjetar i ostale vremenske nepogode. Ova ruža nije samo prekrasna, već je pravi rezervoar mladosti, sposobna regulirati svoju hidrataciju bez obzira na uvjete u okolišu. Upravo je ta nevjerojatna sposobnost inspirirala Diorove znanstvenike.

Ruža kao rezervoar mladosti

Zahvaljujući suradnji Diorovih znanstvenika s profesorom Junpingom Gaom, stručnjakom za molekularne mehanizme starenja i fiziologije ruža, otkriven je tajni mehanizam hidratacije ove biljke. Ruža iz Granvillea koristi mrežu vodnih kanala – akvaporina – kako bi regulirala vlastitu hidraciju. Kada se suoči s ekstremnim uvjetima poput suše, ona usporava rast i čeka povoljnije uvjete kako bi se obnovila.

Naša koža funkcionira na sličan način, koristeći vlastiti sustav akvaporina, membranskih pora koje kanaliziraju ulaz vode u stanice, kako bi osigurala optimalan protok vode kroz epidermu, čuvajući mladolikost i vitalnost.

Akvaporini i starenje kože

Baš kao i ruža, ljudska koža sastoji se od 70% vode. Akvaporini su ključni za održavanje hidratacije i formiranje barijere kože te igraju ključnu ulogu u njezinoj regeneraciji. Međutim, s godinama, izvanjski i unutarnji stresori, poput zagađenja i starenja, oslabljuju ovaj prirodni sustav. Diorovi znanstvenici istražili su utjecaj tzv. inflamm’aginga na funkciju akvaporina i došli do iznenađujućih rezultata.

Korištenjem 3D modela rekonstruirane kože i najnovije bioprinting tehnologije, Dior je otkrio kako inflamm’aging značajno smanjuje razinu ključnih akvaporina (posebice AQP3, odgovornog za regeneraciju i hidrataciju), povećavajući gubitak vode za čak 48%. Ta otkrića otvorila su vrata stvaranju proizvoda koji ciljano djeluju na očuvanje hidratacije kože.

Regenerirajuća moć Rosapeptida

Dior Prestige La Lotion Essence de Rose donosi revolucionarno rješenje u obliku Rosapeptida, ekskluzivnog kompleksa koji spaja esenciju ruže, blagotvorni ružin sok i kolagenski peptid. Ovaj moćni kompleks djeluje na tri razine, stimulirajući različite tipove akvaporina i potičući ukupni protok vode. Rezultat? Koža je vidno hidratizirana, obnovljena i pomlađena.

Klinički rezultati su impresivni: aktivnost AQP9 (potaknuta ekstraktom soka ruže) povećava se za 1360% , aktivnost AQP3 (pokrenuta esencijom ruže) povećava se za 270%, dok aktivnost AQP10 raste za 64%. Uz ove izvanredne učinke, formula sadrži i skvalan, moćan ovlaživač koji jača kožnu barijeru, poboljšava elastičnost i smanjuje gubitak vode.

Nakon samo mjesec dana korištenja Dior Prestige La Lotion Essence de Rose rezultati su nevjerojatni: koža je dvostruko elastičnija, glatkija i blistavija. Kožna barijera je otpornija, a koža smirenija i hidratiziranija. Osim toga, losion očarava nevjerojatnom teksturom koja spaja bogatstvo losiona i svježinu vode. Ova transformirajuća formula trenutačno pruža osjećaj osvježenja, dok istovremeno duboko hidratizira i hrani kožu. Svakodnevnom uporabom lice postaje punije, blistavije i odiše svježinom.

Pročitajte još i ...