Prorijeđena kosa koja ne prestaje ispadati – donosimo proizvode koji će vratiti volumen kosi u samo nekoliko tjedana

Nije samo čvrsta, besprijekorna koža simbol mladolikosti – na samom se vrhu najpoželjnijih ženskih atributa nalazi i zdrava, bujna, sjajna i čvrsta kosa prepuna prirodnog volumena.

Amal Clooney at the Premiere of Paramount Pictures' "Suburbicon" held at the Regency Village Theater in Westwood, CA, October 22, 2017., Image: 353715074, License: Rights-managed, Restrictions: NO ITALY, GERMANY, BENELUX, USA or AUSTRALIA- Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa entertainment

Gotovo se svaka žena u nekom periodu susrela s pojačanim opadanjem kose, no ako je riječ o kratkotrajnom, sezonskom ispadanju, razloga za brigu najčešće nema, jer baš poput svih stanica u tijelu, i kosa ima životni ciklus – rast, regresija i ispadanje.

Broj vlasi vidno se smanjuje

Naše vlasište sadrži otprilike 100 tisuća folikula u čijem se dnu nalazi kolagena ovojnica i potrebne tvari za rast kose, a između dva životna ciklusa, kosa je u fazi mirovanja. Što dulje traje razdoblje mirovanja, to će veći broj folikula proći kroz latentnu fazu, a broj vlasi na glavi vidljivo će se smanjiti.

U svakom trenu, na našem vlasištu iz folikula rastu nove vlasi, a stare opadaju, pri čemu tek pojačano ispadanje kose predstavlja problem – 50-ak vlasi dnevno na češlju nisu razlog za uzbunu.

Ipak, nađete li ujutro mnoštvo dlaka na jastuku nakon buđenja ili vam ostaje veći broj vlasi na prstima kad prođete njima kroz kosu, vrijeme je da nešto poduzmete. Vrlo čest uzrok pojačanog ispadanja kose je i trakcijska alopecija, koja nastaje kao posljedica izvlačenja vlasi pod utjecajem prečvrste punđe ili repa, a najčešće se javlja u području zalistaka.

Značajna razlika u nekoliko tjedana

Osim neadekvatnih frizura, samo neki od uzroka pojačanog ispadanja kose su i hormonalni disbalans, stres i neuravnotežena prehrana, no pravilnom njegom i održavanjem sve je ove probleme moguće staviti pod kontrolu. Dugotrajan problem pretjeranog ispadanja kose neće nestati preko noći, no kroz nekoliko biste tjedana mogli vidjeti značajnu razliku.

Kako bi otkrio zaista najbolje od najboljih, portal Estetica.hr u suradnji s uvaženim hrvatskim dermatolozima organizirao je natječaj ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2019, a u 6 kategorija i 18 potkategorija natječe se nekoliko desetaka vrhunskih proizvoda.

O pobjednicima kategorija odluku će donijeti dermatolozi, a sve do svečanog proglašenja pobjednika 21. veljače, predstavljamo sve nominirane proizvode. Jedna od kategorija ESTETICA PREMIUM PRODUCT natječaja posvećena je upravo kosi, a danas vam predstavljamo nominirane proizvode u kategoriji Najbolji proizvod protiv ispadanja kose.

ThymuSkin® Classic Shampoo

Thymuskin® je sustav međusobno usklađenih preparata za njegu kose i vlasišta koji zaustavljaju ispadanje kose te aktiviraju njen ponovni rast u slučaju da je folikul sačuvan i neoštećen. Jedinstvena kombinacija djelatnih tvari sadržanih u Thymuskinu® već se 25 godina uspješno koristi u liječenju gubitka kose različitog uzroka, a Thymuskin® Classic Šampon primjenjiv protiv svih vrsta i stadija gubitka kose. Odgovarat će normalnoj do masnoj kosi, kao i onoj pogođenoj peruti, a uz svakodnevnu primjenu pokazuje veliku učinkovitost čak i kod nasljednog gubitka kose.

Uspjeh Thymuskina® jednak je kod muškaraca i kod žena, a temelji se na biološkoj aktivnosti jedinstvene kombinacije djelatnih tvari – aktiviranjem i jačanjem obrambenog sustava stanica kose i kože, ovaj će šampon povećati staničnu aktivnost i smanjiti odumiranje stanica folikula kose. Aktivne supstance koje sadrži ovaj moćni šampon poboljšavaju opskrbu stanica u fazi rasta, kako bi se prisutni folikuli opet aktivirali, a faza nastanka novih vlasi produljila. Osim kod ćelavosti i pojačanog ispadanja kose, ovaj se snažni šampon prepun aktivnih sastojaka preporučuje koristiti i u slučaju pucanja i lomljenja kose ili pretjerano osjetljivog vlasišta.

Vichy Dercos Densi-Solutions koncentrirana njega

Densi Solutions linija iz Vichyja već je nekoliko godina poznata po izvrsnim rezultatima kad je u pitanju tanka, rijetka i slaba kosa kojoj je potrebno povećanje mase. Zvijezda čitave linije je Densi Solution Koncentrirana njega za tanku i rijetku kosu, losion za vlasište s antioksidansom resveratrolom i patentiranim aktivnim sastojkom Stemoxydinom koji djeluje intenzivno na vlasište i povećava broj vlasi te obnavlja masu kose. Svakim nanošenjem, ova koncentrirana njega intenzivno djeluje na korijen, čime kosa postaje vidno gušća.

Zahvaljujući trenutačnom učinku hlađenja, ova će formula potaknuti mikrocirkulaciju, dok će polimeri za oblikovanje dati kosi volumen od korijena. Najbolje će rezultate pružiti našpricate li dio po dio vlasišta te vršcima prstiju nježno umasirate u vlasište dok se proizvod ne upije, bez ispiranja. Tekstura fluida omogućava lakšu raspodjelu po korijenu kose, a zahvaljujući laganoj formuli ne ostavlja masni film ili ljepljive ostatke. Ova koncentrirana njega za povećanje volumena kose sadrži agens za oblikovanje vlasi, koji osigurava izdržljivost već od korijena.

Zahvaljujemo Mashroomu (Medvedgradska 10, Zagreb) na ustupljenom prostoru za fotografiranje proizvoda.

Pročitajte još i ...