Prijavite se na besplatni stručni skup estetske medicine – saznajte program i predavače

I ove godine, 18. listopada, održat će se Estetica Demik, stručni skup estetske medicine i kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem koji će okupiti nekoliko stotina eminentnih plastičnih kirurga, estetskih liječnika, dermatologa, stomatologa, farmaceuta i nutricionista iz Hrvatske i regije.

Ove će se godine Estetica Demik održati u petak 18. listopada u kongresnom centru zagrebačkog hotela Hilton Garden Inn, na adresi Radnička cesta 21. Stručni skup namijenjen je isključivo plastičnim i estetskim kirurzima, dermatolozima, liječnicima koje zanimaju najnoviji pristupi, metode i spoznaje o zdravlju i ljepoti kože te estetskoj medicini i kirurgiji, kao i nutricionistima te farmaceutima u industriji kozmetike i medicinskih proizvoda. Sve o prošlogodišnjem Estetica Demik stručnom skupu pročitajte OVDJE.

Prijaviti se možete OVDJE.

SVIM PRIJAVLJENIM LIJEČNICIMA I STRUČNJACIMA ULAZ JE DOPUŠTEN BEZ KOTIZACIJE.

Nakon prijave dobit ćete potvrdni barkod koji je potrebno pokazati prilikom registracije na ulazu stručnog skupa.

Cilj ovog stručnog skupa je promicati kvalitetan edukacijski sadržaj, proizvode i usluge iz područja estetske medicine i kirurgije te kozmetologije, zbog čega je ulaz na ovaj stručni skup besplatan, uz obaveznu prijavu na navedenoj poveznici. Renomirani liječnici, farmaceuti, nutricionisti te stručnjaci iz anti-age, beauty i marketinške industrije razmijenit će iskustva i primjere iz prakse, a posjetitelji će – osim iskustva nekih od najboljih liječnika u polju estetske medicine, kirurgije i kozmetologije, imati priliku i poslušati savjete, postavljati pitanja te se uključiti u rasprave.

Generalni pokrovitelji Estetica Demik stručnog skupa je L’Oréal Dermatological Beauty

PROGRAM I PREDAVAČE POGLEDAJTE U NASTAVKU.

Panel diskusija: Moć regenerativne medicine

Ove godine Estetica Demik stručni skup otvaramo panel diskusijom Moć regenerativne medicine. Kao što znamo, posljednju je godinu obilježio fokus na regenerativnim metodama, kako u estetici, tako i u ostalim granama medicine. Možemo li zaista tijelo potaknuti na samoregeneraciju i poništiti, ili barem ublažiti nepoželjne učinke starenja? Što našem organizmu može napraviti nepravilna prehrana, manjak nutrijenata i loše navike? Kako na nas zapravo djeluje oksidativni stres ubrzava li starenje? Možemo li ga usporiti, pa čak neutralizirati? Kakvu ulogu u zdravlju mladolikosti ima genetika, a kakvu stil života? O ovoj će temi raspravljati vodeći hrvatski stručnjaci za regenerativnu medicinu, prehranu i stres. Moderne poliklinike shvaćaju nužnost sinergije komplementarnih grana i djelatnosti u praksi regenerativne medicine pa je tako nužno pacijentu pristupiti holistički. Suradnjom dermatologa, endokrinologa, nutricionista i estetskih liječnika omogućeno je sinergijsko djelovanje na sve dijelove „slagalice“ koji su nužni za postizanje optimalnih rezultata; kako u anti-ageing, tako i u well-being aspektu.

Ovu će panel diskusiju moderirati Dijana Čuljak, a sudionici će biti dr. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije, Monika Logara Klarić, mag. biol. mol., Ivana Barišić, mag. nutr., dr. Ana Jadrijević-Tomas, neurolog i specijalist medicine spavanja, izv. prof. prim. dr. sc. Srećko Budi, spec. opće, subspec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije i doc. dr. sc. Martina Matovinović, spec. interne, subspec. endokrinologije i dijabetologije iz Specijalne bolnice Sveta Katarina.

Hiperpigmentacije – postoji li rješenje?

Potom će uslijediti predavanje dr. sc. Željane Bolanče pod nazivom Hiperpigmentacije – uzroci i rješenja u kojem će biti riječi o jednom od najvećih skincare problema. Kako i zašto nastaju, možemo li ih prevenirati i kako ih ukloniti – odgovore će dati dr. Bolanča.

