Dermatolozi otkrivaju formulu koja u trenu umiruje iritacije i crvenilo

U svijetu njege lica, postoje nekoliko termina koje često možemo pogrešno protumačiti, iako o njima neprestano slušamo. Jedan od njih je i osjetljiva koža – znate li što točno odlikuje osjetljivu kožu, spada li vaš ten u tu kategoriju i je li na ovo stanje moguće djelovati? 

Kako znati je li vam koža preosjetljiva

Ako ste ikada isprobali novu kremu, otišli na dugo željeno putovanje ili proveli nekoliko sati na suncu, a koža vam je uzvratila crvenilom, svrbežom, osjećajem zatezanja, peckanja i nelagode – vjerojatno imate preosjetljivu kožu. Dermatolozi tvrde kako osjetljivom možemo nazvati svaku onu koja reagira burnije nego što je uobičajeno, a najčešće će iritacije biti izazvane topikalnim proizvodima i prirodnim elementima, poput sunca, vrućine, hladnoće i vjetra. 

Koji su glavni “trigeri”? 

Ostali “trigeri” burnih reakcija su hormonalne promjene, manjak sna, pa čak i zagađen gradski zrak, a zašto je koža nekih osoba osjetljiva na svakodnevne pojave koje ostatak ljudi bez problema tolerira? U najgornjem sloju naše kože nalaze se živčani završeci, zahvaljujući kojima osjećamo promjene u temperaturi i vlažnosti zraka, no ponekad su ti sitni živci pretjerano osjetljivi na podražaje te počinju bezazlene podražaje tumačiti kao potencijalu ugrozu. 

Kada je prirodna zaštitna barijera kože snažna i zdrava, ti su živčani završeci dobro zaštićeni, no oslabi li hidrolipidna barijera, vanjski iritansi lako pronađu put do živaca i uzrokuju neugodne simptome koje povezujemo s preosjetljivosti. 

Osjetljiva, reaktivna ili tanka

Kad je riječ o kozmetičkim proizvodima, osobama s osjetljivom kožom najvjerojatnije će smetati formule koje sadrže sapune, deterdžente, parfeme i druge agresivne sastojke koji mogu dovesti do crvenila i isušivanja površinskog sloja kože. Iako ih generalno svodimo pod zajedničku kategoriju, nekoliko je tipova osjetljive kože – ona prirodno, genetski osjetljiva, zatim osjetljiva na okolišne faktore, tanka te reaktivna na topikalne proizvode. 

Osim definirane rutine čišćenja lica, najvažnije je odabrati proizvode protiv kojih se koža neće pobuniti i reagirati crvenilom, osipom, iritacijama… A tko bolje zna preporučiti adekvatan proizvod od dermatologa koji su život posvetili brizi o tom dragocjenom omotaču našega tijela? U izboru Estetica Premium Product 2022, u kategoriji Najbolji proizvod za osjetljivu i reaktivnu kožu lica pobjedu je odnijela Eau Thermale Avène Tolérance Control krema. 

Eau Thermale Avène Tolérance Control krema

Već vrapci na grani znaju da je osnova svakodnevne njege kvalitetna hidratacija prilagođena tipu i potrebama vaše kože. Za osobe izrazito osjetljive i netolerantne kože spas donosi formula Eau Thermale Avène Tolérance Control krema. Riječ je o sterilnoj kremi koja umiruje reakcije kože u svega 30 sekundi! Ova revolucionarna formulacija puno može zahvaltiti  patentiranom, ultra umirujućem aktivnom sastojku D-Sensinose™ koji je posebno prilagođen preosjetljivoj koži.

Krema Tolérance Control idealna je za umirivanje i oporavak preosjetljive, hiperreaktivne, netolerantne i alergijama sklone kože, a osim njezinog blic učinka, fascinira i činjenica da dugoročno kontrolira i smanjuje hiperreaktivnost kože, koja je odlično podnosi. Sadrži 98 posto sastojaka prirodnog podrijetla, a ne sadrži mirise i konzervanse. Ova će nježna, ali moćna krema hidrirati kožu i do 24 sata, a iznimno je dobro podnosi čak i izrazito reaktivna koža. Redovnim korištenjem umiruje i trajno smanjuje osjetljivost kože, oporavlja barijeru kože i umiruje peckanje, zatezanje i osjećaj pregrijavanja. Ugoda u tubici i pravi melem za reaktivnu kožu.

Dr. sc. Željana Bolanča iz Poliklinike Bolanča opisuje Eau Thermale Avène Tolérance Control kremu kao proizvod čiji je spektar blagodati za kožu izniman: ublažava iritaciju, crvenilo, peckanje, zatezanje i efekt “pregrijanosti”. 

Zahvaljujući patentiranom, ultra umirujućem djelatnom sastojku D-Sensinose™, posebno prilagođenom preosjetljivoj koži Eau Thermale Avène Tolérance Control krema u rekordnom roku umiruje i smanjuje crvenilo. Sadrži 98 posto sastojaka prirodnog podrijetla, a proizvedena je Sterile Cosmetics tehnologijom. Ne sadrži mirise i konzervanse”, kaže dr. Bolanča o našem pobjedniku u kategoriji Najbolji proizvod za osjetljivu i reaktivnu kožu lica. 

Doc. dr. sc. Marija Buljan iz KBC-a Sestara milosrdnica kaže kako Eau Thermale Avène Tolérance Control kremu vrlo često preporučuje nakon kozmetskih tretmana, kao i osobama s preosjetljivom kožom sklonom alergijama. 

“Krema djeluje umirujuće, vrlo je hidratantna, a lagana tekstura doprinosi osjećaju ugode kod nanošenja, uključujući osjetljiva područja oko očiju. Ono što je dobro znati, pogodna je za primjenu I kod djece u dobi od dvije godine stoga se može bezbrižno preporučiti za njegu djece s atopijskim dermatitisom”, smatra dr. Buljan. 

Dr. Zrinka Stanić Žgombić iz ordinacije Dr. Stanić istaknula je kako ovaj vrhunski proizvod idealan za hidraciju osjetljive i reaktivne kože lica, kojoj pruža osjećaj olakšanja, mekoće i elastičnosti. 

“Učinak hidratacije traje 24 sata, a kožna je barijera obnovljena u roku od 48 sati zahvaljujući 100-postotnoj biomimetičnosti formulacije (oponaša sastav kože). Kremu mogu koristiti svi tipovi kože i doista je izvrsna”, zaključuje dr. Stanić Žgombić.

Pročitajte još i ...