Hit kreme koje će oduševiti poklonice filera i estetskih zahvata

Kad je riječ o tretmanima koji drastično poboljšavaju kvalitetu kože, kemijski pilinzi i laseri ubrajaju se u grupu omiljenih – jer uklanjaju površinski sloj epiderme zamjenjujući, zapravo, staru kožu novom. Žene ih obožavaju jer su njihovi rezultati doista fascinantni: koža nakon nekog vremena postaje zategnutija, blistavija, mladolikija… No – ponekad reagira malo „žešće“ nego što smo očekivali. Naime, premda ove metode rejuvenacije izzazivaju minimalna oštećenja površine kože, ponekad je potrebno neko vrijeme da se crvenilo smiri.

Biološki fenomen – samozacjeljivanje

Koža je nakon ovih tretmana naprosto – oštećena. Iako ta oštećenja rezultiraju blistavim tenom, nastale lezije mogu izazvati nelagodu, bol ili potrebu za češanjem. Srećom, koža ima jednu divnu sposobnost, a to je samoobnova.

Kako, zapravo, funkcionira mehanizam zacjeljivanja kože? Kad se ogrebemo, opečemo ili na bilo koji drugi način ozlijedimo, tijelo automatski aktivira prirodni biološki fenomen – zacjeljivanje. To je složeni proces obnavljanja tijekom kojeg organizam mora zaustaviti krvarenje i zaštititi, očistiti i zatvoriti ranu, a ozlijeđeno tkivo mora se obnoviti tako da bude što sličnije tkivu prije „ozljede“.

Pomoć izvana ubrzava proces zacjeljivanja

Kapilare postaju propusnije kako bi krvna plazma i imunološke stanice lakše prodrle u traumatizirani dio, a tijelo počinje nadoknađivati gubitak tvari novim tkivom sintetizirajući vlakna kolagena pomoću fibroblasta. Na površinskom sloju kože stvara se novi epitel, pri čemu se aktiviraju brojne stanice i molekule. Ta je faza važna da bi se spriječilo estetsko oštećenje

U konačnoj fazi kolagenska i elastinska vlakna postaju gušća i rastu kako bi ponovno izgradila kožu, a njezinu otpornost i elastičnost povećava i vraćanje mreže krvnih žila u normalno stanje. Naravno, premda koža „može i sama“, pomognemo li joj pomno odabranim njegujućim preparatima, proces oporavka poprilično se ubrzava.

Snaga biomimetičkih sastojaka

Neki su se brendovi posebno potrudili stvoriti proizvode koji koži maksimalno olakšavaju proces oporavka, a jedan od onih koji to čine vrhunski svakako je francuski dermokozmetički brend Bioderma. Njihovi su proizvodi osmišljeni s ciljem da pomognu koži prilagoditi se okruženju te da iz vlastitih izvora djeluje na uzroke neravnoteže u kojoj se iz nekog razloga našla. Kao što smo spomenuli, koža se bori sama – ali je u tome treba prirodno podržati.

Zato su u proizvodima uglavnom biomimetički sastojci – dakle, oni koji su prirodno prisutni u koži ili oni koji oponašaju njezine prirodne funkcije.

Linija koja će smiriti nadraženu kožu i ublažiti hematome

Bioderma Cicabio Arnica+

Ovom će se kremom ponajprije oduševiti žene koje idu na tretmane filerima ili se pak spremaju na neku estetsku operaciju. Zašto? Zato što je namijenjena ublažavanju i preveniranju hematoma. Cicabio Arnica+ osmišljena je, naime, za oslabljenu kožu – kakva ona definitivno jest nakon tretmana, a pomaže joj potičući prokrvljenost i djelujući protiv zgrušavanja krvi.

Njezin glavni adut možda je većini nepoznat – no zvuči fantastično: naime, kremu je dobro nanositi na kožu i prije odlaska na tretman ili zahvat jer će to maksimalno ubrzati  period zacjeljivanja. Kad je, dakle, pravo vrijeme za kupnju? Čim o nekom zahvatu počnete razmišljati! U svakom slučaju, ovo je odličan proizvod za kućnu apoteku jer će poslužiti kod ozljeda ili modrica bilo kakve vrste – bez obzira na to jeste li pomalo nespretni/nepažljivi/zaigrani bili vi ili vaše dijete.

Kremastu teksturu i formulu koža odlično podnosi, a učinak je ublažavanje osjećaja nelagode – što zahvaljuje ekstraktu arnike, kompleksu ANTALGICINE™, apigeninu i cinku.

Bioderma Cicabio Crème

I Cicabio Crème  savršeno se uklapa u filozofiju brenda Bioderma: osmišljena je kao inteligentni sustav koji optimizira proces zacjeljivanja i savršeno ublažava raznorazne iritacije. Obnavlja i umiruje kožu u 95 posto slučajeva, a koristi se kao povremena ciljana njega. Zašto je često propisuju baš dermatolozi?

Jer sadrži provjerene i učinkovite antibakterijske sastojke bakar i cink koji čiste kožu i štite je od infekcija, Bioderma patentirani aktivni sastojak ANTALGICINE™ koji brzo smanjuje osjećaj nelagode i potrebu za češkanjem te sastojak Centella Asiatica koji ojačava dermalnu barijeru potičući u koži procese „rekonstrukcije“.  Stoga je savršena nakon tretmana laserom ili, primjerice, pilinga, ali i u slučaju raznoraznih osipa koji se pojavljuju na koži – kod odraslih, ali i kod dojenčadi.

Tekstura ove kreme s “učinkom oblaganja”, u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom i hidratantnim aktivnim sastojcima, stvara prozračni sloj koji iznimno dobro štiti kožu pružajući joj optimalnu ugodu. Proizvod je nekomedogen i ne sadrži mirise, a njegova boja nastaje zbog aktivnih sastojaka.

Obje je, dakle, kreme dobro imati u kućnoj obiteljskoj apoteci jer, ako razmislite malo koliko stresova na dnevnoj bazi priuštite svojoj koži, bilo bi lijepo da joj se iskupite zaista vrhunskom kozmetikom.

Proizvode Bioderma možete naručiti OVDJE.

Pročitajte još i ...