Hrvatski virtuoz s filerima: pogledajte ovaj makeover…

Dok djevojke u dvadesetima i ranim tridesetima estetskog kirurga uglavnom posjećuju kako bi povećale usne, grudi ili sredile problematičan ten, u četrdesetima je ženama najveći problem – umoran izgled.

“Za njega je odgovorno mnogo faktora: oni vanjski, koji uključuju nezdrave životne navike, premalo sna i općenito prebrz životni tempo, te oni unutarnji – koji osim genskog nasljeđa podrazumijevaju i propadanje kolagena i elastina, opuštanje kože, manjak volumena, duboke bore, izražene podočnjake, gubitak definicije čeljusti”, otkriva prim. dr. sc. Zoran Veir, spec. kirurgije i subspec. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije.

Ključni problem četrdesetogodišnjakinja

Premda su im rezultati često odlični, tretmani za osvježavanje kože u ovom periodu života brojnim ženama naprosto nisu dovoljni. S istim se problemom suočila i 41-godišnja Zinka, koja je u Polikliniku Veir došla upravo zbog umornog izgleda.

Prim. dr. sc. Zoran Veir

Za njega su u ovom slučaju bili odgovorni podočnjaci, izražene nazolabijalne bore te bore u regiji glabele (između obrva), a premda je punoćom usana bila zadovoljna, mučila ju je njihova dehidriranost i „ispucali“ izgled.

Full face approach

Također, nije bila zadovoljna nosom koji je već operirala, no novi joj se oblik nije svidio. Kako bi licu pacijentice vratio mladolikost i svježinu, dr. Zoran Veir odlučio se za full face approach, dakle cjelovit pristup remodeliranju lica.

Bore između obrva ublažio je botoksom, no ključan izazov bili su podočnjaci u obliku „vrećica“ – degenerativne promjene nastale zbog „spuštanja“ lica ili nakupljanja masnog tkiva uzrokovanog starenjem.

Premda se to često rješava kirurški (odstranjivanjem masnog tkiva), dr. Veir se ovaj put odlučio za manje invazivnu tehniku i „izravnao“ područje ispod oka apliciranjem inovativnih LG Yvoire filera male gustoće (1 ml ispod svakog oka), nakon čega su podočnjaci postali mnogo manje vidljivi. Bitno je naglasiti da fileri ovog renomiranog korejskog brenda sadržavaju i lidokain pa je bol pri postupku maksimalno ublažena.

Raspodjela volumena po ključnim točkama

Posljedice spuštanja tkiva bile su očite i u središnjoj regiji lica, gdje su uzrokovale izražene nazolabijalne bore. Kako bi se one ublažile, trebalo je podignuti obraze, što je učinjeno apliciranjem filera u područje blizu nosnih krila.

Da bi se, naime, konture lica „učvrstile“, potrebno je vratiti volumen strateškim mjestima, a to su svakako jagodice, ali i sljepoočna regija, u koje je apliciran Yvoire Classic, hijaluronski filer srednje gustoće. Premda je ovdje utrošeno čak 2 ml filera, to nije utjecalo na oblik sljepoočnica već jedino na vidljiv lifting učinak.  

Trokut ljepote

U donjoj trećini lica trebalo je poraditi na „jawlineu“, liniji čeljusti čije je opuštanje jedna od posljedica starenja lica koje ženama obično najviše smetaju – jer „nagrizaju“ takozvani trokut ljepote koji karakteriziraju visoke jagodice, lice u obliku slova V i – definirana čeljust. Danas se to rješava „tekućim faceliftingom“ u nekoliko minuta: dr. Veir je koristio Yvoire Contour, filer velike gustoće koji se aplicira u dublje strukture tkiva.

“Nos je, zapravo, bio najveći izazov jer je, osim izgleda, trebalo korigirati i funkciju. Pacijentica je, naime, otežano disala jer joj je u prethodnoj operaciji drastično sužena valvula (najuži dio nosne šupljine), što je poremetilo protok zraka”, istaknuo je naš sugovornik. Apliciranjem 1 ml filera u vršak nosa taj je problem riješen, a novi je mililitar utrošen za korekciju depresije hrpta nosa pa je i s aspekta estetike postignut vrlo zadovoljavajući efekt.

Cijena makeovera

Kako bi ova preobrazba – tijekom koje je utrošeno oko 8 ml filera, što stoji od 15.000 do 20.000 kuna – bila potpuna, usne su diskretno popunjene filerom čija je namjena prije svega hidratacija, a struktura kože dodatno je poboljšana mezoterapijskim koktelom aktivnih sastojaka prilagođenih stanju tena pacijentice.

Rezultati ovog pomlađujućeg tretmana trebali bi potrajati do dvije godine, no i to je individualno: duljina učinka ovisi o lifestyleu, njegujućim navikama, hormonima... A kako bi se održavali, idealno je napraviti tri do četiri mezoterapijska tretmana godišnje.

“Pacijentice me često pitaju hoće li im nakon godinu-dvije trebati jednaka količina filera, no za održavanje su sasvim dovoljna 3-4 mililitra”, otkrio nam je na kraju dr. Zoran Veir.

Pročitajte još i ...