Dr. Mislav Gjurić: Tko je kandidat za minilift?

American fashion model Lily Aldridge stars in Bvlgari Fall Winter 2016 advertising campaign., Image: 303323961, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Minilift je kirurška metoda prikladna uglavnom za osobe srednje životne dobi, odnosno osobe kojima se počeo opuštati srednji i donji dio lica. Prilikom odabira metode treba imati na umu da minilift nije najbolje rješenje za osobe koje imaju veće promjene kože, odnosno osobe kojima je tonus lica i vrata značajnije opušten.

Minilift je idealna metoda pomlađivanja za osobe s blagim i početnim znakovima opuštanja kože (jowling) na srednjoj i donjoj trećini lica. U usporedbi s face liftom, minilift traje kraće, oporavak je brži, ali su i rezultati, kao i trajnost, ograničeni.

Russian top model Irina Shayk stars in Avon 2014 promotional campaign., Image: 206397030, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Paleta mogućnosti

Zahvat se radi rezom ispred uške koji nije potrebno širiti na vrat ili iza uške, a operacija se može raditi i u lokalnoj anesteziji. Izuzetno je važan ispravan izbor pacijenta, odnosno, ako razmišljate o miniliftu, trebali biste se zapitati jeste li dobar kandidat i je li minilift zaista najbolje rješenje za problem koji imate. Treba imati na umu da minilift dolazi u obzir samo kod osoba bez većih promjena kože na vratu ili izrazitog jowlinga neposredno uz kutove usana odnosno središnjeg dijela vrata. Minilift će, u slučaju da ste dobar kandidat, pomoći da se ponovno uspostavi ravnoteža i svježina lica te vrati mladenački izgled.

Kod izraženijih promjena kože bolje je napraviti klasičan face lift (lifting lica) i eventualno neck lift (lifting vrata). Također, za prirodan rezultat nerijetko je korisno minilift kombinirati s metodama popunjavanja volumena nekih regija lica, kao što su fileri ili vlastito masno tkivo. Ponekad je lipofiling vrlo atraktivna i prirodna alternativa miniliftu. Prema tome, odluka o tome koja je metoda pomlađivanja najbolja za konkretnu osobu u rukama je iskusnog liječnika koji raspolaže paletom mogućnosti koju prilagođava svakom pacijentu.

 

Pročitajte još i ...