Kako pomlađivanju pristupiti nakon 40-e? Donosimo rješenja za najčešće “izdajice godina“ – bore, opuštene obraze i sivi ten

Svako je lice drugačije, a različita građa rezultira i različitim procesom starenja. Neki će od nas već krajem 20-ih primijetiti sitne bore oko očiju, manjak čvrstoće u obrazima i grublju teksturu kože, dok se drugi s ovim problemima neće suočiti sve do 40-ih.

Način na koji starimo, baš poput brzine kojom nastaju znakovi starenja, uvelike ovisi i o genetici, ali životni se stil smatra najvećim „krivcem“ za gubitak mladenačkih karakteristika lica.

69th Annual Primetime Emmy Awards. Microsoft Theater, Los Angeles, California. Pictured: Robin Wright. EVENT September 17, 2017 Job: 170917A1, Image: 349741629, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Činjenica da ne postoje dvije osobe čije će lice starjeti identično, dokaz je da je baš svakom pomlađivanju potrebno pristupiti individualno – s kojim se dosadnim „izdajicama godina“ vi borite?

Čak i prije bora – kvaliteta kože prvi je pokazatelj starenja

Jedan od osnovnih „stupova“ ljepote ljudskog lica je u kvalitetnoj koži, dobrog tonusa i glatke, zdrave teksture. Iz tog je razloga početak svake dobre anti-age rutine vratiti vlagu, nutrijente i ključne gradivne elemente duboko u kožu, upravo tamo gdje se njihove zalihe s godinama smanjuju.

Ne morate čekati pojavu izraženih bora da biste odlučili djelovati – vaša će vam koža i mnogo ranije pokazati da se sa svakodnevnim izazovima nosi sve teže. Dobra je vijest da joj itekako možete pomoći.

julia roberts - CANNES 2016 - MONTEE DES MARCHES DU FILM 'MONEY MONSTER', Image: 284281184, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual

Iako postoje brojni preparati i tehnike namijenjene unošenju vlage u kožu, ne postoji bolji način da neophodnu vodu dopremimo stanicama od Skinboostera. Ovaj injektibilna metoda dubinske hidratacije jedna je od najizvođenijih u svijetu, a direktnim unošenjem hijaluronske kiseline na ciljana mjesta u koži, djelujemo ne samo na zaglađivanje teksture, već i popravljen tonus kože, povećanje elastičnosti i generalno povećanje jedrosti i prirodnog sjaja lica.

Jedino će hidratacija „iznutra“ vidno popraviti izgled i teksturu kože

Gruba površinska tekstura te istanjena koža na nekim dijelovima lica, a zadebljana na drugima, najčešći su pokazatelji dubinske dehidracije i kroničnog nedostatka hijalurona i kolagena u dubljim strukturama kože.

CAMERON DIAZ @ the premiere of 'The Other Woman' held @ the Regency Village Westwood theatre. April 21, 2014, Image: 191568614, License: Rights-managed, Restrictions: AMERICA, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual

Restylane Vital i Vital Light hijaluronski su fileri iznimne mekoće, koji su zbog sposobnosti nadoknade vlage bez dodatka volumena nazvani i Skinboosterima – njihova je, naime, glavna zadaća – popraviti kvalitetu kože, omekšati je i hidratizirati iznutra prema van, a površinsku teksturu učiniti glatkom i blistavom.

Ispunjavanje kože – idealni početak svakog pomlađivanja

Bazirajući se na hijaluronskoj kiselini, prirodnom šećeru koji se nalazi u našoj koži, a najvažnija mu je funkcija vezanje, prenošenje i zadržavanje vode, ovaj će jednostavni tretman omogućiti nakoknadu ovog važnog elementa u svim slojevima kože, kako bi ten trajno bio kvalitetniji, a sivilo, hrapavost i dubinska dehidracija postali stvar prošlosti.

Skinboosteri su na anti-age scenu donijeli nešto sasvim novo, jer su prvi puta omogućili ciljanu nadoknadu hijalurona i vlage, bez nadoknade nepotrebnog volumena. Danas ovaj „potkožni skincare“ brojni dermatolozi smatraju idealnim početnim korakom svakog anti-age plana – jer bez kvalitetne kože nema lijepog i mladolikog izgleda.

