Najvažnije stvari koje bi vam liječnici rekli o pomlađivanju lica krvnom plazmom

Prirodna metoda u kojoj se koristi vlastita krv odnosno vlastiti trombociti u visokoj koncentraciji popularna je anti-age metoda kojom se regenerira, osvježava i pomlađuje koža. Ovaj tretman u Hollywoodu je omiljena metoda pomlađivanja kože, i to zbog svojih neospornih prednosti za kvalitetu, punoću i regeneraciju tena.

Iako su mnoge ljubiteljice minimalno invazivnih metoda već upoznate sa svjetski popularnom PRP metodom, donosimo vam odgovore na 5 najčešćih pitanja koje dermatolozi i estetski liječnici dobivaju od pacijentica kad je u pitanju tretman “Platelet Rich Plasmom“.

Je li PRP prirodna metoda?

PRP je prirodna metoda u kojoj se koristi vlastita krv. Krv se centrifugira, nakon čega se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta.

Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju oštećenu kožu, usporavajući i otklanjajući znakove starenja. Kao takva, ova metoda ne izaziva neželjene reakcije jer je riječ o vašoj krvi i potpuno prirodnom procesu.

Koliko traje postupak?

Tretman matičnim stanicama traje oko 15 minuta nakon što se krv centrifugira i prikupi plazma. Krv se vadi iz vene i stavlja u posebnu centrifugu koja ekstrahira plazmu punu faktora rasta i matičnih stanica koje imaju stimulacijski efekt na kožu te poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju i stimuliraju proces obnove kože.

Tretman je minimalno bolan, a glavne su nuspojave osjetljivost i blago crvenilo koje traje oko 24 sata, tako da odmah nakon završetka tretmana možete nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Može li se u tretman dodati hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina sastavni je dio kože koji se s godinama prirodno gubi. Može se koristiti i u PRP tretmanu tako da se pomiješa s krvnom plazmom, što kožu hidratizira i regenerira.

Tako obogaćena plazma hidratizira kožu i ostvaruje izvrsne rezultate, a posebno je pogodna za zreliju kožu.

Koje se sve regije mogu tretirati?

PRP tretman izvrstan je za umornu i suhu kožu koju je potrebno regenerirati, a odlični rezultati pokazali su se i u korekciji neujednačene pigmentacije kože.

Tretirati se može cijelo lice, obrazi, nazolabijalne bore, podočnjaci te vrat i dekolte, odnosno sva područja na kojima je koža posebno tanka i osjetljiva.

Zašto je PRP učinkovita metoda?

U ovoj metodi koristi se vlastita krv. Plazma iz naše krvi sadrži faktore rasta koji „surađuju“ s matičnim stanicama u našem tkivu, a apliciranjem u kožu djeluje se na tkivo koje postaje prokrvljeno u dubokim slojevima, stvara se novi kolagen, koža je hidratizirana, nestaju rane, oštećenja od sunca, bore i pigmentacije. Ovaj tretman možete napraviti u brojnim estetskim i dermatološkim ordinacijama i poliklinikama u Hrvatskoj, između ostalih i u Poliklinici Sinteza i Dermatologiji Ivana Nola.

Pročitajte još i ...