Top njega: savršeni preparati za 30-e i 40-e

U projektu Estetica Premium Product 2021 Powered by Philips Lumea – čiji se kraj iščekuje s velikim nestrpljenjem – uskoro će biti proglašeni pobjednici kategorija. Odličan je stoga tajming da se prisjetimo nominiranih u atraktivnoj kategoriji Najbolja inovativna formula za lice s aktivnim sastojcima za 30-e i 40-e. Često se govori da su četrdesete nove tridesete, što i nije tako daleko od istine ako s njegom počnemo na vrijeme – i budemo dosljedni.

Ako ste, dakle, u potrazi za idealnim beauty saveznikom koji će vam uljepšati predivno razdoblje života, odaberite nešto od preparata kojima su oduševljeni i dermatolozi! S čime se sve borimo u ovom periodu? Na repertoaru su (još uvijek) akne, beživotan ten, suhoća i osjetljivost kože, bore i gubitak volumena…

Moćne formule

Dr. Brandt Skincare Radiance Resurfacing Foam

Moćna formula ove obnavljajuće pjene osigurava koži zdravlje i vitalnost te ujednačen izgled. Obnavlja površinski sloj otklanjajući mrtve stanice kako bi se postigla blistavost i glatkoća.

Učinak hidratacije traje do 72 sata, a proizvod sadrži i kompleks koji sprječava gubitak vlage. Proizvod se uklanja s lica neinvazivnom špatulicom koja nježno eksfolira mrtve stanice s kože i pruža joj blistav i mladolik izgled.

Dr. Brandt Skincare House Calls Hyaluronic facial cream

Hijaluronska kiselina i hidratantni peptidi u ovom vrhunskom proizvodu dubinski ispunjavaju kožu kako bi dobila puniji i mladenačkiji izgled. Tijekom 72 -satna ova krema koži daje volumen te ciljano djeluje na područja lica na kojima se naziru znakovi gubitka elastičnosti i kolagena. Osigurava joj potrebnu hidrataciju i trenutačno reducira pojavu mimičkih bora.

 

Također, pomaže koži da sama stvara zalihu prirodne hijaluronske kiseline i ostavlja je tako divno mekom… Uz to je i savršena podloga za šminku, zbog čega je osvojila srca brojnih žena koje vole minimalizam u beauty rutini.

Eau Thermale Avène A-OXitive Eyes

Krema za zaglađivanje područja oko očiju Renomirani francuski brend Eau Thermale Avène specijalizirao se za osjetljivu kožu, pa onda ima i adut za delikatno okoloočno područje!

Krema za zaglađivanje područja oko očiju obećava svježinu i blistavije oči nakon buđenja, i savršeno se uklapa u provitaminsku anti-age rutinu koja djeluje protiv bora, oksidativnog stresa i zagađenja. Tekstura oduševljava: lagana i vodenasta, obogaćena je lipidnom fazom sličnom sebumu, brine se o ovom osjetljivom području i pomaže u prevenciji prvih vidljivih znakova starenja.

Dermalogica Retinol clearing oil

Umirujuće ulje za noćnu njegu lica spaja dva visokoučinkovita sastojka: zlatni standard anti-ageinga retinol i salicilnu kiselinu, beta-hidroksilnu kiselinu koja iscjeljuje akne i pročišćava ten potičući prirodnu eksfolijaciju. Istodobno, dakle, djeluje na akne i ublažava znakove starenja te obnavlja i umiruje kožu.

Retinol (derivat vitamina A) karakterizira postupno otpuštanje, a zaslužan je za povećanje otpornosti kože, ublažavanje plitkih i dubokih bora te posvjetljivanje hiperpigmentacija. Lagani fitoaktivni lipidi iz arganovog, jojobinog i ružinog ulja njeguju i umiruju kožu.

