ESTETICA DEMIK 2023

Prijavite se na stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem ESTETICA DEMIK


Ispunjavanjem ovog upitnika, registrirate se kao posjetitelji stručnog skupa ESTETICA DEMIK 2023. Nakon prijave, na svoju mail adresu dobit ćete bar kod koji je zapravo ulaznica na skup.

Svaki bar kod skenirat će se na ulazu – možete ga ili isprintati ili pokazati na mobilnom uređaju (ako ga pokazujete putem mobitela, ljubazno molimo da pripremite bar kod i svjetlost zaslona povećate na najjaču razinu kako bi se kod mogao očitati).

Ulaz/kotizacija se NE naplaćuje!

U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na mia@estetica.hr ili na mobitel +385 95 914 58 76

Ovaj stručni skup namijenjen je isključivo doktorima medicine i stomatologije.

PROGRAM ESTETICA DEMIK 2023

09:40 – 09:45 OTVORENJE STRUČNOG SKUPA
09:45 -10:45 PANEL DISKUSIJA: REGENERATIVNA MEDICINA: WELL-AGEING KAO NOVI SMJER ANTI-AGEINGA
U borbi protiv starenja posljednjih se godina dogodio zaokret – osim anti-ageinga, sve se češće spominju pojmovi poput “well-ageinga” i “slow-ageinga”, a glavni alati u postizanju cjelovitih rezultata pomlađivanja postale su prirodne regeneracijske sposobnosti organizma.
Kako djeluju tretmani biorevitalizacije, što su bioidentični hormoni, kako prehranom možemo utjecati na pomlađivanje, što podrazumijeva “kvalitetno” starenje te kako kreirati individualnu strategiju za svakog pacijenta?
Panel diskusiju o well-ageing konceptu i njegovoj primjeni u praksi moderirat će dr. Jeannette Gjurić.
Sudionici panel diskusije:
Dr. Sanja Toljan
Dr. Ana Štanfel
Dr. Nevia Delalle
Dr. Ivana Pentz
Mag. nutr. Ivana Barišić
10:45 -11:00 SPONZORIRANO PREDAVANJE ADVANCED NUTRITION PROGRAMME: MAG. ING. BIOTECHN. IRA RENKO: KAKO SUPLEMENTIMA I REGULIRANJEM MIKROBIOMA TRETIRATI UPALNE PROMJENE U KOŽI?
11:00 -11:15 DR. SC. ŽELJANA BOLANČA: REDOSLIJED PRIMJENE KOZMETIKE U DNEVNOJ NJEZI
Napredak i inovacija na polju kozmetičke industrije suočavaju pacijente, liječnike i farmaceute s brojnim pitanjima – kojim redom koristiti proizvode, koje formule možemo međusobno kombinirati, kako kreirati skincare rutinu u kojoj će svaki korak djelovati sinergijski?
Predavanje o mogućnostima, primjeni i kombiniranju kozmetičkih sastojaka u dnevnoj rutini njege održat će dr. sc. Željana Bolanča iz Poliklinike Bolanča, dermatologinja čiji je poziv zdravlje i ljepota kože – a praćenje noviteta na kozmetičkom tržištu jedna od najvećih strasti.
11:15 - 11:25 PRIMJENA NIACINA NA KOŽI I NJEGOVO DJELOVANJE U REGENERACIJI KOŽE OD UTJECAJA EKSTRINZIČNIH FAKTORA STARENJA KOŽE - SPONZORIRANO PREDAVANJE FRAKTAL, predavač: Tea Višek
11:25 - 11:35 DR. NEVIA DELALLE: BIOSTIMULACIJA – KLJUČ USPJEHA
11:35 - 11:45 PRIM. DR.SC. RUŽICA JURAKIĆ TONČIĆ: SPECIFIČNOSTI TOPIKALNE PRIMJENE VITAMINA A U TRETIRANJU UPALA I AKNI
11:45 – 11:55 DR. SC. ŽELJANA BOLANČA: RETINOL U SVAKODNEVNOJ NJEZI – SPONZORIRANO PREDAVANJE VICHY
11:55 - 12:55 PANEL DISKUSIJA: DEBLJINA KAO BOLEST STILA ŽIVOTA
