Favorit hrvatskih dermatologa protiv umornog, dehidriranog i sivog tena

FOR EDITORIAL USE ONLY. Vivetta Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355000861, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Čitava je sinergija estetske medicine i dermatološke kozmetike posljednjih godina okrenuta jednom cilju – kako umanjiti nastala i spriječiti buduća oštećenja kože, pomoći joj da postane otpornija te postići zdraviji i svježiji izgled lica? S tom su svrhom u vidu kreirane nebrojene formule koje – oslanjajući se na snažne aktivne sastojke, inovativne tehnologije i najmodernije formule – pokušavaju zaustaviti propadanje ključnih komponenti kože, poput kolagena, elastina i hijaluronske kiselina.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Ungaro Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Portuguese model Sara Sampaio. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 306422162, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Ipak, dermatološka klinička istraživanja pokazala su da su najvažniji preduvjeti za očuvanje kvalitete kože i zdravlja njenih stanica – dubinsko hidriranje i osnaživanje prirodnih obrambenih sposobnosti kože. Razlog? Niti jedan laboratorijski stvoren mehanizam neće očuvati kožu od štetnih vanjskih utjecaja i starenja onoliko dobro koliko će to ona učiniti sama – pod uvjetom da joj osiguramo idealne uvjete. No, nameće se pitanje – je li u današnjem okruženju stresa, zagađenja i užurbanog životnog tempa uopće moguće osigurati te idealne uvjete, posebno u one dane kad nam odraz u ogledalu odaje sve samo ne savršen ten?

Spriječite sivi ten i pojavu umorne, dehidrirane kožu na ispravan način

Srećom, situacija nije nepopravljiva, a već i manje promjene u svakodnevnoj rutini mogu nam donijeti ogromna poboljšanja – ovu nam tvrdnju najbolje dokazuje najinovativniji proizvod koji se u posljednje vrijeme pojavio na tržištu – Booster kreiran upravo kako bi svakoj ženi vratio nadu u blistav i gladak ten te zdrav izgled kože.

Iz slavnog francuskog dermokozmetičkog laboratorija Vichy dolazi nam Minéral 89, booster za snažniju i puniju kožu koji u minimalnom broju sastojaka stanicama kože donosi sve ono što joj stres, životni stil i starenje oduzimaju.

Iako nam riječ vlaga i ne nosi uvijek baš najljepše asocijacije – posebno kad su vremenski uvjeti u pitanju, kad je u pitanju naš najveći organ – vlaga je zapravo najpoželjniji pojam. Iz tog je razloga ovaj nevjerojatan proizvod kreiran kao zaseban korak beauty rutine, kako bi – neovisno o ostalim proizvodima koje nanosite – upravo vlaga bila prvo što vaša koža osjeća svakog jutra. Vichy Minéral 89 booster se zato nanosi na očišćenu kožu, kao prvi korak prije dnevne ili noćne njege. 

Najdraži pojam dermatologa

Od svih poželjnih epiteta kojima možemo opisati kožu – meka, glatka, napeta, blistava – iza svakog od njih krije se zajednički nazivnik, a on je upravo vlažnost. Adekvatna razina vode u koži nije neki nedostižni ideal, već „must have“ uvjet za lijep i njegovan ten zdravog izgleda.

Upitamo li dermatologe, i na samom  vrhu liste najboljih anti-age savjeta nalazi se dubinska hidratacija, i to iz jednostavnog razloga – niti najmoćniji aktivni sastojci neće pokazati puni potencijal na stanicama kože koje nisu dovoljno hidratizirane, što znači da će i svi oni skupocjeni vitaminski serumi djelovati neusporedivo bolje na licu koje je hidrirano do najdubljih slojeva.

