Estetica Premium: Najbolju kozmetiku odabiru renomirani hrvatski dermatolozi

S obzirom na to da se portal Estetica.hr, osim estetskom medicinom i kirurgijom, vrlo pomno bavi i proučavanjem kozmetološke scene, uvijek nas negdje zaskoči pitanje – koji je proizvod u nekom području zaista najbolji? Jer premda se ionako bavimo samo vrhunskim brendovima, zahtjevi kupaca vrlo su sofisticirani i iz dana u dan – sve veći.

Emily DiDonato has posted a photo on Instagram with the following remarks: It’s PJs all day weather Twitter, 2018-11-14 10:52:31. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 396025522, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Stoga u suradnji s renomiranim hrvatskim dermatolozima već drugu godinu zaredom – kroz vrlo uspješan projekt ESTETICA PREMIUM PRODUCT – pokušavamo pronaći najbolje kozmetičke preparate, svjesni da u ovom natjecanju odlučuju nijanse.

Kako bi ocjenjivanje bilo nepristrano i nadasve profesionalno, u žiri smo pozvali renomirane hrvatske dermatologe: dr. sc. Željanu Bolanču, dr. sc. Ivanu Nola, dr. Neviju Delalle, prim. dr. Sanju Poduje, dr. Janea Basarovskog, dr. Jelenu Meštrović Štefekov, dr. Jolandu Kanižaj Rajković, dr. Jelenu Jakić, dr. Saidu Rezaković te dr. Zrinku Stanić Žgombić.

Dva mjeseca testiranja

Kao i prošle godine, i 2020. članovi ocjenjivačkog tima stavljeni su pred naizgled glamurozan, ali zapravo vrlo zahtjevan zadatak: proučiti formule, tijekom dva mjeseca isprobavati nominirane proizvode i na kraju odabrati najbolje od najboljih.

I tako pomoći čitateljima da u nepreglednom moru inovativnih kozmetičkih proizvoda – koji obećavaju popuniti bore, posvijetliti hiperpigmentacije, riješiti problem akni, prekomjernog lučenja sebuma i slično – suze svoj izbor na nekoliko najučinkovitijih.

Kako odlučiti kojem proizvodu pružiti priliku? Naše je mišljenje da su dermatolozi – liječnici kojima je ljepota kože posao i strast – stručnjaci koji na to pitanje mogu dati najcjelovitiji odgovor. I to ne kroz prizmu atraktivnosti brenda, marketinških aktivnosti ili cijena, već isključivo s obzirom na kvalitetu sastojaka i ostvareni učinak.

Visoki kriteriji i objektivno ocjenjivanje

Proizvode smo razvrstali u nekoliko kategorija kako bi se svaki uspoređivao isključivo s ekvivalentnim konkurentima ostalih prestižnih brendova, a tijekom siječnja i veljače testirat će ih naš ocjenjivački tim.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Balmain Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Serbian model Mina Cvetkovic (L) and Russian model Sasha Luss (R). ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 263355977, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Stručni žiri svaki će od prijavljenih proizvoda ocijeniti na temelju subjektivnog dojma, rezultata koje primijeti tijekom korištenja te kvalitete sastojaka i formula, a veliku ulogu u konačnoj ocjeni imat će i povratne informacije klijenata i pacijenata. U odabiru najboljih proizvoda njihovo dugogodišnje iskustvo i posvećen pristup jamče nepristrano glasanje, koje je u ovakvoj vrsti natjecanja ključno.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Balmain Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. American model Lily Aldridge. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 263356544, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Čiji će glas presuditi, to ne možemo znati, no vrijeme je da vam predstavimo prestižnu listu članova žirija drugog izdanja beauty natjecanja ESTETICA PREMIUM PRODUCT.

Dr. sc. Željana Bolanča

Spec. dermatovenerologije iz zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice, zaposlena i u Poliklinici Milojević, redovito se nalazi na listama omiljenih hrvatskih dermatologinja.

Osim u Zagrebu, o estetskoj medicinu educirala se u Londonu, Parizu, Toulouseu i Sofiji. Dopredsjednica je Hrvatskog društva za estetsku medicinu HLZ-a, Tajnica Ogranka Zagreb Hrvatskog dermatovenerološkog društva, kao i udruge Zdravi pod suncem te članica brojnih europskih dermatoloških udruženja.

U svom poslu kao najdraže izdvaja tretmane za poboljšanje kvalitete kože koji kombiniraju neinvazivne zahvate i vrhunske aktivne sastojke.

Dr. sc. Ivana Nola

Ova poznata zagrebačka specijalistica dermatovenerologije vlasnica je Dermatologije Nola i omiljena liječnica brojnih žena s domaće celebrity scene.

Među kolegama je poznata po profesionalnosti, a pacijenti je vole zbog posvećenosti i srdačnosti. Specijalnost su joj suptilni i neinvazivni tretmani pomlađivanja, poput mezoterapije, PRP-a i kemijskih pilinga, a posvećena je i problemima ispadanja kose.