Debljina je bolest stila života, a u Hrvatskoj gotovo dvije trećine odraslih osoba ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu. Prvi i osnovni korak u liječenju debljine je promjena životnog stila, a nakon toga na raspolaganju su i brojne opcije liječenja. Kako se boriti protiv jedne od najbrže rastući bolesti današnjice, kako izgleda suradnja multidisciplinarnog tima u rješavanju ovog problema te kakve se mogućnosti tek pojavljuju u ovom segmentu? Panel diskusiju o debljini kao bolesti životnog stila moderirat će dr. Darko Granić.
Sudionici panel diskusije:
Izv. prof. dr. sc. Sanja Klobučar
Dipl. ing. nutr. Marija Andrijašević
Dr. sc. Mirela Marić, mag. Nutr
12:55 – 13:10 SPONZORIRANO PREDAVANJE
13:10 - 13:50 PAUZA
13:50 - 14:05 DR. SC. JELENA MEŠTROVIĆ ŠTEFEKOV: NIACINAMID U TRETIRANJU HIPERPIGMENTACIJA
14:05 - 14:20 MAG. PHARM. ANDREA KOŠČEC, NIACINAMID U LJEKARNIČKOJ PRAKSI – SPONZORIRANO PREDAVANJE EAU THERMALE AVÈNE
14:20 - 15:20 PANEL DISKUSIJA: MILENIJALCI I GENERACIJA Z: NOVI STANDARDI LJEPOTE!
Kako udovoljiti zahtjevima pacijenata i sačuvati liječničku etiku?
Vrijeme u kojem su se estetski zahvati i tretmani skrivali daleko je iza nas, a generacije koje vladaju društvenim mrežama posjet estetskim liječnicima i kirurzima pretvaraju u sadržaj s višemilijunskim pregledima. Jesu li njihovi zahtjevi za estetskim intervencijama uvijek opravdani, treba li liječnik slušati pacijenta ili pacijent liječnika? Kako sačuvati liječničku etiku, a istovremeno osigurati zadovoljstvo pacijenata?
Milenijalci i Generacija Z prve su generacije koje dermalne filere i botoks smatraju dijelom kozmetičke rutine, a operacije nosa česta su želja i kod maloljetnika. Panel diskusiju o novim standardima ljepote, željama pacijenata i očuvanju liječničke etike u estetskoj industriji moderirat će dr. Nikola Milojević.
Sudionici panel diskusije:
Dr. Tomica Bagatin
Dr. sc. Mladen Duduković
Dr. sc. Željana Bolanča
Dr. sc. Bruno Cvjetičanin
Dr. Ante Sučić
15:20 - 15:35 SPONZORIRANO PREDAVANJE SKINTEGRA: MAG. PHARM. TEA ZEBIĆ: KISELINE U NJEZI KOŽE - KAKO IH ISPRAVNO KORISTITI?
15:35 -16:35 PANEL DISKUSIJA: OD TIK TOKA DO DIJAGNOZE
Društvene mreže kao izvor (dez)informacija – kako stati na kraj nestručnim “dijagnozama” i pogrešnim preporukama?
Posljednjih su godina mnogima društvene mreže prva stanica u traženju savjeta i preporuka za njegu, zdravlje kože i estetske tretmane. U vladavini ere u kojoj se svatko može predstaviti kao stručnjak, kako odijeliti istinite informacije od onih pogrešnih, pa i štetnih? Što stoji iza pojmova “de-influencing”, “over-hyped” i “don’t buy?”? Panel diskusiju o ulozi društvenih mreža u porastu broja pogrešnih samodijagnoza moderirat će Edina Pršić Babić.
Sudionici panel diskusije:
Dr. Anđela Prolić
Dr. Jelena Jakić
Dr. Magdalena Ivić, Skinlosophy
Prim. dr. sc. Ružica Jurakić Tončić
Dr. Saida Rezaković
Dr. Jelena Petković-Dabić
16:35 - 16:50 IZV. PROF. DR. SC. MARIJA BULJAN: NJEGA NAKON ESTETSKIH TRETMANA – SPONZORIRANO PREDAVANJE LA ROCHE-POSAY
16:50 - 17:05 SPONZORIRANO PREDAVANJE
17:00 – 18:30 V.I.P. LAUNCH NEAUVIA (Samo uz pozivnicu): Dr. Ernesto Javier Perez Hernandez: Rethinking Medical Aesthetics Hybrid Fillers: The new standard in face aesthetics
18:30 ZATVARANJE STRUČNOG SKUPA

Ulaz je dopušten isključivo doktorima medicine i dentalne medicine, farmaceutima te partnerima i predavačima na kongresu Estetica Demik.

Pročitajte još i ...