Pogledajte zašto baš kod ove abdominalne kirurginje svi žele – popuniti usne

Modeliranje usnica dermalnim hijaluronskim filerima koji danas sadrže i druge supstancije zbog kojih usnice dobivaju prirodnu boju (prolin, glicin) u posljednjih je 20 godina u samom vrhu najtraženijih estetskih intervencija.

Punije usne – iako možda na prvi pogled ne djeluju kao velika promjena – mogu transformirati izgled čitavog lica. Ističu ženstvenost lica, privlače pogled u centralni dio lica i osiguravaju dojam mladolikijeg, svježijeg i zdravijeg izgleda. Baš kao i u ostatku svijeta, i u Hrvatskoj su tretmani popunjavanja usana filerima izrazito popularni, a obožavaju ih dame različitih dobnih skupina – od djevojaka koje su jedva dočekale punoljetnost kako bi si ispunile želju za punijim usnama pa sve do dama u 50-ima i 60-ima koje ovim tretmanom licu vraćaju dozu mladenačke svježine i ženstvenosti.

Ključni faktori za popunjavanje usana s prirodnim rezultatima

No što zapravo očekivati od povećanja usana filerima i kako znati hoćete li rezultatom biti zadovoljni? Ovo nam pitanje čitateljice vrlo često postavljaju, a tajna besprijekornog rezultata krije se u 2 faktora – kvaliteti samog filera te stručnosti i iskustvu liječnika koji ga aplicira.

Danas smo za pomoć upitali dr. Anu Štanfel, kirurginju koja živi i radi na tri adrese, Zagreb-Vinkovci-Dublin (Privatna ordinacija dr. Štanfel u Vinkovcima i suradnja s poliklinikama u Zagrebu). Iz bogate arhive fotografija prije i poslije izdvojila nam je radove koje smatra najboljim primjerima – a rezultat, tvrdi, treba biti što prirodniji, uz poštivanje proporcija lica.

Dr. Ana Štanfel

Njene pacijentice oduševljene su rezultatima, a svoju karakterističnu tehniku ova liječnica naziva „Pearl lips by Ana Štanfel“ – suptilnim, ženstvenim usnama prirodnog dojma zaista pristaje naziv „biserne“.

Augmentacija usnica s 1 ml filera Neauvia Rheology. Cijena tretmana: 2500 kuna.

Kirurginja sa strašću prema neinvazivnim tretmanima

Ova se opća i abdominalna kirurginja u estetsku medicinu zaljubila prije gotovo 10 godina, a godine truda, novca i vremena uložene u edukaciju urodile su plodom – danas su neinvazivni estetski zahvati njena iznimna strast, a svrstana je i na brojne liste najboljih liječnika za tretmane filerima u Hrvatskoj. Tvrdi kako se između kirurgije i neinvazivnih zahvata ne može odlučiti za „favorita“ – obje joj grane medicine donose iznimno zadovoljstvo.

U njenu vinkovačku ordinaciju dolaze dame iz čitave Hrvatske, a suradnja sa zagrebačkim poliklinikama donijela joj je brojne vjerne klijentice i iz metropole. Svakoj osobi pristupa individualno, a kod popunjavanja usana, najvažnije joj je – tvrdi – skladan, nimalo pretjeran izgled.

Tretman korekcije usnica s 0,5 ml Neauvia Intense Lips filera. Cijena tretmana: 2200 kuna.
Augmentacija usnica s 1 ml Neauvia Rheology filera. Cijena tretmana: 2500 kuna.

Proizvod kojem bezrezervno vjeruje

Kad su u pitanju fileri, vjerna je jednom od najrenomiranijih brendova koji u svijetu uživa iznimnu reputaciju – otkad je prije dvije godine otkrila Neauvia filere, smatra ih apsolutnim „brojem 1“ među dermalnim punjačima.

„Neauviu sam otkrila za vrijeme života u Dublinu – taj je brend u Irskoj, Francuskoj, Engleskoj i Švicarskoj izrazito cijenjen i kotira iznimno visoko među najprodavanijim brendovima filera. Njegova je tehnologija posve inovativna pa ga u šali volim nazvati ‘rock and roll zvijezdom u svijetu cajki’“, šaljivo nam je opisala svoje iskustvo.

