ESTETICA DEMIK 2019: VIŠE OD 300 LIJEČNIKA POSJETILO BESPLATNI STRUČNI SKUP O ESTETSKIM ANTI-AGE METODAMA

Mogućnost poboljšanja izgleda sve više postaje dio svijesti svih generacija. Odlični rezultati estetske medicine dobivaju sve značajniju ulogu u poboljšanju kvalitete života i samopouzdanja.

Zato je naš portal Estetica.hr – koji piše o temama estetske medicine, kirurgije i kozmetologije – u petak 8. i subotu 9. 11. u kongresnom centru City Plaza Zagreb organizirao stručni skup o primjeni novih tehnologija i metoda poput botoxa, dermalnih filera, lasera i ultrazvuka koji revolucionarno mijenjaju broj indikacija i postupaka za pomlađivanje i uljepšavanje u odnosu na operacijske metode.

Brzo izvođenje, dobra podnošljivost zahvata bez potrebe za oporavkom te trenutno vidljiv učinak osigurali su iznimnu popularnost nekirurških, minimalno invazivnih metoda, tako da nije čudo da je među liječnicima koji se bave estetskom medicinom ovaj stručni skup izazvao veliki interes.

Prvi dan: Fileri – iskustva iz prve ruke

Slučajevi iz hrvatskih poliklinika

Renomirani hrvatski liječnici i gosti našli su se u ulozi predavača i panelista, a tijekom dva dana predavanja posjetitelji su dobili sve informacije u vezi s tim zašto koristiti određene medicinske proizvode.

Dr. med. dent. Diana Plazonić

Prvi dan kongresa dobili su i najdetaljniji uvid u temu fileri i punjači: izlaganja su popraćena filmovima koji prikazuju slučajeve iz hrvatskih poliklinika, a mogli su čuti i što su o brendovima filera rekli najpoznatiji hrvatski i regionalni liječnici koji se bave estetskom medicinom: dr. med. Tomica Bagatin, spec. maksilofacijalne i subspec. plastične kirurgije glave i vrata,  dr. med. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije, dr. sc. Ivana Nola, dr. med. spec. dermatovenerologije, dr. med. Josip Lovrić, spec. opće kirurgije, prim. dr. sc. Zoran Veir, dr. med., spec. kirurgije i subspec. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, prim. mr. sc. Ljubiša M. Grujić, dr. med., spec. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, dr. med. Jeannette Gjurić, spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine, tradicionalne kineske medicine te anti-aging i estetske medicine, dr. med. dent. Diana Plazonić i dr. med. Josip Zekić, specijalizant dermatovenerologije.

Moderatori su bili dr. sc. Mladen Duduković, dr. med., spec. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, i dr. sc. Željana Bolanča, dr. med. spec. dermatovenerologije.

Drugi dan: Ostali medicinski proizvodi u službi estetike

Slučajevi iz hrvatskih poliklinika dokumentirani videima

Drugi se dan obrađivala tema medicinskih uređaja s područja estetike koji daju senzacionalne rezultate.

Zašto su baš njih odabrali hrvatski liječnici, objasnili su dr. med. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije, dr. med. Dinko Kaliterna, spec. dermatovenerologije, dr. med. Laura Kustura, dr. med. Martina Šarec Ivelj, spec. opće kirurgije i subspec. plastične kirurgije i dr. med. Josip Zekić, specijalizant dermatovenerologije.

O novim preparatima i medicinskim proizvodima govorili su dr. sc. Željana Bolanča, dr. med. spec. dermatovenerologije, dr. med. Tanja Vrčić, spec. dermatovenerologije, dr. med. Jelena Jakić, spec. dermatovenerologije, dr. med. Josip Zekić, specijalizant dermatovenerologije, Carole Foussé, osnivačica i CEO Laboratorija D’Anjou, prof. biologije i kemije Jelena Batić i Kristina Ukalović, menadžer u zdravstvu, licencirani edukator, kozmetolog i profesor.

Iskustva vrhunskih stručnjaka

Na kongresu su predstavljeni i implantati s najmanje rizika – liječnici su imali priliku poslušati i predavanje vrsnog prof. dr. sc. Davora Mijatovića o novoj generaciji implantata za povećanje grudi brenda Motiva.

Prof. dr. sc. Davor Mijatović govorio je o implantatima brenda Motiva, koji se smatraju najsigurnijima na tržištu

Jedan od vrhunskih stručnjaka, prof. dr. sc. Mislav Gjurić, dr. med., otorinolaringolog i plastični kirurg glave i vrata, održao je predavanje o najnovijem uređaju za liposukciju Vibrasat Pro, a dr. med. Hrvoje Reil, spec. medicine rada i sporta, govorio je o pripremi kože za estetske tretmane.

Tema predavanja prof. dr. sc. Mislava Gjurića bio je VIBRASAT PRO – novi uređaj za liposukciju
Dr. Hrvoje Reil govorio je o pripremi kože prije i nakon estetskih i kirurških zahvata

Cilj ovog stručnog skupa bio je promicanje kvalitetnog edukativnog sadržaja, proizvoda i usluga, zbog čega je ulaz na ovaj kongres bio besplatan, ali dopušten isključivo doktorima medicine ili stomatologije.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Pročitajte još i ...