Koliko je zapravo učinkovita Philips Lumea i što o njoj kažu žene koje su je isprobale?

Prije nekoliko godina časopis Cosmopolitan objavio je podatak koji govori kako prosječna žena u životu provede oko 8 tjedana uklanjajući neželjene dlačice – i to samo s nogu.

Kada tome pridodamo i druga područja koja redovito brijemo, depiliramo, čupkamo i mažemo kremama za izbjeljivanje – poput bikini zone, podlaktica, pazuha, nadusnice i brade – možemo zaključiti kako je količina vremena provedenog u uklanjanju neželjenih dlačica s lica i tijela višestruko veća od onog što nam istraživanje govori.

„Najguglaniji“ pojam u beauty svijetu?

Sigurni smo da možete zamisliti i bolju ideju kako provesti nekoliko mjeseci života – gotovo sve je zanimljivije i ugodnije od Sizifovog posla koji nazivamo borba s dlačicama.

Iz tog je razlika u posljednjih desetak godina jedna od najbrže rastućih grana beauty industrije upravo ona koja se odnosi na trajnija rješenja koja nam mogu donijeti duži odmor od druženja s britvicom, voskom i trakama za depilaciju. U tom kontekstu nije zanemariv ni financijski aspekt – koliko ste novca do sada potrošili na proizvode za depilaciju ili pak na odlaske u kozmetičke salone na često bolne tretmane?

Pojava IPL uređaja potpuno je promijenila koncept uklanjanja dlačica i u samo nekoliko godina postala jedan od „najguglanijih“ pojmova u svijetu ljepote, a naše nas čitateljice sve češće traže preporuke oko najučinkovitijih uređaja i tretmana koji će im konačno donijeti glatke noge i riješiti ih problema povezanih s uraslim dlačicama.

“Uspavljuje” korijen dlačice i usporava njen rast

Osim profesionalnih tretmana u dermatološkim ordinacijama i kozmetičkim salonima, dostupna nam je i kućna varijanta, a upravo je ona podigla najviše prašine – koliko je zapravo učinkovita Philips Lumea i što o njoj kažu žene koje su je isprobale?

Za rijetke koji još nisu upoznati s ovim revolucionarnim novitetom iz Philipsa, riječ je o IPL uređaju za kućnu upotrebu za dugotrajno i bezbolno uklanjanje dlačica iza kojeg stoji više od 15 godina istraživanja Philipsovih stručnjaka u suradnji s dermatolozima diljem svijeta.

Intenzivno pulsirajuće svjetlo djeluje po jedinstvenom principu – impulsi visokonaponskog svjetla koje ima više valnih duljina usmjeravaju se u folikul dlake, pri čemu melanin (tamni pigment) u folikulu apsorbira tu svjetlost. Djelujući direktno na korijen dlake, svjetlost “uspavljuje” korijen za novi rast, čime se postiže dugotrajno glatka koža bez dlačica. Ovaj je uređaj prvi u svijetu sa zaobljenim nastavcima za određena područja na licu i tijelu, a SenseIQ senzor prepoznaje ton puti i automatski predlaže jačinu intenziteta svjetlosnih impulsa – što svaki tretman čini personaliziranim.

Najvažnije pitanje – koliko su rezultatima zadovoljne korisnice?

Ovaj je vrhunski uređaj ujedno i generalni sponzor Estetica Premium Product natječaja, koji u ovogodišnjem izdanju nosi naziv Estetica Premium Product 2021 powered by Philips Lumea.

Činjenica da nakon samo 12 tretmana možemo uživati u 6 mjeseci kože bez dlačica nas je dovoljno zaintrigirala, a podatak da je svega 10-ak minuta dovoljno za tretiranje obje potkoljenice, dok je za pazuhe potrebno svega nekoliko minuta možda je i najbolji poticaj da se konačno prestanemo „družiti“ s britvicama svakih nekoliko dana.

Pročitajte i : Po čemu se kućni IPL razlikuje od onog koji se koristi u salonima?

No, nas je – kao i naše čitateljice – najviše zanimalo što o ovom uređaju misle žene koje su ga već isprobale, kako su zadovoljne rezultatima i kakav je generalni „feedback“ korisnika?