Osim vlaženja kože u njenim dubljim strukturama te nadoknade neophodnog hijalurona, ovaj će tretman znatno doprinijeti i stvaranju novog kolagena, jer će svaki ubod stimulirati proizvodnju ovog ključnog proteina – kolagen se, naime, stvara kao odgovor na sitna mehanička oštećenja, a Skinboosteri izvrsne rezultate, osim na licu, pokazuju i na vratu, dekolteu i rukama.

„Ispuhani“ obrazi uzrok su umornog, beživotnog izgleda

Djelujući na kvalitetu kože, shvatit ćete da je već i naizgled mala promjena zapravo postigla ogroman učinak – zaglađena, puna, elastična i meka koža s vašeg lica može skinuti i desetak godina, no, nažalost – neće imati učinka na „ispuhane“ obraze ili opuštenu kožu lica.

Actress Julianne Moore attends the 'Suburbicon' premiere on day three of the 2017 Toronto International Film Festival at Princess of Wales Theatre in Toronto, Ontario, Canada, on September 9, 2017., Image: 348864700, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Ove se pojave vežu uz nekoliko promjena koje se u organizmu događaju u 40-ima. Smanjenje koštane potpore, slabljenje mišića i ligamenata, stanjivanje vezivnih tkiva i stanjivanje kože kombinacija su faktora  koja rezultira postepenim spuštanjem središnje trećine lice. Nekad visoke, čvrste jagodice i puni obrazi počinju „tonuti“, a pod pritiskom opuštenog mišića i masnog jastučića, i nazolabijalne se bore počinju sve jače ocrtavati.

Rješenje nije uvijek u popunjavanju bora

Korištenje hijaluronskih filera u pomlađivanju zahtijeva mnogo iskustva, kao i kvalitetnu procjenu liječnika – dok će u nekim slučajevima popunjavanje bore biti najbolje rješenje, u drugim bi situacijama takav pristup mogao rezultirati kontraefektom. Odnos obraza i nazolabijalne bore govori u prilog toj činjenici – najbolji način za smanjenje ove istaknute brazde je vraćanje volumena obrazima, a ne samom području u kojem se brazda nalazi.

Suptilnim popunjavanjem obraza Restylane Volyme filerom, čitava će se regija lagano podići, a prirodan lifting efekt na koži obraza osigurat će Restylane Lyft – djelovanjem na obraze i središnji dio lica, „povući“ će i zategnuti nazolabijalne bore, bez da je u njih dodan dodatan volumen.

Lice percipiramo kao cjelinu, a u ovoj regiji i mala promjena „skida godine“

Imajući na umu da lica svi percipiramo kao cjeline, važno je i pomlađivanju pristupiti na isti način. Elastična koža i puni, čvrsti obrazi neće osigurati efekt mladolikosti ako nam pogled stalno „pada“ na opuštenu, nedefiniranu liniju čeljusti.

1 Dec 2015 - LONDON - UK EVA LONGORIA & VICTORIA BECKHAM ATTEND THE 6TH EDITION OF THE GLOBAL GIFT GALA AT THE FOUR SEASONS HOTEL LONDON AT PARK LANE., Image: 267967992, License: Rights-managed, Restrictions: PLEASE CREDIT AS PER BYLINE *UK CLIENTS - PLEASE PIXELATE CHILDS FACE BEFORE PUBLICATION***UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE CALL 44 208 344 2007, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Čak i mala promjena, poput zatezanja nekoliko milimetara opuštene kože uz vanjski rub lica u toj mjeri transformira lice, da je teško povjerovati da se osoba nije podvrgnula većem makeoveru, već tek suptilnom, neinvazivnom pomlađivanju.

Kad je u pitanju isticanje brade i kontura čeljusti te postizanje laganog efekta zatezanja kože na prijelazu s lica na vrat, omiljeni izbor brojnih dermatologa je Restylane Defyne hijaluronski filer. Njegova će se gustoća pobrinuti za besprijekornu aplikaciju i stapanje s tkivom, a iznimna mogućnost oblikovanja osigurat će ne samo ciljani učinak, već i potpuno prirodni dojam pomlađenih kontura lica.

Pročitajte još i ...