Estetica Premium: Najbolje proizvode odabiru poznati hrvatski dermatolozi

Kao jedini hrvatski portal za estetsku medicinu, kirurgiju i kozmetologiju, Estetica.hr u suradnji s priznatim hrvatskim dermatolozima organizira ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2019.

U stalnom je fokusu nas, ali i naših čitateljica, pronaći proizvode koji zaista djeluju – „čarobne štapiće“ za svaki od naših problema. Na tržištu se nalaze tisuće proizvoda namijenjenih za svaki mogući problem kože lica, uključujući i neminovne znakove starenja.

Odlučuju nijanse: Pronaći najbolje od najboljih

Popunjavanje bora, posvjetljivanje mrlja, vraćanje punoće koži, aktiviranje prirodne regeneracije – gotovo da ne postoji tip, stanje ili problem kože koji inovativne, napredne kozmetičke formule ne obećavaju riješiti.

Kome na kraju vjerovati, kako se odlučiti kojem proizvodu pružiti šansu i kako uopće garantirati učinkovitost sastojaka? Naše je mišljenje da su upravo liječnici, dermatolozi, jedini koji na takva pitanja mogu pružiti odgovore jer oni proizvode ne gledaju kroz prizmu branda, marketinga ili cijene, već isključivo kroz kvalitetu sastojaka i ostvareni učinak na koži. Kako bismo otkrili crème de la crème dermatološke kozmetike i saznali koji su to proizvodi najbolji od najboljih, o pobjednicima ESTETICA PREMIUM PRODUCT kategorija glasat će isključivo dermatolozipredani liječnici čija je strast, ali i poziv – ljepota i zdravlje kože.

6 kategorija za 6 glavnih funkcija

Dermatolozi će tako tijekom prosinca, siječnja i veljače  testirati sve prijavljene proizvode, izlagati ih oštrim vremenskim uvjetima i staviti na ultimativni test – zabilježiti učinkovitost svake pojedine formule. Svi nominirani proizvodi dokazano su izvrsni proizvodi i zaista se razlikuju u nijansama, a upravo će ta nijansa odlučiti koji je od njih najbolji.

Izbor će se odvijati u šest kategorija, osmišljenih po specifičnim funkcijama proizvoda, kako bi se svaki od proizvoda u izboru natjecao isključivo protiv ekvivalentnih konkurenata drugih prestižnih brandova.

Prva kategorija nosi naziv Inovativni Proizvodi, a u njoj će se natjecati proizvodi u potkategorijama Maska za lice, Serum za lice, Booster za lice, Najbolji proizvod s inovativnim sastojcima te Najbolji proizvod za uklanjanje makeupa.

S obzirom na najveći fokus beauty industrije – sprječavanje preranog starenja kože, sljedeća kategorija nosi naziv Anti-age njega, a u njoj se prijavljeni mogu natjecati kao Najbolji proizvod za njegu lica u 30-ima i 40-ima, Najbolji proizvod za njegu lica u 50-ima i 60-ima ili pak kao Najbolji proizvod za njegu lica sa zaštitnim faktorom.

Za specifične probleme kože, kojima je potrebno posvetiti mnogo više vremena i pažnje, našla se kategorija naziva Problematična koža, a u njoj se biraju Najbolji proizvod u borbi protiv hiperpigmentacija i Najbolji proizvod u borbi protiv akni.

Mixed citrus fruit. Lemon Lime and Orange, Image: 323445807, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Kad su sastojci u pitanju, njima je posvećena čitava kategorija pod nazivom Najbolji sastojci u proizvodima, a u njoj se prijavljeni mogu prijaviti u tri potkategorije – Najbolji proizvod s hijaluronskom kiselinom, Najbolji proizvod s retinolom te Najbolji proizvod s vitaminom C.

Da ženska ljepota nije potpuna bez zdrave, bujne i sjajne kose, nije potrebno niti napominjati, a sljedeća je kategorija natječaja posvećena upravo kosi te nosi naziv Najbolji proizvod protiv ispadanja kose.

Iako zdravlje i ljepota kože počivaju na kvalitetnoj njezi, nikako ne smijemo zaboraviti na makeup – kvalitetna podloga jedan je od glavnih recepata za ujednačen i svjež ten. Iz tog se razloga u ESTETICA PREMIUM PRODUCT projektu našla i kategorija posvećena Dekorativnoj kozmetici, a u njoj će dermatolozi birati Najbolju kremu u boji s njegujućim učinkom, Najbolji tekući puder s visokom moći prekrivanja, Najbolji primer za postojanost makeupa te Najbolji mineralni puder.

Sve nominirane proizvode u pojedinim kategorijama možete pronaći OVDJE.

Helena Christensen has posted a photo on Instagram with the following remarks: With my OGs again ???? @harryjoshhair @hungvanngo Twitter, 2018-05-02 10:23:45. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 370347604, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Čiji glas će odlučiti?

Stručni žiri svaki će od prijavljenih proizvoda ocijeniti na temelju subjektivnog dojma, rezultata koje primijeti tijekom korištenja te kvalitete sastojaka, a veliku ulogu u konačnoj ocjeni imat će i povratne informacije koje dobiju od klijenata i pacijenata.

U odabiru najboljih proizvoda iz svake kategorije sudjeluju eminentni hrvatski dermatolozi, čije dugogodišnje iskustvo i posvećen pristup jamče nepristrano glasanje, koje je u ovakvoj vrsti natječaja ključno.