Dr. Nevia Delalle

Sljedeća članica žirija poznata je i u inozemnim medicinskim krugovima: ova specijalistica dermatovenerologije završila je i internacionalnu specijalizaciju iz anti-ageing medicine u Parizu, Monte Carlu, Bruxellesu, Pragu i Barceloni, a osim znanja na dva poslijediplomska studija, stekla je i internacionalnu edukaciju s područja korektivne i estetske dermatologije, što je postala njezina najveća strast u svakodnevnom radu s pacijentima u njezinoj Poliklinici Dermalife.

Dr. Jane Basarovski

Jedini muški član žirija specijalist je dermatovenerologije s bogatim međunarodnim iskustvom. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Skoplju i postdiplomskog studija u Milanu nastavio se usavršavati na brojnim inozemnim edukacijama, a često sudjeluje i na medicinskim kongresima u svim većim europskim gradovima.

Osim liječenja dermatoveneroloških bolesti, specijalist je i za pomlađivanje botoksom, filerima, mezoterapijom i microneedlingom u zagrebačkoj Poliklinici AVIVA.

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković

Sljedeća na listi je specijalistica dermatovenerologije iz Poliklinike Bagatin, izvrsna poznavateljica laserske tehnologije i vrhunska stručnjakinja kada je riječ o laserskim tretmanima. Tijekom svog rada sudjelovala je na brojnim domaćim i svjetskim kongresima te hands-on radionicama renomiranih svjetskih trenera s područja anti-age medicine, primjene lasera u estetskoj medicine te dermalnih filera.

Kontinuirano se educira kao dio tima Poliklinike Bagatin, Allergan Medical Institute te Merz Institute of Advanced Aesthetics. Dermatovenerologiju je specijalizirala u Klinici za dermatovenerologiju KBC-a Zagreb, a završila je i stručni poslijediplomski studij.

Prim. dr. Sanja Poduje

Svoj glas za najbolje proizvode dat će i prim. dr. Sanja Poduje, specijalistica dermatovenerologije u Klinici za dermatovenerologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu te Poliklinici UniMedicCentar. Ova članica Hrvatskog društva za dermatovenerologiju i Hrvatskog društva za onkologiju svakodnevno se bavi dermatološkom kirurgijom i medicinskom kozmetologijom.

U području dermatologije posebice se istaknula zbog dugogodišnjeg iskustva u laserskoj terapiji kožnih bolesti, kirurgiji različitih promjena kože te primjeni suvremenih metoda pomlađivanja poput mezoterapije, pilinga i filera, ali i primjeni fototerapije kod kroničnih oštećenja kože.

Dr. Jelena Jakić

U odabiru pobjednika sudjelovat će i specijalistica dermatovenerologije i vlasnica Poliklinike dr. Jelena Jakić, koja se tijekom specijalizacije u zagrebačkoj Klinici za kožne i spolne bolesti posebno bavila dermatokirurgijom, uz koju se, priznaje, rodila i ljubav za estetsku dermatologiju.

Završila je i brojne edukacije s područja anti-ageinga te postala službeni edukator za brojne neinvazivne tretmane poput hijaluronskih filera, PRP tretmana i pilinga.

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

Iskusna specijalistica dermatologije iz zagrebačke Poliklinike Šlaj-Anić doktorantica je poslijediplomskog studija Stomatološkog fakulteta u Zagrebu te autorica nekolicine znanstvenih i stručnih radova.

Uz dva poslijediplomska studija te edukacije s područja dermatoskopije na Klinici u Grazu, pohađala je i brojne internacionalne radionice (Pariz, Monte Carlo, Barcelona) s područja korektivno-estetske dermatologije (mezoterapija, pilinzi, karboksiterapija, PRGF, fileri). Dugogodišnje iskustvo prometnulo ju je u jednu od najcjenjenijih liječnica kada je estetska dermatologija u pitanju.

Dr. Saida Rezaković

Ova specijalistica dermatovenerologije od 2015. radi u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici AGRAM. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju KBC-a Zagreb. Dodatno se educirala u području suvremenih metoda pomlađivanja kože, dermatoskopije, evaluacije pigmentnih lezija te dermatokirurgije.

Završila je poslijediplomski studij MBA, kao predavač sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i edukacijskim tečajevima te programima trajnog usavršavanja. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova te kongresnih priopćenja.
Članica je Hrvatskog dermatovenerološkog društva, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske liječničke komore.

Dr. Zrinka Stanić Žgombić

Ova specijalistica dermatovenerologije, vlasnica dermatološke ordinacije Dr. Stanić iz Rijeke, još u vrijeme specijalizacije u KBC-u Rijeka počela se dodatno educirati u području estetske medicine i dermatokirurgije.

Nakon završene specijalizacije i dva poslijediplomska studija, kontinuirano se usavršava na svjetskim kongresima, tečajevima i workshopovima od kojih ističe ECAMS, ali i u svjetski poznatim estetskim centrima Pariza, Londona i New Yorka. Osim ljubavi prema dermatovenerologiji, posvećena je najnovijim tehnologijama iz estetske medicine u svrhu korekcije izgleda i pomlađivanja kože.

Pročitajte još i ...