Augmentacija usnica s 0,6 ml Neauvia Intense Lips filera. Cijena tretmana: 2200 kuna.

Što je tako inovativno u filerima brenda Neauvia?

„Umreženje molekula hijalurona potpuno je različito od svih drugih vrsta filera. Veza između molekula je, vrlo netipično za filere – termostabilna. Što to konkretno znači? Znači da se tretmani filerima mogu kombinirati s uređajima poput radiofrekvencije te neće doći do otapanja filera. Upravo je ta termostabilnost ključna za holistički pristup anti-age njezi i tretmanima. Čitav Neauvia brend bazira se na holističkoj filozofija i to je ono što mi se najviše sviđa“, objašnjava dr. Štanfel.

Modeliranje usnica s 1 ml Neauvia Intense Lips filerom. Cijena tretmana: 2500 kuna.

S 1 mililitrom postiže se efekt kao da ste aplicirali dvostruko više

Također, kao jednu od najistaknutijih prednosti ovih filera ističe produženo trajanje u odnosu na filere drugih proizvođača, kao i njihovu visoku kohezivnost – tako se s 1 mililitrom filera postiže efekt za koji bi inače bilo potrebno 1,5 do 2 mililitra bilo kojeg drugog filera.

Augmentacija usnica s 1 ml hijaluronskog filera Neauvia Rheology. Cijena tretmana 2500 kuna.

„Volim ove filere nazvati budget friendly opcijom, i to prvenstveno zbog produljenih rezultata i manje količine potrebne za postizanje rezultata. Osim toga, riječ je o vrlo kvalitetnom, provjerenom, organskom proizvodu s kojim do sada nisam imala ranih, a niti kasnih komplikacija. Zaista vjerujem u njegovu kvalitetu, a upoznala sam i sam tim iz švicarskog laboratorija proizvođača Matex Lab – riječ je o vrhunskim znanstvenicima te mogu sa sigurnošću reći kako je su sve činjenice koje navodimo kao prednosti ovog tretmana istinite“, ističe naša sugovornica.

Dr. Ana Štanfel i Pawel Nitka (Neauvia)

Zlatno pravilo – manje je više

Za popunjavanje usana koristi Neauvia Intense Lips filer, specijalno kreiran proizvod namijenjen popunjavanju usana i njihovom oblikovanju, uz zadržavanje prirodne mekoće i elastičnosti, a kod zrelijih žena i muškaraca, ili kod izrazito dehidriranih usana mlađih osoba bira Neauvia Rheology filer.

Augmentacija usnica s 0,8 ml Neauvia Rheology filera. Cijena tretmana: 2200 kuna.

Neauvia Intense Lips filer, tvrdi, savršeno prati njenu filozofiju i poimanje estetike, koje se može opisati riječima „manje je više“.

Naglašavajući prirodan oblik i konture usana, uvijek se trudi volumizaciju prilagoditi licu pacijentice, kako bi usne izgledale glatko, meko, hidratizirano i prirodno, bez efekta „prepunjenih“ usana.

Augmentacija usnica s 1 ml Neauvia Intense Lips filera. Cijena tretmana: 2500 kuna.

Upravo se takvim, prirodnim i skladnim rezultatima ponosi proizvođač filera Neauvia – u srži čitavog brenda je holistički pristup koji uključuje pripremu kože, tretmane i kućnu njegu, a učinkovitost svakog proizvoda potkrijepljena je kliničkim ispitivanjima, rezultatima i najvišim standardima sigurnosti.

Popunjavanje usnica s 0,5 ml Neauvia Intense Lips filera. Cijena tretmana: 2200 kuna.

Vjerujemo kako će vam iznimne transformacije usana koje ste vidjeli biti dovoljne da shvatite zašto je ova liječnica jedna od najpopularnijih hrvatskih liječnika upravo za popunjavanje usana.

Pročitajte još i ...