Savršen lifting lica u 40-ima i 50-ima

Ne želim stavljati filere, ali želim da mi lice izgleda mlađe i ljepše – znamo da je ovo mišljenje velikog broja žena. Iako su tretmani filerima danas iznimno sofisticirani, a rezultati u rukama iskusnog i educiranog liječnika vrlo prirodni, činjenica je kako smo ponekad u potrazi za drugačijim rješenjem – onim koje će licu vratiti glatkoću, svježinu i napetost, bez ijedne promjene u prirodnim crtama lica.

Što kada koži nedostaje čvrstoće, a ne želite dojam „popravljanog“ lica?

Upravo se po takvo rješenje 50-godišnja Mahati uputila u zagrebačku Specijalnu bolnicu AGRAM, u dermatološku ordinaciju dr. Saide Rezaković.

Ova je iskusna dermatovenerologinja jedna od najtraženijih zagrebačkih liječnica za neinvazivno pomlađivanje lica. Tu titulu duguje iznimnoj stručnosti, kao i pristupačnosti i otvorenosti prema svakom pacijentu, pa se već po ulasku u ordinaciju osjećate kao da ste došli na prijateljsko druženje.

Pacijentica je iskusnu liječnicu upitala za savjet – što je to točno što njenom licu nedostaje i kakav bi pristup bio najbolji za vidno osvježenje, revitalizaciju i efekt mladolike, čvršće kože, no bez dojma neprirodnog, pretjerano „uređenog“ lica?

Favorit za prirodni plump efekt i zaglađenu kožu

Dr. Rezaković odabrala je idealan tretman pod nazivom Profhilo. Riječ je, tvrdi liječnica, o 3 u 1 proizvodu koji licu daje učinak zatezanja, dubinske hidratacije i prirodne elastičnosti.

U dermatološko-estetskim krugovima ovaj je tretman postao sinonim za „manje je više“ pristup, jer se – umjesto na promjenu u fizionomiji lica – fokusira na zaglađivanje kože, prirodni plump efekt, smanjenje vidljivosti ožiljaka i postizanje dugotrajne svježine i blistavosti. A takav bi nam tretman svima dobro došao, zar ne?

Izraženi umor kože i dojam iscrpljenosti

Liječnica je primijetila kako je pacijentica idealan kandidat upravo za tretman Profhilom.

„Gospođa nema preveliki pad tonusa kože, ima vrlo dobru koštanu strukturu i dovoljno veliku bizigomatičnu udaljenost – razmak između jagodica na obrazima, a ne primjećujem niti velik pad tonusa mišića niti značajan pad masnog tkiva, pa njenom licu nije potrebno značajno remodeliranje strukture. Ono što je vidljivo na njenom licu je svakako izraženi umor kože, umoran izraz lica i bitno smanjen elasticitet kože, a upravo je to čini idealnim kandidatom za ovaj tretman“, objašnjava dr. Rezaković.

Umorno lice, dodaje dr. Rezaković, posljedica je nedostatka vlage i kolagena, što rezultira padom tonusa i pojačava dojam umora i „ispijenosti“. Iako se topikalnom njegom danas može napraviti mnogo, posebno u smislu prevencije, kreme i serumi ipak ne mogu toliko dubinski nahraniti sve slojeve kože i tkiva. To je moguće jedino direktnim dopremanjem hijaluronske kiseline u prostor između stanica, a upravo takav učinak ima Profhilo – njegova je svrha poboljšati kvalitetu tkiva i remodelirati strukturu kože, kako bi ona prirodno postala elastičnija, mekša i blistavija.

Tehnika aplikacije utječe na rezultat – kako do najsnažnijeg efekta rehidratacije i liftinga?

Ovaj se tretman, tvrdi dermatologinja, može izvrsno kombinirati s filerima, jer će osvježiti i zagladiti cijelo lice, nakon čega se filerima mogu dodatno naglasiti ili „ispeglati“ ciljane regije. No, Profhilo je izvrsno rješenje i za one dame koje nisu sklone aplikaciji filera, kao i onima koje su ranije aplicirale filere, a sada žele dodatno potaknuti sjaj kože, hidrataciju i elasticitet koji sami fileri ne mogu postići.

„Ovaj je tretman zaista različit od filera i skinboostera koje nalazimo na tržištu, jer djeluje direktno na stvaranje kolagena i elastina. Taj nam je proces iznimno važan kod osoba koje imaju i gubitak volumena u licu, ali i gubitak elasticiteta same kože te im je potreba rehidratacija čitavog lica“, objašnjava dr. Rezaković.

Glavni „podizači lica“

Stručnjakinja za dermatologiju Specijalne bolnice AGRAM nam je objasnila i kolika je zapravo uloga različitih tehnika aplikacije. Profhilo je proizvod koji je i u ovom segmentu specifičan, jer ga prati koncept aplikacije u 5 točno određenih točaka na licu kojima se postiže podizanje čitavog lica. „Ipak, to nikako nije jedini način na koji ga možemo aplicirati“, tvrdi dermatologinja, dodajući kako se kod 50-godišnje pacijentice odlučila na tehniku aplikacije u više točaka po čitavom licu.

Kombinirajući aplikaciju kanilom na području periorbitalne regije, nazolabijalnih bora i preparotidne regije, koje doktorica naziva glavnim „podizačima lica“ i aplikaciju bolus tehnikom (u obliku papulica) u periorbitalnoj regiji – čitavo je lice rehidrirano, zaglađeno i vidno osvježeno, a pravi će se rezultat tek vidjeti kroz nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci.

Sitne bore i namreškana kože zahtijevaju preciznost – ovaj će ih postupak potpuno zagladiti

Osim zaglađivanja površine lice i prirodnog „plump“ efekta, Profhilo pokazuje izvrsne rezultate i u popravljanju teksture kože, manjih ožiljaka i sitnih neravnina, pa čak i „barcode“ bora iznad usana, gdje bi aplikacija standardnih filera dovela do prevelikog navlačenja vode i neprirodnog izgleda. Sitne, namreškane bore se najčešće javljaju i u regiji oko očiju – a s istim se problemom susreće i današnja pacijentica, a Profhilo zadaću zaglađivanja i nježnog liftinga obavlja besprijekorno.

„Zbog vrlo tanke kože, ove sitne bore ne možemo izbrisati filerima, jer ih ne možemo aplicirati dovoljno plitko kako bi rezultat ostao prirodan. Ovaj je tretman savršen za problem solarne elastoze – gubitka kolagenskih vlakana i potpore kože uzrokovanih solarnim oštećenjem, jer dubinski hrani i potiče prirodno zatezanje čak i na mjestima koja filerima ne možemo pomladiti“; ističe liječnica.

Mnoge pacijentice na tretman dolaze i kako bi smanjile vidljivost atrofičnih, udubljenih ožiljaka, bilo da je riječ o postoperativnim ožiljcima ili onima nastalih zbog akni –  pritom je ponovno ključ u ispravnoj tehnici aplikacije. Kod tretiranja ožiljaka, dr. Rezaković Profhilo aplicira ‘dual plane’ tehnikom – kanilom ispod samog defekta te iglom u samu udubinu, što se pokazalo kao izvrsno rješenje.

Naposljetku, kako bi dojam svježine i revitaliziranosti lica bio potpun, liječnica je odlučila pacijentici lagano osvježiti usne i područje oko usana Aliaxin Lips Volume filerom, kako bi odraz u ogledalu odgovarao mladenačkom duhu njene pacijentice.

Pročitajte još i ...