 „Nevidljiva spužva“ – faktor zaslužan za prekrasnu kožu zdravog izgleda

S obzirom na to da je koža izuzetno delikatan organ, koji u dodiru s vanjskim uvjetima neprestano igra ulogu „zaštitnika“, njenu je prirodnu ravnotežu vrlo lako narušiti, a jedan od najgorih neprijatelja snažne, pune kože je transepidermalni gubitak vode. Hidratacija kože, naime, zasniva se na stalnom protoku vode kroz slojeve dermisa – procesom difuzije ona prelazi u površinski rožnati sloj, čija hidrolipidna barijera usporava isparavanje vode i zadržava vlagu u koži. Ipak, riječ je o iznimno delikatnom sloju, kojeg hladnoća, UV zračenje,onečišćenje i neodgovarajuća kozmetika neprestano oslabljuju zbog čega dolazi do pretjeranog gubitka vlage u dubljim slojevima – a dugotrajna dehidracija je, prema tvrdnjama dermatologa, krivac za strukturalne promjene u stanicama i ubrzano narušavanje prirodne punoće kože.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Akris Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Russian model Sasha Luss. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305009414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Iz tog je razloga formula Vichy Minéral 89 boostera bazirana upravo na vodi – osim 89 posto Vichy mineralizirane vode, u njegovom se sastavu nalazi i hijaluronska kiselina – nevidljiva „spužva“ odgovorna za blistav, osnažen i zaglađen ten.

Ovaj se prirodni polisaharid može pohvaliti nevjerojatnim svojstvom – svaka molekula hijalurona na sebe može vezati 1000 puta svoje težine u vodi, a zaslužna je i za transport nutrijenata u koži te za elastična svojstva kože. Dopremanjem upravo ovog ključnog sastojka u koži, Minéral 89 osigurava ispunjavanje praznina između tkiva, čime koža doslovno postaje punija, hidratizirana do zadnje stanice i osnažena za borbu protiv svih nepovoljnih vanjskih utjecaja.

Bez suvišnih sastojaka: Minimalistička formula za maksimalnu ljepotu kože

Još je jedna iznimna karakteristika ovog boostera osvojila dermatologe, ali i skincare zaljubljenice diljem svijeta – formula, naime, sadrži samo 11 sastojaka, čime je osigurano sigurno korištenje čak i na osjetljivoj i netolerantnoj koži sklonoj pretjeranim reakcijama.

Umjesto da pokušaju Vichy mineraliziranu vodu uključiti u postojeće formule kao jedan od sastojaka, znanstvenici ovog dermokozmetičkog diva odlučili su se na potpuni preokret – ovaj su prirodni „holy grail“ sastojak učinili bazom proizvoda, a dodatnom hijalurona i svega nekoliko provjerenih sastojaka uspjeli su kreirati potpuno minimalističku formulu koja odgovara baš svakoj koži.

Čak 5 barijera – jača prirodnu obranu kože od najčešćih „stres faktora“

Da je kožu zaista moguće „utrenirati“ da postane sjajnija, punija i prirodno snažnija, dokaz je upravo ovaj inovativni proizvod. Minéral 89 osnažit će čak 5 barijera koje simuliraju prirodne obrambene mehanizme kože, kako ih štetni vanjski utjecaji ne bi oslabili.

Prva od njih je fizička barijera, nevidljiv film na površini kože za koji je zaslužan upravo visok postotak hijaluronske kiseline, glavnog aktivnog sastojka ovog izuzetnog proizvoda.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Balmain Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. British model Stella Maxwell. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 263351183, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Osim toga, smanjenjem transepidermalnog gubitka vode te zadržavanjem vlage u koži, korištenje boostera doprinijet će i jačanju prirodne vlažne barijere, dok će zaštitna svojstva mineralizirane vode djelovati poput antioksidativnog „štita“. S obzirom na to da je riječ o prirodnom sastojku koji rebalansira pH kože, termalna će voda osnažit će i antimikrobni sloj koji će spriječiti razvoj patogenih bakterija na koži, dok će pojačana sinteza antioksidativnih enzima doprinijeti boljoj otpornosti na oštećenja nastala od UV zračenja. Naposljetku možemo samo zaključiti da je ovaj proizvod s dobrim razlogom jedan od omiljenih u dermatološkim krugovima.

Pročitajte još i ...