Dr. Nevia Delalle: nije slučajnost da je ovo jedan od najprodavanijih seruma na svijetu

Kada sam se prvi put susrela s ovim serumom, prije desetak godina, bio je to moj favorit. To je bio hijaluronski serum, i to među prvima na tržištu. Kao dermatologu, odmah mi je bila jasna vrijednost formule koja koži može vratiti vlagu i ojačati njenu hidrolipidnu barijeru u tako kratkom vremenu.

Piše: dr. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije

Formula koja je pokrenula lavinu

Zatim je uslijedilo iznenađenje i  kreirana je nova, poboljšana verzija sa 7 prebiotika i probiotika pod nazivom Lancôme Advanced Génifique. Tim je serumom ovaj brend pokazao potpuno nov pristup koži – naime, nova formula iz Lancômeovog laboratorija pokrenula je svojevrsnu lavinu u kontekstu proučavanja mikrobioma, što je koncept koji je njegu kože pomaknuo od izvanjskog uljepšavanja kože prema njenom prirodnom osnaživanju.

Prije svega, karakteristika kože na koju se tek unatrag desetak godina počelo obraćati više pažnje je njena prirodna otpornost na faktore iz okoline te njena sposobnost da se sama nosi s procesima povezanim sa starenjem.

Ne čudi me popularnost na svjetskoj razini

Ovaj je serum u centar pažnje stavio upravo to – osnaživanje naše kože i njene zaštitne barijere, kako promjena koju donosi ne bi bila kratkog vijeka, već dubinska i trajna.

Iz tog me razloga ne čudi popularnost Advanced Génifique seruma na svjetskoj razini te smatram kako zaista nije slučajnost da je upravo ovaj proizvod jedan od najprodavanijih seruma na svjetskom tržištu.

Da se radi o uistinu aktivatoru mladosti, dokazano je djelovanjem na 50 parametara koji osiguravaju mladenački izgled kože.

Nova je formula posebno zanimljiva nama dermatolozima, jer je nastala kao kumulativni rezultat 15 godina istraživanja mikrobioma, kako bi koži donio esencijalne nutrijente, poput šećera, aminokiselina i lipida – koji su ključni za obnavljanje oštećenja, ali i za zaštitu i prirodnu regulaciju mikrobioma.

Rezultati su zapanjujući

Znamo da je tvrdnje potrebno potkrijepiti i istraživanjima, a ovaj je serum testiran na više od 4000 žena na svijetu, a rezultati su pokazali kako se učinkovitost aktivatora mladolikosti od prvog do osmog tjedna korištenja konstantno povećava, pri čemu su najbolji rezultati zabilježeni u bržem obnavljanju kože, povećanju snage kože te faktorima mladolikog izgleda poput blistavosti, ublaženja sitnih linija i bora, ujednačenom tonu kože te njenoj elastičnosti i čvrstoći.

Kako je moguće da jedan serum utječe na toliko različitih faktora u koži? Odgovor su – probiotici, odnosno mikrobiom.

Zbog čega su probiotici važni i koja je to novost u ovom serumu?

Prije svega važno je znati da nisu sve bakterije iste i dok jedne izazivaju bolest, druge su neophodne za dobro zdravlje i preživljavanje kako cijelog organizma, tako i kože. Nazivamo ih dobrim bakterijama, jer nas štite od infekcija drugim mikroorganizmima i lošim bakterijama.

Najbolji primjer za to su akne, izazvane Propionibacterium acnes, bakterijom koja živi duboko unutar folikula. Tek kada se pretjerano namnoži, ova bakterija počinje “raditi probleme”, odnosno dovodi do upale i nastanka akni.

Za razliku od nje, Bifidobacterium longum je dobra bakterija koja smanjuje osjetljivost kože te joj pomaže u obrani od fizikalnih i kemijskih iritansa, dakle ojačava kožnu barijeru.

Isto vrijedi i za neke vrste gljiva kao što je Sacharomyces cerevisiae koja također utječe na poboljšanje teksture i sjaja kože. Znajući kako se protiv štetnih bakterija najbolje boriti – dobrim bakterijama koje onemogućavaju njihovo širenje, najnaprednije formulacije okreću se upravo osiguravanju pravilnog rasta korisnih bakterija, kako bi se mikrobiom kože sam regulirao i tome osigurao dugoročni učinak.

Dugogodišnjim istraživanjem mikrobioma kože, nastala je ova poboljšana formulacija Genifique aktivatora mladosti, koja u svom sastavu ima upravo gore navedene probiotike, a s obzirom na to, nema ni dobnih ograničenja kada bi ovaj serum trebali početi koristiti.

Preporučujem ga ženama svih tipova kože

Baš kao što ne postoje dobna ograničenja za korištenje ovog seruma, isto tako nije važno niti o kakvom se tipu kože radi – jer odgovara i masnoj, i kombiniranoj i suhoj koži, a daljnja njega (nastavak rutine) se onda prilagođava tipu kože.

Dovoljno je svega nekoliko kapi ujutro i navečer nanijeti na cijelo lice i vrat, a već za nekoliko minuta može se aplicirati uobičajena dnevna ili noćna krema. S obzirom na to da za aplikaciju nije potrebna velika količina proizvoda, jedna će bočica zaista dugo trajati – a razlika na koži vidljiva je vrlo brzo.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Balmain Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. British model Stella Maxwell. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 263351183, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Kako izgleda moja rutina s Advanced Génifiqueom?

Koža je regenerirana, mekana, sjajna, ujednačena, svježa – drugim riječima poboljšana, zdravija i mlađa.

Kako izgleda moja rutina s Advanced Génifique serumom u posljednjih mjesec dana? Otkad sam se pomno posvetila detaljnom testiranju ovog seruma, moja rutina je korištenje Advanced Génifique seruma ujutro i navečer, u kombinaciji s Absolue soft kremom.

Teksture oba proizvoda su toliko dobre da izazivaju odmah po aplikaciji osjećaj ugode i svježine, a mogu biti podloga za bilo kakav make up. Nakon nekog vremena vide se i rezultati koji su zaista fantastični.


Pročitajte još i ...