Savršena priprema za puder: idealno rješenje za masnu kožu i proširene pore

Čak niti najkvalitetniji puder ne uspijeva zagladiti površinu vašeg lica, a zrcalo koje povećava više i ne vadite zbog proširenih pora koje prekrivaju vaš nos, obraze i čelo? Niste jedine – proširene su pore, naime, jedan od najčešćih problema kože u današnje vrijeme, a pogađaju žene svih dobi.

Tip kože nije jedini krivac za proširene pore

Iako ih prvenstveno vežemo uz masniju kožu, javljaju se i kod drugih tipova kože – a svaka žena koja se s njima susrela zna da je svaki pokušaj sužavanja pora iznimno mukotrpan proces, koji se ponekad doima poput začaranog kruga.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Akris Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Russian model Sasha Luss. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305009414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Uzroke njihova nastanka generalno možemo podijeliti u dvije kategorije – uzroci povezani s tipom kože i oni koji se odnose na faktore životnog stila, točnije – pretjerano izlaganje suncu.

Izgubi li koža elastičnost, pore se ne mogu same suziti

Kad je tip kože u pitanju, poznata je činjenica kako masnija kože proizvodi više sebuma, taj se sebum zatim nakuplja u porama i dodatno ih proširuje, uzrokuje akne i mitesere te onemogućava vraćanje pore u prvobitno, suženo stanje.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Balmain Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Dutch model Maartje Verhoef. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 306424386, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

No, možda se pitate kakve veze izlaganje suncu ima s proširenim porama? Stručnjaci tvrde da je povezanost ova dva pojma iznimno jaka. Naime, UV zračenje nepovoljno utječe na kožu na više na načina – ne samo da će dovesti do razgradnje kolagena i gubitka elastičnosti koja je potrebna koži da bi pore sama suzila, već će dovesti i do „stvrdnjavanja“ površinskog sloja, čime će pore izgubiti sposobnost sužavanja. Zato im je potrebna pomoć stručnjaka. 

Formula koju obožavaju dame masne i mješovite kože

Jedno od vrhunskih novih rješenja je Sébium linija jednog od najčuvenijih svjetskih laboratorija, francuske Bioderme. Linija sadrži proizvode koji obuhvaćaju čitavu beauty rutinu i osiguravaju čitav spektar namjena, no u najvećem se fokusu ljubiteljica kozmetike našao Sébium Pore refiner – dermatološka formula za njegu kože s proširenim porama.

Njena je namjena poboljšanje površinske teksture kože, a obožavaju je dame mješovite i masne kože, kao i one čija je koža sklona nepravilnostima i nakupljanju nečistoća. Osim zaštite, koja je masnoj i problematičnoj koži prijeko potrebna, ova će krema osigurati i sužavanje pora, a njeni aktivni sastojci usmjereni su upravo na smanjivanje njihove vidljivosti.

Patentirana kombinacija sastojaka pod nazivom Fluidactiv™ štiti od nakupljanja nečistoća i stvaranja komedona, a redovitim korištenjem koža postaje nježna, glatka i čista. Kao i kod svake skincare rutine, dosljednost je ključna pa je tako idealno Sebium Pore refiner nanositi svakodnevno, jednom do dvaput dnevno – na netom očišćenu kožu.

Sužene pore i matirana T-zona – savršena podloga za puder

Kako je multifunkcionalnost na samom vrhu liste poželjnih karakteristika naših omiljenih proizvoda, ona nije izostala niti u ovom slučaju. Jedna od najčešćih boljki žena s masnom i mješovitom kožom je i odabir idealne podloge za puder – nije nimalo jednostavno pronaći kremu koja će zagladiti lice, matirati zone s previše sebuma, a istovremeno spriječiti ulazak pudera u pore i njegovo „rastapanje“ nakon nekoliko sati nošenja.

Sébium Pore refiner će površinu kože pretvoriti u savršeno glatko „platno“ na kojem će puder sjesti besprijekorno, a T-zona bit će matirana čitav dan – s takvim saveznikom u toaletnoj torbici Photoshop vam neće ni trebati.

S obzirom na to da je kontroliranje mješovite i masne kože te sprječavanje potencijalnih problema koji se uz nju vežu zaista svakodnevan posao, Bioderma je Sébium linijom pokrila čitavu rutinu potrebnu za besprijekoran izgled tena. Velik dio borbe protiv proširenih pora i akni je eksfolijacija – redovito uklanjanje mrtvih i rožnatih stanica epidermisa iznimno je važan korak, a tu će funkciju savršeno obaviti Bioderma Sébium Night Peel koncentrat.

Ova formula teksturom podsjeća na serum, a osigurava čak tri funkcije. Fluidactiv® korigira kvalitetu sebuma, glikolna kiselina brine se za snažan keratolitički učinak, dok će pantenol djelovati protuupalno i umirujuće – najbolje od svega, ovaj će piling sav posao obaviti dok svi spavate.

Savršena nadopuna skincare rutine

Svaka dobra skincare rutina, a posebno ona za problematičnu kožu, oslanja se na kvalitetnu hidrataciju – za tu je „bazu“ zadužena Sébium Hydra krema. Licu će u trenu vratiti osjećaj ugode, posebno nakon snažnijih tretmana za reguliranje sebuma, a njeni će blagi sastojci i fluidna tekstura licu donijeti idealnu svakodnevnu dozu vlage.

Kako niti jedna toaletna torbica nije potpuna bez sredstva za uklanjanje makeupa, kao idealna nadopuna nameće se Sébium H2O micelarna otopina – namijenjena upravo masnoj koži. Pomno osmišljen sastav smanjit će stvaranje masnoća i nečistoća koje uzrokuju pojavu prištića, uz održavanje normalne ravnoteže vlažnosti kože.

Pročitajte još i ...