Borba za lijepu i zdravu kožu počinje kvalitetnim čišćenjem

Svi mi koji smo se ikada u životu suočili s nečistom i problematičnom kožom (ako nikad, onda u adolescenciji), o njezinoj njezi vjerojatno znamo sve. Nakon temeljitog dermatološkog pregleda, liječnici obično preporučuju korekcije u prehrani – manje šećera, mliječnih proizvoda, pržene, masne te industrijski procesiuirane hrane. Osim toga, savjetovat će vas da redovito odlazite na profesionalno čišćenje lica, a ne da to činite u vlastitom aranžmanu te će vam preporučiti kvalitetne, specifično forumulirane proizvode kojima treba dati dovoljno vremena da pokažu rezultate.

Ono što je važno jest shvatiti da pristup borbi za zdravu kožu mora biti cjelovit i sveobuhvatan. Drugim riječima, ako ‘zgriješite’ kakvim slasnim hamburgerom ili velikim komadom bogate čokoladne torte, nije smak svijeta, kao što ako takve ‘izlete’ potpuno ukinete, nećete zauvijek riješiti problem akni.

No, ono oko čega će se složiti i stručnjaci i pacijenti svakako je činjenica da učinkovita njega problematične kože započinje kvalitetnim čišćenjem. U okviru ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product, pobjednik kategorije Najbolji proizvod za čišćenje problematične kože sklone aknama je proizvod domaćeg brenda Skintegra kojega predstavljamo u nastavku.

 

Skintegra Clarion 2% BHA Cleanser

Za mnoge ljude začepljene se pore i akne ne zaustavljaju na licu već često zahvaćaju dekolte i leđa. Svi znamo kako je koža tijela jednako zahtjevna i sklona upalama kao i koža lica. Upravo je zato Clarion 2% BHA Cleanser čistač idealan 2u1 proizvod za njegu svih problematičnih zona vaše kože. Zahvaljujući kombinaciji 2% salicilne kiseline i cinka već pri kratkome kontaktu (1 min) s kožom učinkovito otklanja višak sebuma i odčepljuje pore. Za sve one koji traže optimalnu minimalističku rutinu i naprednu njegu – Clarion 2% BHA Cleanser je must!

A sada pročitajte što su o ovom proizvodu rekle naše ugledne dermatologinje, članice žirija natječaja Estetica Premium Product 2023.

Jelena Jakić, dr. med., spec. dermatovenerologije

“Ovaj proizvod odlično čisti pore i popravlja teksturu kože. Njegov blagi, biljni miris izuzetno je ugodan i upotpunjuje iskustvo upotrebe. Osobito mi se sviđa izrazito lagana, vodena tekstura zbog koje se proizvod brzo upija, ne ostavlja tragove i nije ljepljiv”, rekla je dr. Jelena Jakić. 

 

Nevia Delalle, dr. med., spec. dermatovenerologije

“Ovaj je mikroeksfolijant idealan kod začepljenih pora i upalnih procesa. Zahjvaljujući 2% salicilnoj kiselini i cinku otklanja višak sebuma i odčepljuje pore, dakle djeluje komedolitički  i sebostatički, a glicerin, umirujući cink, ginseng, aminokiseline i karnozina poboljšavaju izgled i funkciju kože. Koristi se u jutarnjoj ili večernjoj rutini. Ovisno o osjetljivosti kože, može se koristiti 1 do 2 puta tjedno. Odličan proizvod”, ocijenila je dr. Nevia Delalle.

Prim. dr. sc. Ružica Jurakić Tončić

“Ovaj bih proizvod ocijenila najvišom mogućom ocjenom – odličnim 5. Ima visoku djelotvornu koncentraciju BHA te je stoga izuzetno učinkovit. Ugodan je za korištenje, a njegova najjača strana su odlični rezultati”, zaključila je dr. Ružica Jurakić Tončić.  

 

Pročitajte još i ...