Tridesete i prve bore

Celebrity Social Network Photos!

U 20-ima je uglavnom koža lica još uvijek mlada i glatka. Bore nisu još izražene, a svježina lica gotovo da je prisutna „sama od sebe“. Ipak, u 30-ima najčešće počinju prvi znakovi starenja. Boja lica manje je ujednačena, koža postaje dehidrirana, javljaju se bore oko očiju i usana. Dobrom njegom i ponekim tretmanom sve se to može ublažiti i dočekati 40-e kao nove 30-e.

Za početak, u 30-ima bi bilo najbolje koristiti proizvode namijenjene početnoj fazi starenja kože. Također je važno povremeno rješavanje gornjeg sloja stanica kože koje daju umoran izgled. Primjerice, pogodni su kemijski pilinzi ili mikrodermoabrazija kojima se može osvježiti lice. Mikrodermoabrazijom se potiče obnova kože skidanjem površinskog, mrtvog sloja stanica te se tako potiče stvaranje novih, mladih stanica kože čime se postiže njezino pomlađivanje i obnavljanje. Kemijskim pilingom uklanjaju se hiperpigmentacije i sužavaju proširene pore. Oba tretmana koži vraćaju blistavost i mladenački sjaj.

Nakon 30-e koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu

Već nakon tridesete koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu te postaje umorna i bez sjaja. Dermalni fileri i botox zato su dobar izbor ukoliko bore postanu intenzivnije. Filerima hijaluronske kiseline popunjava se prostor vežući vodu, čime se ublažavaju znakovi starenja. Kao najbolji izbor botoxa u 30-ima je baby botox, odnosno apliciranje manjih doza botoxa kojima se dolazi do prirodnijeg izgleda lica.

Hidratacija kože posebice je potrebna u 30-ima kada treba napraviti dobru podlogu za kasnije godine. Primjerice, La Roche-Posay u svojoj ponudi nudi proizvode za intenzivnu rehidratantnu njegu s dugotrajnom učinkovitošću koji sadrže obnavljajuće formule s fragmentima hijaluronske kiseline za intenzivnu rehidrataciju ulijevanjem vode u kožu te osiguravaju jačanje stanične kohezije kako bi pomogla koži dulje zadržati vodu.

Svakodnevna zaštita od sunca, izbjegavanje pušenja i alkohola dobar su preduvjet da i 40-e budu vaše zlatne godine, a ako si s vremena na vrijeme priuštite i poneki estetski tretman, vaša koža bit će vam zahvalna.

Pročitajte još i ...