Nakon dr. Bolanče na redu je predavanje naziva Rješenje iz Vichy laboratorija koje će održati Sara Laura Sancin, univ. mag. pharm., spec. dermatofarmacije i kozmetologije, L’Oréal Medical Area Manager gdje ćemo saznati o novitetima poznatog francuskog brenda.

Prijaviti se možete OVDJE.

Panel diskusija: Formule uspjeha hrvatskih skincare brendova

Iako većinu ponude na policama ljekarni i drogerija i dalje čine proizvodi stranih proizvođača – prije svega onih koji se ističu kao predvodnici dermokozmetike, sve je veći udio proizvoda koji potpisuju domaći brendovi. Kako su se hrvatske uzdanice u skincare svijetu pozicionirale na našem tržištu? U temi Formule uspjeha hrvatskih skincare brendova sudjelovat će dermatologinja dr. Maja Kovačević te predstavnice naših istaknutih brendova: Bojana Mamić, direktorica brenda Almagea, Tea Višek, direktorica brenda Fraktal Beauty i Tea Zebić, mag. pharm., voditeljica prodaje Creaticon d.o.o. (Skintegra & Skinlick), a panel diskusiju moderirat će Edina Pršić Babić.

Vitamin C – stabilnost i bioraspoloživost

Nakon ove panel diskusije imat ćemo priliku poslušati predavanje dermokozmetičkog brenda Dermalogica koje će nam otkriti sve o vitaminu C; Ultrastabilnost i bioraspoloživost vitamina C – tajna njegove učinkovitosti. Kako maksimalno iskoristiti moć ovog snažnog sastojka, što sve utječe na njegovu stabilnost u proizvodu i kako odabrati pravi proizvod kada je o vitaminu C riječ? Saznat ćemo u predavanju.

Kako se dermokozmetikom boriti protiv akni?

Iduće predavanje na stručnom skupu posvetit ćemo problematičnoj koži, odnosno – aknama. Kako se dermokozmetikom boriti protiv akni, reći će nam dr. Maja Kovačević, spec. dermatovenerologije. Problematičnu kožu sklonu aknama karakterizira pojava otvorenih i zatvorenih komedona, pustula, upalnih nodusa te crvenila. Dominantnu ulogu u nastanku navedenih promjena ima prekomjerno lučenje sebuma te poremećena keratinizacija sebacealnih folikula. Takva koža je podloga za razvoj brojnih bakterija, a neadekvatnom njegom stvara se začarani krug koji dodatno pogoršava upalu. Kako odabrati pripravke za lokalnu njegu, koje sastojke uključiti u terapiju, koliko nam u procesu može pomoći dermokozmetika te kakve rezultate očekivati, saznat ćemo u ovom predavanju.

Potom će uslijediti predavanje Rješenje iz La Roche-Posay laboratorija koje će održati Sara Laura Sancin, univ. mag. pharm., spec. dermatofarmacije i kozmetologije, L’Oréal Medical Area Manager na kojem ćemo imati priliku saznati sve o formulama za tretiranje akni poznatog dermokozmetičkog brenda.

Panel diskusija: “16:8 fasting” kao stil života

Svake godine novi trend u prehrani i mršavljenju preplavi svjetske naslovnice, a prošlu je godinu obilježila vladavina tzv. „16:8 fastinga“, poznatog i kao „intermittent fasting“. Što za naš organizam znači provesti 16 sati dnevno bez hrane, a sve nutritivne potrebe smjestiti u prozoru od 8 sati? Je li ovakav način prehrane koji podrazumijeva autofagiju zdrav, kakve posljedice nosi za organizam, utječe li na metabolizam pozitivno ili negativno te može li dovesti do zdravstvenih problema? O ovoj će temi raspravljati istaknuti hrvatski stručnjaci iz područja nutricionizma, endokrinologije, autofagije i liječenja pretilosti – dr. sc. Mirela Marić, mag. nutr., dr. Božena Bradarić, spec. interne medicine, Sveučilišna klinika za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac,prof. dr. sc. Ivana Novak Nakir, Pročelnica Katedre za imunologiju i medicinsku genetiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu te Bruna Gatara, suradnica Longevity Labsa, a raspravu će moderirati dr. Darko Granić.

Predavanje brenda Novo Nordisk na redu je nakon ove panel diskusije.