Po odgovore smo se zaputili kod Nine Keš, žene koja o Philips Lumei zna baš sve – riječ je naime o menadžerici za Beauty kategoriju tvrtke Philips. Naravno, zanimala su nas i njena osobna iskustva s uređajem – kao prava ljubiteljica beauty noviteta, nije odoljela iskušenju da Philips Lumeu testira i na sebi.

Nina Keš, menadžerica za Beauty kategoriju tvrtke Philips

Bezbolnost, dugotrajnost, bezbrižnost – Philips Lumea u tri riječi

Kakva su Vaša iskustva s uređajem Philips Lumea – kada ste ga prvi put isprobali, koliko ga dugo već koristite i kako ste sami zadovoljni rezultatima?

S Philips Lumeom sam se prvi put susrela početkom 2017., a važno je napomenuti kako u to vrijeme još nisam bila profesionalno povezana s Philipsom.

Sjećam se kako sam mjesecima prije kupnje istraživala po internetu sve što sam mogla saznati o tom uređaju – a imala sam i prijateljicu koja je Lumeu već koristila i znala je sve detalje o njenom korištenju, tako da mi je zapravo i njeno iskustvo olakšalo odluku o kupnji vlastitog uređaja.

Philips Lumea ispunila je sva moja očekivanja i riješila moju najveću brigu – neželjene dlačice. Sjećam se kako tada još nisam imala aplikaciju pa sam u rokovnik zapisivala datume tretmana, no danas Philips Lumea IPL aplikacija misli o svemu – podsjeća na vrijeme sljedećeg tretmane i pruža personalizirane programe jer – ipak je svako tijelo jedinstveno. Danas koristim Lumeu zaista jako rijetko – jer mi je potrebna tek za fazu dotjerivanja. Kada bih morala iskustvo s ovim uređajem opisati u samo tri riječi, to bi bile: bezbolnost, dugotrajnost i bezbrižnost.

Kakve su recenzije korisnika, javljaju li Vam se osobe koje ga koriste, kakav je njihov feedback te koliki je postotak zadovoljnih korisnika?

Na našoj web stranici, www.philips.hr uvijek su vidljive recenzije kupaca i to je zapravo ono što je najbitnije – zadovoljan kupac.

Primjerice, trenutno za model Philips Lumea s četiri nastavka imamo 82 recenzije, od čega 93% osoba koje su proizvodom iznimno zadovoljne i preporučuju ga ostalima. Činjenica je kako je riječ o proizvodu koji se ne kupuje impulzivno – kupci po nekoliko mjeseci istražuju sve prednosti proizvoda prije same kupnje.

Na nama je da im pružimo što više informacija, što se i trudimo činiti kroz kampanje i direktnu komunikaciju putem društvenih mreža. Nakon kupnje, također je potrebno neko vrijeme kako bi se vidjeli prvi rezultati – ali nakon tih prvih rezultata, imamo oduševljene klijentice s kojima nastavljamo kontinuiranu komunikaciju kako bi nam i kasnije mogle dati povratnu informaciju o tome je li Lumea ispunila njihova očekivanja i donijela im željene rezultate.

Jeste li zabilježili reklamacije, ima li kupaca koji nisu zadovoljni ili onih kojima proizvod nije ispunio očekivanja?

Reklamacija zapravo imamo jako rijetko. Smatramo da je tako jer žene prije same kupnje detaljno istraže karakteristike uređaja i način korištenja te možda najvažnije – traže povratnu informaciju žena koje ga već koriste, bilo da to čine putem društvenih mreža, internetskih portala i foruma ili unutar svoje okoline.

U onom malom postotku kupaca kojima uređaj nije zadovoljio očekivanja, najčešći su razlozi vrlo svijetla koža s izrazito svijetlim dlačicama ili kožne bolesti koje su klijentice ranije imale – a takvim indikacijama uređaj zapravo nije namijenjen.

Ono što sa sigurnošću mogu reći je da je Philips Lumea siguran IPL uređaj za kućnu uporabu, koji zbog izvrsnih rezultata mnoge žene i dermatolozi preporučuju svakodnevno – kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta.

Philips Lumea, IPL uređaj za dugotrajno i bezbolno uklanjanje dlačica, generalni je sponzor projekta Estetica Premium Product 2021.

Pročitajte još i ...