Kozmetika u koju se uvijek isplati uložiti

Romee Strijd (romeestrijd / 05.03.2018): "Let the oscars begin! ", Image: 365078621, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Zdrava, blistava koža, bez akni, crvenila, suhoće, začepljenih pora i sivila ključ je dobrog izgleda, samopouzdanja i nužan preduvjet ljepote bez kojeg niti makeup neće dobro izgledati na licu. U svijetu dermatologa, vizažista i ostalih beauty insidera, vrijedi pravilo – želite li uložiti novac u jednu stvar vezanu za ljepotu, neka to bude dobar proizvod za njegu lica, prilagođen vašoj koži i prepun provjerenih aktivnih sastojaka s kojima će vaša koža zaista zablistati.

, Image: 311834789, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Što podrazumijeva dermatološka kozmetika?

Pri pomisli na kvalitetnu njegu kože, prvo pomislimo na dermatološku kozmetiku koju kupujemo u ljekarnama ili specijaliziranim trgovinama dermokozmetičkih brandova. Iako takvi proizvodi dolaze s nešto višom cijenom od njege koju možemo kupiti u drogerijama, investiciju opravdavaju njihova djelotvornost i rezultati koje garantiraju.

Dermatolozi diljem svijeta već godinama educiraju javnost oko važnosti pravilne njege kože, nastojeći objasniti zašto dermokozmetika dolazi uz višu cijenu, i zašto bi je svejedno trebali koristiti. Dermokozmetika je područje koje spaja ljepotu sa zdravljem, kombinirajući efekt kozmetičkih proizvoda za uljepšavanje kože i benefite dermatoloških aktivnih sastojaka.

Cijena tih sastojaka bitno je viša od generičkih sastojaka u jeftinijim kremama i makeupu, a kreiranje djelotvornih formulacija često zahtijeva godine istraživanja i vrlo visoke troškove. Kvaliteta formule podiže cijenu proizvoda, no takva se investicija uvijek isplati.

, Image: 313706967, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Možemo li balansirati cijenu i kvalitetu?

Prvenstveno, svaki proizvod koji je uvršten na police ljekarni mora ispunjavati stroge zahtjeve i kriterije farmaceutske industrije, a da bi se dobila dozvola prodaje u ljekarnama, djelotvornost proizvoda mora se dokazati čitavim nizom znanstvenih istraživanja i testiranja.

Svaki benefit za koji je rečeno da proizvod pruža koži, mora se potkrijepiti konkretnim dokazima, što bitno smanjuje mogućnost neistinitog marketinga, a kupcima pruža više povjerenja u kvalitetu proizvoda, kao i činjenica da je proizvod stvoren u suradnji s dermatolozima.

Svakome tko na prvo mjesto beauty rutine stavlja zdravu i lijepu kožu, jasno je kako je kvalitetna i specijalizirana njega jedino trajno rješenje, no ponekad nije lako uložiti u cijelu liniju proizvoda dermatološke kozmetike odjednom. U takvoj situaciji, najbolje je fokusirati se na konkretan problem svoje kože i područje lica kojem je potrebna pomoć te uložiti u kvalitetnu njegu namijenjenu tom problemu.

 Image: 347940986, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Fokusirajte se na razumijevanje kože

Njega kože danas se bazira na specifičnim potrebama kože, a sve veći broj žena shvaća da ne postoji univerzalna krema koja će djelovati povoljno na sve tipove i zahtjeve kože.

Sve veći fokus na proučavanje kože i njenih reakcija na stres, zagađenje i starenje doveo je do boljeg razumijevanja uzroka kožnih problema, pa je danas u fokusu korištenje moćnih aktivnih sastojaka koji dokazana poboljšavaju zdravlje različitih tipova kože.

Zbog rastućih zahtjeva žena za kozmetičkim proizvodima koji zaista djeluju, danas su svima postali dostupni sastojci koji su donedavno bili rezervirani isključivo za područje medicine pa sve češće u kozmetici pronalazimo retinol, hijaluronsku kiselinu, glikolnu i azelaičnu kiselinu, razne vitaminske koncentrate i slično. Osim toga, makeup dermokozmetičkih proizvoda najčešće jamči sigurnost i za najosjetljiviju kožu.

Najveći brandovi dermatološke kozmetike posvetili su čitave linije proizvoda zasebnim problemima kože, pa je tako La Roche-Posay posvetio čitav brand izrazito osjetljivoj koži, Avène se osim u preparativnoj, specijalizirao i u dekorativnoj dermatološkoj kozmetici, dok je Vichy fokusiran na zaštitu i jačanje kože i kose. Francuska Filorga specijalist je u području anti-ageing proizvoda, a SkinCeuticals po iznimno velikom izboru seruma za sve probleme kože.

Osim sastojaka, što dermokozmetiku čini superiornom?

Dermokozmetika sadrži sastojke namijenjene posebnim tipovima kože i zasebne formule usmjerene na hidrataciju, reaktivnost kože, hiperpigmentacije, zaštitu kože, proširene pore, pretjerano lučenje sebuma, dermatitise i mnoge druge probleme.

No, kvaliteta aktivnih sastojaka nije jedini razlog zbog kojeg dermokozmetika daje bolje rezultate od ostalih proizvoda. Ona također, zahvaljujući izrazito malim molekulama, prodire u mnogo dublje slojeve naše kože, u kojima je mnogo lakše tretirati probleme i prevenirati starenje nego na površini kože.

Pročitajte još i ...