Aplikacija filera bez uboda: pomladite usne i riješite se nazolabijalnih bora

Tehnologije u beauty svijetu sve su naprednije i sofisticiranije, a većina ih se razvija s jednim ciljem – da pomognu u ostvarivanju želje koja u ljudima tinja otkako je svijeta i vijeka: produljiti mladost, ili barem mladolikost. Ta je pojava rezultirala nepreglednim morem preparata s učinkom liftinga, tretmana koji boostaju „protein mladosti“, kolagen, i čine kožu elastičnijom i sjajnijom, botoksom koji izravnava bore mrštilice i one na čelu, filerima koji popunjavaju volumen…

Savršen tretman – bez oporavka i boli

Ukratko, ljudi žive dulje i žele izgledati bolje, a znanost ih u tome podržava. Naravno, pritom je važno paziti i na dobar unutarnji osjećaj, no to je sad već neka druga (kompleksna) tema. Danas na tržištu ima jako puno različitih metoda rejuvenacije, što je korisniku s jedne strane otežalo izbor, a s druge je strane razmazilo suvremenog potrošača koji želi savršene rezultate uz minimalan oporavak i po mogućnosti – sa što manje boli.

on the red carpet at the 19th annual amfAR New York Gala at Cipriani Wall Street on February 8, 2017 in New York City. Photo by /UPI, Image: 316126300, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI

U trend potrage za savršenim tretmanom odlično se uklopio IRI®Medical Pen (Intelligent Rich Injektor), koji je odnedavno dostupan i u popularnoj poliklinici čijem je timu ljepota specijalnost – zagrebačkoj Dermatologiji Nola.

Aplikacija bez uboda: savršeno rješenje za strah od igle

Ultimativni hit u svijetu estetike je, naime, metoda pomlađivanja hijaluronskom kiselinom bez igle, što će posebice razveseliti one kojima je strah od uboda bio najveća prepreka na putu do mladolikosti. Na koji se način onda hijaluron ubrizgava pod kožu?

„Riječ je o sustavu aplikacije hijaluronske kiseline tako da se ona u tankom mlazu – pod posebnim tlakom i uz pomoć uređaja nalik na kemijsku olovku – ubrizga u kožu“, objasnila nam je dermatovenerologinja Ivana Nola, vlasnica moderno opremljene poliklinike u Štriginoj ulici u Zagrebu.

Dr. Ivana Nola, specijalistica dermatovenerologije / Fotografija: Marko Vukas

Osjećaj boli je minimalan zbog istog osmotskog tlaka i istog Ph kao što je u ljudskom tijelu, a zahvaljujući toj tehnologiji hijaluronska se kiselina ne može ubrizgati preduboko ispod kože.

Kako usnama vratiti senzualnost

Bezigličnim sustavom aplikacije hijaluronske kiseline mogu se popuniti duboke nazolabijalne i marionetske bore, a posebno su senzacionalni rezultati povećanja usana te korekcije njihovih kontura.

Usne su definitivno najsenzualniji dio lica, no s vremenom izgube punoću i količinu hijalurona pa postaju pune borica, dehidrirane, „namreškane“… Hijaluronska im kiselina vraća „trodimenzionalnost“, a time i senzualnost, a rezultate će zavoljeti i naša „praktična strana“.

Naime, na pune i glatke usne mnogo se lakše nanosi make-up, koji i mnogo ljepše izgleda. Stoga je IRI®Medical Pen rješenje i za žene koje su s godinama odustale od omiljenog crvenog ruža jer im se počeo zavlačiti u sićušne bore oko usana – i kvariti im opći dojam.

Najčišći oblik hijaluronske kiseline

„Adut ove metode je i IRI®Filler S600, koji je njemačka tvrtka DermaTest nagradila s pet zvjezdica – što je jamstvo za kvalitetu, sigurnost te sljedivost ispitnih metoda“, otkrila nam je dr. Ivana Nola. A kako možemo znati je li hijaluronska kiselina kvalitetna?

Kakvoća, to jest stupanj čistoće, određuje se vrijednošću endotoksina. 

„Europske direktive određuju vrijednost 0,5 EU / mg, a IRI®Filler ima vrijednost od 0,03 EU / mg, što je 16 puta čišće nego što je legalna obveza“, povjerila nam je naša sugovornica.

Pomlađena verzija ljepote

Dakle, ako ste poželjeli napraviti nešto u vezi s izgledom, a niste pobornik „bockanja“, IRI®Medical Pen je idealan postupak za pomlađivanje donje polovice lica. „Jako dobre rezultate imamo u tretiranju nazolabijalnih bora i marionetskih brazdi, a usnama su vraćeni i volumen i glatkoća pa su se žene totalno zaljubile u ovaj tretman, posebice one kojima se sviđa prirodan izgled“, otkrila nam je liječnica koja je definitivno upućena u tajne ženskih želja.

Cilj tretmana je vratiti mladenačku svježinu licu, dubinski ga hidrirati i vratiti mu volumen koji se nepovratno gubi zbog prirodnog procesa starenja. Nakon apliciranja nije narušen sklad lica nego je samo naglašena prirodna ljepota – u pomlađenoj varijanti.

Dodatni bonus

Prednost IRI®Medical Pen uređaja je i ta što ima takozvanu funkciju zaštite koja osigurava maksimalno oslobađanje količine proizvoda od 0,1 ml. Ipak, jedinice se mogu odabrati selektivno i varijabilno kako bi dermatolog osigurao precizne pojedinačne količine.

Naprava ima i dva dodatka: vrh punila jamči fokusiranje na tretirano područje te je stoga posebno prikladan za povećanje volumena usana, dok drugi dodatak omogućuje rezultate slične mezoterapiji. Tretman traje maksimalno pola sata, rezultati šest do 18 mjeseci, a osjećaj zadovoljstva nastupa – instant.

Pročitajte još i ...