Inovativni koktel za kožu koji obožavaju ljubiteljice sjajnog i zaglađenog lica

Za razliku od alkoholnih koktela – koje rado pijemo ljeti, no u prevelikim količinama uzrokuju dehidraciju kože (a znamo da je gubitak vlage odgovoran za preuranjenu pojavu znakova starenja) – postoje i kokteli koji kožu uljepšavaju. Štoviše, neki djeluju pomlađujuće, a to su oni s aktivnim sastojcima koji se u kožu ubrizgavaju – kod dermatologa.

Josephine Skriver (josephineskriver / 19.04.2019): Who is your favorite artist playing at Coachella?? Would love recommendations on who to watch!! "", Image: 427587408, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Sofisticirano rješenje koje djeluje dubinski

Osim popularne mezoterapije, jedan od takvih tretmana je i biorevitalizacija, radi koje Hrvatice često navraćaju u Dermatologiju Nola. „To je pomlađujući postupak tijekom kojeg se u kožu ubrizgavaju biološki sastojci, prije svega peptidi –  bjelančevine koje su u koži prirodno prisutne.

Primarni cilj tretmana je vratiti koži vlagu koju joj, osim prirodnog procesa starenja, kradu i brojni nepovoljni vanjski uvjeti (poput djelovanja UV zraka), stres, neprikladan izbor kozmetičkih preparata…“, rekla nam je dr. Ivana Nola, specijalistica dermatovenerologije i vlasnica ugledne zagrebačke poliklinike.

Dr. Ivana Nola / Fotografija: Marko Vukas

Biorevitalizacija je osvojila brojna ženska srca i zbog toga što nema samo površinski učinak nego djeluje i na dubljoj razini, usporavajući daljnje procese gubitka vlage i starenja uspostavom prirodne ravnoteže hidracije. A kad je koža dobro hidrirana nije samo zdravija, nego je i mnogo ljepša.

Stop hiperpigmentacijama

Biorevitalizirajući koktel sastojaka ublažava i problem proširenih pora, briše sivi ten i smanjuje nepravilnosti poput hiperpigmentacija. A posljedica je tako željeni zavodljivi sjaj, najsuptilniji i najzavodljiviji dodatak ljetnim outfitima.  Tijekom postupka se subkutano (injekcijom u kožu) aplicira i čista neumrežena hijaluronska kiselina, koja se u koži zadržava nešto kraće od umrežene, ali je namijenjena prvenstveno održavanju vlažnosti.

Sastojak s top liste omiljenih

Hijaluronska se kiselina prirodno nalazi u našoj koži i stoga je tijelo ne odbacuje, a karakterizira je jedinstvena sposobnost privlačenja tisuća molekula vode. Biorevitalizacija s hijaluronskom kiselinom stimulira i proizvodnju elastina i kolagena pa je žene uvrste na top listu omiljenih tretmana čim uđu u tridesete. U tim godinama koža već pokazuje znakove starenja, koji su posljedica opadanja razine elastina i kolagena.

Ponekad – posebice ako joj ne posvetimo dovoljno pažnje – postaje dehidrirana i sve manje gipka, što rezultira gubitkom sjaja i glatkoće, a na kraju i pojavom bora. I tu u priču „upada“ tretman biorevitalizacije.

Savršena kombinacija

Pomlađivanje i regeneracija u jednom? Da, hvala! „Osim jakog učinka rejuvenacije, jedan od glavnih benefita ove metode je i učvršćivanje kože, a brojni pacijenti primjećuju i poboljšanje stanja vezanog uz ožiljke uzrokovane aknama te uz strije“, otkriva Ivana Nola razloge oduševljenja ovom metodom, koja je pritom bezbolna jer se prije aplikacije na kožu nanese anestetička krema.

Za biorevitalizaciju nije potrebna nikakva velika priprema, a tretman je personaliziran. „Jako je važno da se kombinacija aktivnih supstancija prilagodi svakom pojedincu, to je način da se maksimalno iskoriste sve dobrobiti tretmana“, otkrila nam je naša sugovornica, koja se stoga prije svakog postupka posveti detaljnom proučavanju kože pacijenta.

SOS nakon sunčanja

A biorevitalizaciju predlaže i svima onima čija je koža „stradala“ zbog prekomjernog izlaganja suncu.  Pa ako vam se – usprkos svim upozorenjima o štetnosti UV zraka – tijekom boravka na moru dogodi da na plaži zadrijemate za vrijeme najveće vrućine, u Dermatologiju Nola možete se naručiti na koktel koji će koži pomoći da „dođe k sebi“.

Pročitajte još i ...