Dermatologinje znaju koja je najbolja hidratacija za suhu kožu!

Koža je najveći ljudski organ, pruža nam osjetilo dodira, predstavlja liniju obrane od vanjskog svijeta, hladi nas i grije, a i štiti od infekcija i stranih tijela. Stoga, vrlo je važno, a to znamo, njegovati kožu baš kako i njegujemo naše unutarnje zdravlje. 

Problema s kožom može biti puno, od akni i ožiljaka, do upala, preko iritacija pa sve do problema povezanih s tipom kože – poput pretjerano masne ili suhe kože. A upravo suha koža, koju karakterizira manjak prirodnog sebuma, donosi posebne izazove – pogotovo damama nakon 40-e.

Nošenje šminke, utjecaj hormona, porođaj, trudnoća, promjene okoline i klime… Sve to utječe na kožu, a izgled kože pak utječe na samopouzdanje.

Suha koža svrbi, ljuska se i zateže, može čak i ispucati i postati hrapava, a često je i prati osjećaj “maske” na licu zbog zatezanja i boli, pa i ne čudi podatak da je suha koža razlog za oko 40% svih posjeta dermatologu.

Na kožu utječe…sve

Čimbenici koji utječu na suhu kožu variraju od raznih unutarnjih previranja u organizmu, pa do vanjskih. A upravo su vanjski oni na koje možemo najlakše utjecati. Ekstremni vremenski uvjeti poput jake hladnoće i ljetnih vrućina ometaju barijernu funkciju kože.

UV zračenje zapravo čini jako veliku štetu jer oštećuje DNK kože, te izaziva oksidativni stres koji pak dovodi do uranjenog starenja kože. To pak dovodi do pojave bora, obješenosti kože, te nastanak podočnjaka.

Uz sve to, nekvalitetna i neprilagođena kozmetika tipu kože može dovesti do suhoće, a napose korištenje sapuna koji kožu lišavaju njenih prirodnih lipida. Osim toga, dugo tuširanje u vrućoj vodi, te umivanje s vrućom vodom doprinosi zatezanju kože, te pojavi suhoće.

Savršena njega za suhu kožu

Isušenost je definitivno jedan od glavnih uzroka preranog starenja kože. Kiehl’s Ultra Facial Cream koži pruža potrebnu njegu i obnovu tijekom cijelog dana upijanjem vlage iz zraka, osiguravajući tako trajan osjećaj ugode i optimalno hidratiziranu kožu. Nakon samo jednog nanošenja, koža lica je dva do tri puta hidratiziranija, što vrijedi i za njezina najsuša područja. Kožu ostavlja iznimno glatkom, mekom i zdravog izgleda, što je čini idealnom podlogom za nanošenje tekućeg pudera. S obzirom na ove vrhunske karakteristike, ne čudi činjenica da je Kiehl’s Ultra Facial Cream osvojila titulu pobjednika kategorije Najbolja hidratacija za suhu kožu lica u natječaju Estetica Premium Products 2021 powered by Philip Lumea.

Ovim proizvodom oduševljena je i dr. Marija Buljan, članica stručnog žirija Estetica Premium Products 2021: “Ova krema s pravom se zove „Ultra“- naime, krase ju zaista ultra-poželjne karakteristike: tekstura je takva da se jednostavno i lako nanosi i upija u kožu, ostavljajući prekrasan osjećaj vlažnosti i mekoće kože, te blistavost. Tekstura ove kreme je takva da se jednostavno i lako nanosi i upija u kožu, ostavljajući prekrasan osjećaj vlažnosti i mekoće kože tijekom cijelog dana”.

Dermatolozi tvrde – ovo je najbolja njega za suhu kožu

Kiehl´s Ultra Facial Cream pruža 24-satnu hidrataciju i ima jedinstvenu moć jačanja zaštitne barijere. Klinički je testirana te dokazano pruža 55 puta brži oporavak kožne barijere za zdraviji izgled kože. Poznata diljem svijeta zahvaljujući svojoj iznimno hidratantnoj formuli, krema trenutno čini kožu 2 do 3 puta hidratiziranijom, čak i u najsušem okružju. Da je stvarno to tako potvrđuje i dr. Saida Rezaković, pa kaže da proizvod ima “jaki hidratantni učinak, idealan za osjetljivu i netolerantnu kožu, radi se o pravom pobjedniku kategorije”. 

Sandra Bullock

Klinički ispitana djelotvornost formule dokazano površinu kože čini mekšom i glađom te joj daje vidljivo zdraviji izgled. Nakon primjene koža je svježija i hidratiziranija, bez masnog i ljepljivog osjećaja. Svilenkasta tekstura savršeno priprema kožu za šminku, pružajući joj dugotrajnu hidrataciju i blagotvorni učinak oporavka kožne barijere.

Pročitajte još i ...