Dermalogica BioLumin-C Eye Serum

Ovaj se proizvod bazira se na dva moćna i vrlo stabilna oblika vitamina C koji učvršćuju i zaglađuju kožu i vraćaju joj sjaj, no formula je dovoljno nježna da štiti, njeguje i obnavlja najosjetljivije područje lica. Kombinacija sastojaka pomaže ovom laganom serumu da prodre duboko u kožu i ondje uspješno zaustavi proces starenja, a ekstrakt bijele drhtalice (Tremella fuciformis), gljive koja predstavlja novi hit u industriji ljepote, hidrira i oživljava kožu.

Serum je pun antioksidacijskih prirodnih tvari poput ekstrakta algi, chia sjemenki i lišća arjune, biljke poznate po ljekovitosti u ajurvedskoj medicini, koji pojačavaju anti-age djelovanje vitamina C. Klinička studija pokazuje da ovaj serum povećava sjaj kože već nakon jedne primjene, a vidljivo učvršćuje kožu oko očiju već za osam tjedana.

Kiehl’s Daily Refining Milk-Peel Toner

Ovaj inovativni 2u1 proizvod vraća pH kože u balans, vraća prirodna ulja na površinu kože, uklanja sav klor i kamenac koji se na koži zadrže nakon umivanja vodom… Bazira se na lipohidroksilnoj kiselini koja odiže mrtve stanice s kože, a uz to i hrani kožu zahvaljujući bademovom mlijeku koje je snažan emolijens.

Koža je nakon aplikacije jako meka i zaglađena. LHA kiselinu koža odlično podnosi, a prednost joj je i što polako prodire kroz površinu kože i vrši takozvani mikropiling. Učinak LHA vrlo je sličan prirodnoj izmjeni stanica, što je čini manje agresivnom u odnosu na salicilnu i druge hidroksilne kiseline. Milk Peel Tonik iz Kiehl’sa odgovor je, dakle, na potrebu kupaca za umirujućim pilingom.

Bioderma Photoderm Spot Age SPF 50+

Ova učinkovita njega protiv fotostarenja sadrži Cellular Bioprotection™ patent koji potiče prirodne obrambene mehanizme kože, visoko stabilni vitamini E i C pružaju komplementarnu antioksidacijsku zaštitu od čitavog spektra sunčevog zračenja i sprječavaju pojavu novih pjega, a Centella Asiatica sprječava promjene na koži i obnavlja je.

Koža je dugotrajno hidratizirana, a vidljivi znakovi fotostarenja, poput bora i gubitka čvrstoće, ublaženi su. Pomaže ublažiti vidljive znakove fotostarenja (ožiljci, bore i gubitak čvrstoće) te sprječava pojavu promjena i obnavlja kožu. Žene je obožavaju i nakon tretmana laserom, a SPF se na koži zadržava osam sati.

YSL Pure Shots Night Reboot serum

Vodeći serum iz YSL linije Pure Shots, zahvaljujući snažnim svojstvima kaktusa koji cvate samo šest sati godišnje i u toj rijetkoj prilici otpušta svoj djelotvoran šećer, već sljedeće jutro pomaže smanjiti znakove umora koji nastaju kao posljedica života u urbanoj sredini. Inovativna dvofazna formula (piling u ulju) kombinira glikolnu kiselinu koja obnavlja kožu s kaktusom „kraljica noći“ iz Maroka; piling uklanja mrtve stanice, dok ekstrakt kaktusa obnavlja i štiti nove stanice.

Kao potvrda izvanredne učinkovitosti seruma, žene mogu vidjeti sto posto njegovih učinaka već do sljedećeg jutra – koža izgleda zdravije nakon samo jedne noći.

Linerase Skin Regeneration Serum Retinol + Collagen

Linerase Skin regeneration system predstavlja jednu od najuzbudljivijih inovacija u području dermokozmetike – riječ je o liniji proizvoda koji u punom smislu riječi spajaju vrhunsku kozmetiku i estetsku medicinu. Počiva na principu da na kožu trebamo djelovati u svim slojevima – u dermisu, najdubljem sloju kože te u epidermisu, gornjem sloju koji aktivne sastojke najlakše upija.

