Chanelovi parfemi za svaku priliku: od cvjetnih do senzualnih, pa sve do romantičnih

Coco Chanel jednom prilikom je rekla kako bi se svaka žena trebala truditi istovremeno biti i otmjena i nevjerojatna. I ne možemo se ne složiti s njom! Upravo zato su takvi i parfemi koje izbacuje modna kuća pod njenim imenom – i otmjeni, i nevjerojatni, pa fantastični, ali i istovremeno i suptilni i nenametljivi. Baš onako kako bi i opisali Francuskinje – très chic!

Nevjerojatno za pomisliti da svaka žena koju sretnete na ulici nikada nije čula za niti jedan Chanelov parfem…premda će odgovor u većini slučajeva biti Chanel No. 5. No, ta modna kuća koja smjelo vlada modnim i parfemskim svijetom, ima još pregršt parfemskih priča inspiriranih vječnom prvom damom Francuske – neponovljivom, Coco Chanel.

Najbolji za svaki dan: Chanel Paris Biarritz

Biarritz je najavljen kao iznimno svjež i živahan miris inspiriran energijom obale Baskije. 1915. godine Gabrielle Chanel je otkrila grad Biarritz koji ju je oduševio istovremeno sportskom i sofisticiranom atmosferom, pa je tamo otvorila prvu couture kuću prekoputa kasina. Miris sadrži iskričave voćne akorde sicilijanske tangerine i đurđica.

 

Za cvjetne entuzijastice: Chanel Gabrielle

Iznimno ženstvena i iskričava aroma parfemske vode utemeljena je na savršenom skladu četiri čarobna cvijeta. U bogatom srcu se nalazi blistavi jasmin koji je povezan tonovima ylang-ylang. Slijedi svježe pjenušavi miris cvijeta naranče i senzualne tuberoze. To sve nadopunjava sočno voće i zadivljujući miris drveta.

Parfemska voda je inspirirana životnom pričom osnivačice branda Chanel koji također nosi njeno ime. Gabrielle Chanel se isticala svojom hrabrošću i odvažnošću ići protiv struje, a zapravo njen bunt je postao uzor za ovaj miris koji je predstavljen 2017. g.

Najbolji za posebne prilike: Chanel Cristalle

Parfem ima svježu, klasičnu cvjetnu kompoziciju koja se razvija u drvene i zemljane tonove. To je nježan miris koji ima dobru postojanost cijeli dan. Miris se u gornjim notama otvara voćnim mirisom mandarine. U srednjoj noti se nalaze cvjetni i voćni mirisi jasmina, mirisne Ylang-Ylang, dinje i breskve koje se prelijevaju u toplu bazu vetivera i mahovine.

 

Za one ozbiljne dane: Chanel No. 5

Žensku parfemsku vodu Chanel N°5 lansirala je 1921. modna dizajnerica Gabrielle „Coco” Chanel. Gabrielle je žarko željela parfem u kojem će se odražavati njezine uspomene na djetinjstvo u francuskom Aubazineu. To je uspjelo kemičaru Ernestu Beauxu, koji je odmah kreirao nekoliko različitih uzoraka. Gabrielle se najviše svidio 5. po redu i tako je nastao naziv ovog kultnog parfema.

Prvi u igru ulaze aldehidi, ylang-ylang, neroli i citrusi. Nakon njih stupaju na scenu nježne note ruže, đurđica i jasmina. Parfem počiva na bazi od jantara, gurmanske vanilije i tople sandalovine s orijentalnim notama pačulija.

Onaj koji će najdulje “držati”: Chanel Paris Venise

Paris – Venise je svježi miris ambera koji je inspiriran jednim od omiljenih gradova Gabrielle Chanel – Venecijom. Sadrži note esencije nerolija u kombinaciji sa orijentalno-ambernim tonovima tonke i vanilije.

 

Ako želite ostaviti dojam: Chanel 1932

1932 lansiran je kao još jedan predstavnik Chanelove ekskluzivne linije Les Exclusifs de Chanel.  Inspiracija za parfemsku kreaciju leži u prvoj kolekciji nakita ove kuće koja je lansirana 1932. godine.

Kompozicija je puderasto – cvjetna s fokusom na jasmin. Miris započinje svježim citrusnim aromama koje uključuju aldehide, bergamot i neroli. Srce je opojno cvjetno, sačinjeno od jasmina, ruže, ylang-ylanga, jorgovana i karanfila. Baza je slatka, drvena i smolasta s notama vetivera, korijena irisa, sandalovine, opoponaksa, tamjana, vanilije, kumarina, mošusa i molekule iralia koja posjeduje mirisni karakter irisa i ljubičice.

Za romantičarke u duši: Chanel Chance

Ženstvena, profinjena i elegantna. Takva je ženska parfemska voda Chanel Chance, u kojoj se odražavaju Chanelov bezvremenski stil i smisao za detalje. Njezina cvjetna chypre mirisna kompozicija pogodna je za svaki dan, ali i za svečane prilike u kojima će savršeno istaknuti vašu čarobnu večernju haljinu.

Uvodne note parfema Chanel Chance pripadaju kontrastnoj kombinaciji zumbula i blago ljutog papra. Potom u prvi plan stupaju nježni jasmin i opojna perunika. Baza od jantara, mošusa, gurmanske vanilije i pačulija pobrinut će se da u ovom mirisu uživate svim osjetilima.

Za one koje vole slatko: Chanel Allure

Uvodom dominiraju svježe note breskve, citrusne note bergamota i sočne mandarine. Srce će vas očarati slatkom ružom, lopočima i nježnim jasminom. Miris kulminira na senzualnim notama nježne vanilije, očaravajuće sandalovine i vetivera.

Lansiran je 1999., a njegov nastanak je zasluga parfumera Jacquesa Polgea. Osim u šarmantnom mirisu, uživat ćete i u njegovom jednostavnom, a opet luksuznom, flakonu.

Pročitajte još i ...