Formula koja hidratizira i hladi za savršenu njegu kože u menopauzi

Već pri samom spomenu riječi “menopauza” uhvati vas napadaj panike? Istina je, to razdoblje u životu žene je, u najmanju ruku, izazovno, ali, ako je vjerovati istraživanju iz Oxforda, čak  60 % žena u menopauzi tvrdi kako se osjeća sretnije, neovisnije i slobodnije te da više uživa s partnerom i prijateljima. Čini se kao dobra prva lekcija predmeta “Kako se nositi s menopauzom”, zar ne? Druga lekcija vezana je uz njegu i kako ublažiti suhoću kože i valove vrućine koji se javljaju tijekom menopauze.

Naime, promjene u razini hormona, posebno estrogena, mogu dovesti do smanjene hidratacije kože, što rezultira suhoćom, svrbežom i povećanom osjetljivošću. Ova promjena nije samo estetska, već može utjecati i na udobnost i samopouzdanje žene. Osim suhoće, menopauza može prouzročiti i promjene u teksturi kože. Gubitak kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, koji su odgovorni za čvrstoću i elastičnost, dovode do pojave bora, opuštene kože i tanjih linija. Te promjene posebno su primjetne na licu, vratu i rukama, što nikako ne pomaže samopouzdanju.

Dobra je vijest da, uz pravilan pristup njezi kože i pažljivo praćenje simptoma, možete zadržati zdravu i sjajnu kožu unatoč promjenama koje donosi menopauza. Još bolja je vijest da hrvatska kozmetička tvrtka Fraktal beauty predstavlja liniju Glacial koja trenutno hladi i hidratizira kožu lica, dekoltea, vrata… Namijenjena je za korištenje tijekom menopauze, za vrijeme toplijih dana ili kod osoba kojima je često vruće. 

Kozmetička senzacija iz Fraktala jedinstvena je po sastavu. Formulirana je s fermentiranim ekstraktom gljive Albatrellus Confluens koja donosi snažno hlađenje i ima umirujući učinak na kožu. Hiperfermentirani sok aloe vere dubinski hidratizira kožu. Ne sadrži mentol. U liniji su Glacial cooling gel krema i Glacial cooling sprej. 

Glacial cooling gel krema donosi savršenu ravnotežu hlađenja i hidratacije. Istraživanje je pokazalo da Glacial gel krema smanjuje temperaturu kože za prosječno 2,2 ºC u 3 minute od upotrebe. Brzo upijajuća lagana formula povećava hidrataciju za prosječno 40%. 

Glacial cooling sprej lagana je maglica za osvježenje lica, dekoltea i cijelog tijela koja traje. Idealna je za nagle valove vrućine ili za vruće ljetne dane. Trenutačno smanjuje temperaturu kože za 2,3 ºC u 3 minute od upotrebe. 90,91% posto ispitanih se slaže da je koža osjetno hladnija, a 100% ispitanih je imalo osjećaj hidratizirane i elastične kože.

“Glacial linija je nastala kako bi upotpunila Fraktalov niz proizvoda koji su ponajprije namijenjeni njezi kože u menopauzi. Valunzi su jedan od neugodnijih problema s kojima se žene u tom periodu susreću i zato smo tragali za sastojcima koji će taj problem olakšati i ujedno koži pružiti dubinsku hidrataciju. Spoj fermentiranog esktrakta gljiva i hiperfermentiranog soka aloe vere smo odabrali jer ne nadražuje kožu poput drugih sastojaka koji izazivaju osjećaj hlađenja, nego je umiruje. Čak i u trenutku navale valova vrućine. Formulu smo dugo razvijali i testirali je u neovisnim laboratorijima i veseli nas što će biti na raspolaganju najprije ženama u Hrvatskoj“, izjavila je Tea Višek, vlasnica brenda Fraktal beauty. 

Glacial linija se može koristiti bilo kada tijekom dana i noći, a za snažniji učinak se može držati u hladnjaku. 

Fraktal beauty još jednom dokazuje da je inovativnost ključni sastojak koji naše proizvode izdvaja ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Na kreiranje linije Glacial potaknula su nas vlastita iskustva, ali i iskustva drugih žena koje prolaze kroz izazove menopauze. Fraktal je početkom godine ponudio brojna rješenja za probleme koji se javljaju u zrelim godinama, ali proizvode mogu koristiti svi zbog jedinstvenih i učinkovitih formulacija koje dokazano djeluju“, izjavila je Mila Mendez, brend menadžerica Fraktal beautyja. 

Linija Glacial dostupna je na Fraktal beauty web shopu, a uskoro će biti dostupna i u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama skupa s ostalim Fraktal beauty proizvodima.

Pročitajte još i ...