Linerase serum namijenjen je snažnoj regeneraciji kože, a njegova lagana tekstura osigurava glatku i svilenkastu put. Pomoću svojih aktivnih sastojaka pomaže revitalizaciji kože te je čini čvršćom i intenzivno hidratizira. Preporučuje se za njegu kože lica i područje oko očiju za ublažavanje bora i blistav efekt. Sadrži retinol koji potiče regeneraciju kolagena i elastina, što kožu čini elastičnijom, čvršćom i mlađom. Koristi se ujutro i/ili navečer: mala količina aplicira se na čisto, suho lice, vrat i dekolte te umasira do potpune apsorpcije.

Linerase  Antiox Cream: Collagen + Retinol

Ova visoko hranjiva i revitalizirajuća krema zahvaljujući formuli koja se bazira na visokoj koncentarciji aktivnih tvari utječe na glavne uzroke starenja kože – kako bi ublažila vidljive bore i djelovala na gustoću, čvrstoću i elastičnost kože lica, vrata i dekoltea pružajući joj prirodnu blistavost.

Kad se aplicira na dnevnoj bazi, osigurava sposobnost samoobnove tkiva. Najbolje ju je nanijeti u maloj količini na čistu i suhu kožu umasiravajući dok se potpuno ne upije.

Linerase Skin Regeneration Cream: Polypeptides + Collagen

Skin regeneration system predstavlja jednu od najuzbudljivijih inovacija u području dermokozmetike – riječ je o liniji proizvoda koji u punom smislu riječi spajaju vrhunsku kozmetiku i estetsku medicinu. Počiva na principu da na kožu trebamo djelovati u svim slojevima – u dermisu, najdubljem sloju kože te u epidermis, gornjem sloju koji aktivne sastojke najlakše upija.

Linerase regenerativna krema namijenjena je snažnoj bioregeneraciji kože. Visoko hranjiva i revitalizirajuća krema koja, zahvaljujući visoko kvalitetnim aktivnim sastojcima, uspješno pobjđuje u borbi protiv znakova starenja kože, finih linija i bora, te vraća čvrstoću i elastičnost kože lica, vrata i dekoltea, ostavljajući izgled prirodno blistave i pomlađene kože. Svakodnevna upotreba potiče intenzivnu regeneraciju kože.

Novexpert Peeling Noćna krema

Ovaj proizvod namijenjen je normalnoj, mješovitoj i masnoj koži, a kombinira nježni piling, hijaluronsku kiselinu i prirodni vitamin C da bi nakon buđenja koža bila glatka, a ten blistav. Krema spaja nježne eksfolijatore (mliječna kiselina, glukonolakton) s najučinkovitijim sastojcima anti-age njege (hijaluronska kiselina i vitamin C).

Nakon buđenja, koža je zaglađena i nevjerojatno meka. Ovaj 30-dnevni tretman osigurava dugotrajan i sveobuhvatan učinak “nove kože” zahvaljujući i aktivnim sastojcima: aloe veri, gum-2 biosaharidu koji umiruje, ekstraktu ploda papaje, glukonolaktonu i mliječnoj kiselini koji vrši progresivni površinski piling, ekstraktu alge Laminaria Ochroleuca za anti-age učinak, ekstraktu acerole bogatom vitaminu C, hijaluronskoj kiselini, tokoferolu (antioksidans vitamin E)…

Novexpert Repulp maska

S hijaluronskom kiselinom koja čuva elastičnost kože i vraća joj vlagu, Novexpert Repulp maska posebno je namijenjena nježnoj, suhoj, tankoj i reaktivnoj koži koja kontinuirano prolazi kroz stresna razdoblja. Visoka koncentracija dvije vrste hijaluronske kiseline ima trenutačni učinak popunjavanja bora, dok djelatni sastojci poput ulja suncokreta i shea maslaca dubinski hrane kožu.

