Otvoren pogled i podignuti kapci po najboljoj cijeni: pogledajte rezultate kompletne transformacije

Upitate li žene nakon 40-e što im na njihovom licu najviše smeta, u 9 od 10 slučajeva odgovor će biti „izgledam umorno“. Upravo su umoran izgled i manjak svježine odgovorni za efekt prerano ostarjelog lica, čak i više nego veće strukturne promjene u fizionomiji lica.

U samom vrhu najtraženijih tretmana

Kod nekih će umoran izgled značiti izraženija naboranost određene regije, kod drugih manjak čvrstoće u konturama lica, no najčešće su upravo znakovi starenja u regiji oko očiju odgovorni za umoran, pomalo tužan izgled lica.

Stoga nas nimalo ne čudi činjenica da su tretmani i zahvati namijenjeni pomlađivanju očnih vjeđa i okolne regije u samom vrhu najtraženijih estetskih intervencija u svijetu. Da Hrvatice ne odudaraju od tog trenda, potvrdio nam je jedan od najiskusnijih i najrenomiranijih domaćih plastičnih kirurga, mr. sc. Bojan Ignatovski, specijalist opće kirurgije i subspecijalist plastično-rekonstruktivne kirurgije i vlasnik Poliklinike Arcadia.

Mr. sc. Bojan Ignatovski, plastični kirurg i osnivač Poliklinike Arcadia

Starenje područja oko očiju rezultat je povezanih procesa

„Višak namreškane kože na kapcima, gubitak elastičnosti tanke kože oko očiju, stvaranje natečenih vrećica uzduž donjeg kapka, spuštene obrve i pad tonusa u mišićima oko očiju pojave su koje se najčešće događaju paralelno – rijetko će osoba imati tek jedan od ovih problema, jer je riječ o povezanim procesima koji se s godinama rapidno pojačavaju“, objašnjava naš sugovornik.

Da se ne radi problemu „rezerviranom“ samo za dame u zrelijim godinama, potvrđuje činjenica da se dr. Ignatovskom s problemom spuštenih, umornih kapaka često javljaju i mlađe pacijentice – ponekad je riječ naprosto o građi lica i genetskim faktorima zbog kojih kapci postaju spušteni i naborani i kod 30-godišnjakinja.

Na raspolaganju su nam izvanredna rješenja

Za razliku od ostatka lica, područje oko očiju gotovo da nema masnog tkiva, a koža je u ovog regiji i nekoliko puta tanja od kože na, primjerice, obrazima ili bradi – a tanja koža znači manje zalihe elastina, kolagena i hijaluronske kiseline, elemenata zaslužnih za zategnut i pun izgled kože.

„Tanka kože mnogo teže zadržava vlagu, a dugotrajna dehidracija dovodi do bržeg stvaranja bora i gubitka prirodne elastičnosti. Također, manjak masnih stanica na kapcima nažalost znači i da područje oko očiju jednostavno brže gubi bitku s gravitacijom“, ističe dr. Ignatovski.

Srećom, s umornim izgledom, spuštenim, obješenim kapcima i manjkom svježine u području oko očiju ne morate se tek tako „pomiriti“ – rješenja koja su nam danas na raspolaganju zaista su izvanredna, s rezultatima o kakvima smo nekada mogli samo sanjati.

Smetnje često nisu samo estetske, već i funkcionalne

Blefaroplastika, odnosno kirurško uklanjanje viška kože na kapcima, tako je postala glavna tehnika za kompletno pomlađivanje regije oko očiju – a ovim se zahvatom mogu istovremeno ukloniti i obješeni masni jastučići koji se često javljaju ispod donjeg kapka te znatno doprinose dojmu umornog i prerano ostarjelog lica.

Prije i poslije: Rezultati blefaroplastike, iz arhive Poliklinike Arcadia

Iskusni kirurg nam je otkrio i da smetnje koje nastaju zbog viška kože na kapcima i spuštanja kapaka nisu samo estetske – često može doći do funkcionalnih smetnji poput smanjenja vidnog polja popraćenog glavoboljom.

Jeste li idealan kandidat za ovaj tip pomlađivanja područja oko očiju?

„Godine nemaju nužno veze s činjenicom je li osoba idealan kandidat za blefaroplastiku – kandidati su sve osobe kojima smeta višak kože na kapcima te pretjerano izraženi masni jastučići. Kod nekih će se taj višak kože javiti kao posljedica starenja kože s godinama, dok će se kod nekih pojaviti već i u mladim danima – građa lica uvelike odlučuje o potrebi osobe za ovim zahvatom“, objašnjava nam vlasnik Poliklinike Arcadia.

Blefaroplastika je jedan od onih zahvata za čiji je uspjeh iznimno važna stručnost i iskustvo liječnika, jer iako je riječ o postupku koji se može izvesti i u lokalnoj anesteziji, presudno je vrlo nježno postupanje s tkivom i vrlo precizna kirurška tehnika.

A kako točno izgleda zahvat?

„Korekcija očnih kapaka traje između 1,5 i 3 sata – ovisno o tome korigiraju li gornji ili donji kapci ili pak oboje. Započinjemo preciznim iscrtavanjem linije reza na kapku, koju tijekom operacije pažljivo slijedim. Nakon toga se odstranjuje višak kože, a po potrebi se uklanjaju i masni jastučići te smanjuju hipertrofični mišići na kapcima, ovisno o specifičnoj situaciji pojedine osobe. Zahvat završavamo unutarnjim šavom, zbog čega je ožiljak praktički nevidljiv“, detaljno nam je objasnio naš sugovornik.

Prije i poslije: podignuti kapci, smanjene vrečice ispod očiju i otvoren pogled kao rezultat zahvata

Oporavak nakon blefaroplastike iznimno je brz – s obzirom na to da se izvodi u lokalnoj anesteziji, pacijent se već nakon 2 sata otpušta na kućnu njegu – koja se sastoji od hladnih obloga za sprječavanje oticanja. Vađenje šavova slijedi nakon tjedan dana, a već nakon 2 tjedna ožiljak više nećete moći niti pronaći. Iako su rezultati vidljivi odmah, tvrdi dr. Ignatovski, kapci će svoj konačan oblik i izgled poprimiti nakon mjesec dana.

Prije i poslije: rezultati blefaroplastike iz arhive Poliklinike Arcadia

Ponuda kojoj je teško odoljeti

S obzirom na to da spušteni kapci vrlo često idu „u paketu“ sa spuštenim obrvama i stvaranjem sitnih bora oko očiju, Poliklinika Arcadia za svoje je pacijente kreirala savršeni paket pod nazivom „Novi pogled“, koji uključuje kombinaciju gornje blefaroplastike i tretmana botoxom.

Poliklinika Arcadia

Nakon odstranjivanja viška opuštene kože s vjeđa, vrlo se pažljivo apliciraju precizne količine botoxa kako bi se pogled dodatno otvorio te uklonile sitne, ali i dublje bore oko očiju. Redovna cijena gornje blefaroplastike iznosi 6500 kuna, a tretmana botoxom 2000 kuna, dok je paket „Novi pogled“ omogućio nevjerojatan popust – cijena paketa koji uključuje oba zahvata iznosi svega 5500 kuna, a u taj je iznos uključen i kontrolni pregled nakon zahvata.

Stoga, želite li napokon pogledu vratiti mladenačku svježinu i riješiti se umornog, prerano ostarjelog izgleda – sve informacije doznajte u Poliklinici Arcadia.

Pročitajte još i ...