Skincare sastojci

Program ćemo nastaviti temom o skincare sastojcima, a dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov objasnit će nam što je bakuchiol, kako se koristi, je li alternativa ili nadopuna retinolu i što može napraviti za ljepotu naše kože.

Potom će uslijediti predavanje koje će održati Nikolina Marinić, univ. spec. pharm.: Eau Thermale Avène: Njega s najmoćnijim anti-age sastojcima u kojem ćemo saznati koje su to formulacije najjači saveznici lijepe i zdrave kože.

Panel diskusija: Krizno komuniciranje u medicinskoj struci

Dobar glas daleko se čuje, a loš još dalje. Svaka je profesionalna grana podložna kriznim situacijama, a kad je u pitanju privatna medicinska i ljekarnička praksa, brzina reakcije i kvalitetan plan krizne komunikacije ključni su za uspješno rješavanje krize. Krizno komuniciranje je interaktivan proces, a obuhvaća razmjenu informacija prije, tijekom te nakon izbijanja krize. Kako se nositi s izvanrednim situacijama i krizama u medicinskoj i ljekarničkoj praksi? Doznajte u panel diskusiji u kojoj će sudjelovati prim. doc. dr. sc. Zoran Veir, stalni sudski vještak Županijskog suda u Zagrebu za opću i plastičnu kirurgiju, Ognjen Bagatin, MBA, Ines Škofač, odvjetnica, Hrvoje Ratkić, stručnjak za odnose s javnošću te Jelena Miladinović Dražetić, administratorica grupe “Žrtve estetskih zahvata i doktora”, a moderirat će Tea Batinić Janjuš, osnivačica portala Estetica.hr.

Noviteti u estetskoj medicini

Prof. dr. Cihan Günay održat će predavanje Morphiya – the Future of Skin Longevity u kojem će predstaviti proizvode nove generacije.

Potom ćemo imati prilike poslušati predavanje dr. Tetiane Teslya: Dual Layer Approach to the Periocular Area and Face, a predavanje će upotpuniti i  dr. Ivija Rajković s temom Fractional Laser – 1927nm+1550nm Multifrax and Jalupro Amino Acid Replacement Therapy Treatment Combinations. 

Ovdje će riječi biti o skinboosteru Jalupro, posebnog sastava obogaćenog aminokiselinama i peptidima, kao i visokom koncentracijom hijalurona. Uz Jalupro Super Hydro koji se koristi za hranjenje, hidrataciju i lifting lica, predstavit će se još jedna inovacija – Jalupro Young Eye, proizvod za revitalizaciju područja oko očiju. Dr. Ivija Rajković iznijeti će svoje iskustvo i objasniti načine kombiniranja tretmana samostalno i uz frakcijski laser Multifrax. Novosti u sastavu ovih proizvoda pomaknuli su granice brze obnove tkiva. Dr. Tetiana Teslya i dr. Ivija Rajković prenijet će nam svoje iskustvo aplikacije i prikazati rezultate koji su oduševili pacijente.

Skup će završiti V.I.P. predstavljanjem brenda Sinclair koje će održati dr. spec. Srđan Prodanović. U predavanju Introducing Sinclair Portfolio predstavit će se inovativni proizvodi iz Sinclair portfolija, njihova primjena u estetskoj medicini, kao i najnovije tehnike koje doprinose postizanju prirodnih i dugotrajnih rezultata u tretmanima lica i tijela. Ova će se sekcija nastaviti naslovom Power of MaiLi – Premium Hyaluronic Acid, predstavljanjem premium dermalnog filera MaiLi, njegovih jedinstvenih svojstava, dugotrajnosti i utjecaja na poboljšanje strukture kože, a bit će riječi i o primjeni ovog filera u naprednim estetskim tretmanima za povećanje volumena i hidratacije kože. Za kraj ćemo čuti predavanje Power of Collagen Ellanse (PCL) vs Lanluma (PLLA) gdje će biti riječi o usporedbi kolagen stimulatora filera Ellanse (PCL i CMC) i Lanluma (PLLA), njihovom mehanizmu djelovanja, trajanju efekta te ključnim razlikama koje ih čine pogodnima za različite tipove tretmana i indikacije u estetskoj medicini.

 

Generalni pokrovitelji Estetica Demik stručnog skupa je L’Oréal Dermatological Beauty

Pročitajte još i ...