U obliku maske koristi se 1 do 2 puta tjedno – nanosi se na čistu kožu lica te ostavlja 10 minuta na koži ako je normalna ili masna, odnosno 15 minuta u slučaju suhe kože, a potom se ispire s lica. Novexpert Repulp maska djeluje na duboke slojeve kože, ublažava bore, hidratizira i zaglađuje kožu. S obzirom na to da je namijenjena reaktivnoj koži, ne sadrži kemijske sastojke niti konzervanse te je 100% hipoalergena.

Novexpert Ulje za čišćenje s 5 omega

Ulje za čišćenje s 5 Omega uklanja sve vrste šminke, čak i vodootpornu: nakon uporabe koža lica ostaje hidratizirana čitav dan, a omega masne kiseline u mjesec dana znatno će poboljšati površinsku teksturu i zaglađenost kože. U kombinaciji s mekom pamučnom maramicom, ovo će visokoučinkovito ulje djelovati snažno, no istovremeno vrlo nježno.

Zahvaljujući 100 % prirodnom sastavu i visokom udjelu sastojaka koje su formulirali liječnici, riječ je o formuli koja će lice ostaviti njegovanim, mekim i blistavim. Za svakodnevnu upotrebu, preporučuje se nanijeti nekoliko kapi ulja na jednu stranu navlažene maramice, nakon čega drugom – čistom stranom – uklonite ostatak make upa.

SVR [A] Lift Serum

Serum sadrži visoku koncentraciju vitamina A – sastojka jednako obožavanog po anti-ageing djelovanju i poboljšanju teksture kože. Zaglađuje lice i vidno poboljšava kvalitetu kože, a uz to sužava pore nakon samo nekoliko dana korištenja. Zaglađuje lice i vidno poboljšava kvalitetu kože, a uz to sužava pore nakon samo nekoliko dana korištenja.

Serum sadrži dva oblika vitamina A kako bi učinkovito djelovao na svakoj razini epidermisa te istovremeno osigurao toleranciju za osjetljivu kožu. Čisti retinol (0,2 %) u inkapsuliranom obliku u liposomima kontinuirano se oslobađa unutar epiderme, dok 0,1 % čistog retinola nježno zaglađuje površinu kože i briše sitne nesavršenosti i borice.

Uriage Bariederm-Cica Daily serum

Ovaj dermatološki serum jača i štiti kožu izloženu svakodnevnim vanjskim stresorima poput onečišćenja, svakodnevne higijene (brijanje, AHA kiseline) ili estetskih zahvata (laser, piling), nošenja maske i vizira, radnog okružja ili intenzivne klime (klimatizacija, ekstremne temperature, sunce, visoka vlažnost).

Sadrži 10,5, posto Thermal-biotic kompleks (Uriage termalna voda i prebiotik) koji vraća u ravnotežu kožnu i mikrobnu barijeru, Centellu asiaticu i pro vitamin B5 (pantenol) koji poboljšavaju obnavljanje kože, hijaluronsku kiselinu velike molekularne mase koja hidratizira i popunjava kožu te dipeptid koji optimizira obnavljanje kože. Termalna voda Uriage hidratizira, umiruje te uravnotežuje mikrobiom. Rezultat je blistav i ujednačen ten te umirena i otpornija koža.

Endocare®Expert drops Firming serum

Dnevni i noćni protokol za svakodnevnu upotrebu sa serumskom teksturom, kombinacijom aktivnih sastojaka i patentiranom tehnologijom tvrtke Cantabria Labs namijenjen je postizanju čvrste i glatke kože. Firming serum je dnevni tretman s kombinacijom aktivnih sastojaka, SCA® i Collagen Boost kompleksom koji dubinski regenerira i učvršćuje kožu pružajući joj svježinu i glatkoću.