Na prestižnoj listi članova žirija prvog ESTETICA PREMIUM PRODUCT natječaja nalaze se renomirani dermatolozi:

Ova članica žirija dobro nam je poznata – dr. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije, KBC Sestre milosrdnice i iz Poliklinike Milojević redovito se nalazi na listama omiljenih hrvatskih dermatologinja.

dr. Željana Bolanča

Osim u Zagrebu, o estetskoj medicinu educirala se u Londonu, Parizu, Toulouseu i Sofiji, a dopredsjednica je i Hrvatskog društva za estetiku lica HLZ-a, tajnica Ogranka Zagreb Hrvatskog dermatovenerološkog društva, HLZ-a, tajnica udruge „Zdravi pod suncem“ te članica brojnih europskih dermatoloških udruženja. U svom poslu kao najdraže izdvaja tretmane za poboljšanje kvalitete kože koji kombiniraju neinvazivne zahvate i vrhunske aktivne sastojke.

Dr. Ivana Nola, spec. dermatovenerologije, jedna od omiljenih dermatologinja poznatih dama i vlasnica Dermatologije Nola.

dr. Ivana Nola

Među kolegama poznata po profesionalnosti, a od pacijentica obožavana zbog posvećenosti i srdačnosti, ova renomirana dermatologinja obožava suptilne i neinvazivne tretmane pomlađivanja, poput mezoterapije, PRP-a i kemijskih pilinga.

Sljedeća članica žirija poznata je i u inozemnim medicinskim krugovima – dr. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije, specijalizirala je i internacionalnu specijalizaciju iz Anti-ageing medicine u Parizu, Monte Carlu, Bruxellesu, Pragu i Barceloni.

dr. Nevia Delalle

Osim dva poslijediplomska studija, stekla je i internacionalnu edukaciju iz područja korektivne i estetske dermatologije, koje su postale njena najveća strast u svakodnevnom radu s pacijentima u Poliklinici Dermalife.

Jedini muški član žirija je dr. Jane Basarovski, spec. dermatovenerologije s bogatim međunarodnim iskustvom. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Skopju i postdiplomskog studija u Milanu, nastavio je usavršavanje na brojnim inozemnim edukacijama iz područja dermatologije, a kontinuiranu edukaciju stječe na kongresima u svim većim europskim gradovima.

dr. Jane Basarovski

Osim liječenja dermatoveneroloških bolesti, specijalist je i za pomlađivanje botoxom, fillerima, mezoterapijom i microneedlingom u zagrebačkoj Poliklinici AVIVA.

Sljedeća na listi je dr. Jolanda Kanižaj Rajković, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Bagatin, izvrsna poznavateljica laserske tehnologije i vrhunska stručnjakinja kada je riječ o laserskim tretmanima. Tijekom svog rada sudjelovala je na brojnim domaćim i svjetskim kongresima te hands-on radionicama renomiranih svjetskih trenera iz područja anti-age medicine, primjene lasera u estetskoj medicine te dermalnih filera.

dr. Jolanda Kanižaj Rajković

Kontinuirano se educira kao dio edukacijskog tima Poliklinike Bagatin, Allergan Medical Institute i Merz Institute of Advanced Aesthetics. Dermatovenerologiju je specijalizirala u Klinici za dermatovenerologiju KBC Zagreb tijekom koje je završila i stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije.

Svoj glas za najbolje proizvode dat će i prim. Sanja Poduje, dr. med, specijalist dermatovenerolog u Klinici za dermatovenerologiju KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu te u Poliklinici UniMedicCentar. Ova članica Hrvatskog društva za dermatovenerologiju i Hrvatskog društva za onkologiju svakodnevno se bavi dermatološkom kirurgijom i medicinskom kozmetologijom.

prim. Sanja Poduje

U istaknutu dermatologinju prometnulo ju je dugogodišnje iskustvo u laserskoj terapiji kožnih bolesti, kirurgiji različitih promjena kože te primjeni suvremenih metoda pomlađivanja kože poput mezoterapije, pilinga i filera, ali i primjeni fototerapije kod kroničnih oštećenja kože.

U odabiru pobjednika sudjelovat će i dr. Jelena Jakić, spec. dermatovenerologije i vlasnica Poliklinike dr. Jelena Jakić, koja se tijekom specijalizacije u zagrebačkoj Klinici za kožne i spolne bolesti posebno bavila dermatokirurgijom, uz koju se, priznaje, rodila i ljubav za estetsku dermatologiju.

dr. jakic
dr. Jelena Jakić

Završila je i brojne edukacije iz područja anti-ageinga te je postala službeni edukator za brojne neinvazivne tretmane poput hijaluronskih filera, PRP tretmana i pilinga.

Posljednja, ali nikako manje važna članica žirija je dr. Jelena Meštrović Štefekov, spec. dermatovenerologije, iskusna specijalistica dermatologije iz zagrebačke Poliklinike Šlaj-Anić, doktoranda na poslijediplomskom studiju Stomatološkog fakulteta u Zagrebu te autorica nekolicine znanstvenih i stručnih radova.

dr. Jelena Meštrović Štefekov

Uz dva poslijediplomska studija, edukacije iz područja dermatoskopije na Klinici u Grazu, pohađala je brojne internacionalne radionice (Pariz, Monte Carlo, Barcelona) iz područja korektivno-estetske dermatologije (mezoterapija, pilinzi, karboksiterapija, PRGF, fileri), a dugogodišnjim se iskustvom prometnula u jednu od najcjenjenijih liječnica kada je estetska dermatologija u pitanju.

Naslovna fotografija snimljena je u prostoru Mashrooma (Medvedgradska 10, Zagreb).

Pročitajte još i ...