Soft Peel serum je noćni tretman koji sadrži retinol i sinergiju aktivnih sastojaka koji čine dvostruki, kemijski i enzimatski piling, koji djeluju na obnavljanje stanica i restrukturiranje kože. Pruža ujednačeniju teksturu kože, smanjuje bore i poboljšava tonus kože. Proizvod je nekomedogen te testiran pod dermatološkom i oftalmološkom kontrolom, a namijenjen je svim tipovima kože.

La Roche-Posay Hyalu B5 serum

La Roche-Posay Hyalu B5 ujedinjava čak dva tipa hijaluronske kiseline, osiguravajući tako hidrataciju kože sve do najdubljih slojeva – ovaj je serum kreiran kako bi i najosjetljivijoj koži donio hidrataciju, a dodatkom inovativnih sast ojaka pomoći će joj u bržoj obnovi, reepitelizaciji i smanjenu mikroupalnog stresa.

Najbolje rezultate postiže na koži s borama, koja je izgubila volumen i elastičnost te sjaj.

La Roche-Posay Redermic Pure Vitamin C10 Serum

Pure Vitamin C10 iznimno je snažna i visokokoncentrirana formula namijenjena korištenju na svakoj koži, pa čak i onoj najsenzibilnijoj. Koristeći se minimalnim brojem sastojaka u optimalnoj koncentraciji, ovaj je renomirani brend antioksidativni serum prilagodio baš svakom tipu kože.

Regenerativni serum sa snažnim antioksidativnim učinkom namijenjen je ublažavanju bora, ali i drugih nepravilnosti kože, kao i postizanju prirodnog sjaja.

Teoxane R[II] Eyes

Teoxane R[II] Eyes krema za područje oko očiju spaja formulu laboratorija Teoxane koja se bori protiv znakova starenja s aktivnim sastojcima koji pridonose borbi protiv znakova umora, a razvijen je isključivo za područje oko očiju. Nakon prve primjene natečenost ove delikatne regije smanjena je za 10 posto, dok su podočnjaci ublaženi za 7 posto.

Bore su popunjene, linija očiju ujednačena, a pogled svjetliji i blistaviji.

Teoxane Advanced Filler RHA

(Resilent Hyaluronic Acid) patentirana je tehnologija koju su razvili Teoxane laboratoriji, a razlikuje se od uobičajene hijaluronske kiseline. Prilikom aplikacije, stvara se mreža hijaluronske kiseline koja ima jedinstveno djelovanje: zaglađuje i učvršćuje kožu, povećava volumen te stimulira proliferaciju stanica.

Formula je obogaćena puderom s efektom soft focus zaslužnim za mat izgled. Koža je hidratizirana, zaglađena i matirana, a redovitom uporabom ten postaje blistaviji.

———————–

Generalni sponzor projekta Estetica Premium Products 2021. je Philips Lumea. Za rijetke koji još nisu upoznati s ovim revolucionarnim novitetom iz Philipsa, riječ je o IPL uređaju za kućnu upotrebu za dugotrajno i bezbolno uklanjanje dlačica iza kojeg stoji više od 15 godina istraživanja Philipsovih stručnjaka u suradnji s dermatolozima diljem svijeta. Intenzivno pulsirajuće svjetlo djeluje po jedinstvenom principu – impulsi visokonaponskog svjetla koje ima više valnih duljina usmjeravaju se u folikul dlake, pri čemu melanin (tamni pigment) u folikulu apsorbira tu svjetlost. Djelujući direktno na korijen dlake, svjetlost “uspavljuje” korijen za novi rast, čime se postiže dugotrajno glatka koža bez dlačica. Ovaj je uređaj prvi u svijetu sa zaobljenim nastavcima za određena područja na licu i tijelu, a SenseIQ senzor prepoznaje ton puti i automatski predlaže jačinu intenziteta svjetlosnih impulsa – što svaki tretman čini personaliziranim.

Pročitajte još i ...